O Σωτήρης Γεωργίου εκτός από κορυφαίος αναλυτής του μπάσκετ, είναι και ένας εξαιρετικός αναλυτής της σημερινής μας κοινωνίας και πολιτικοοικονομικής κατάστασης με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και έτσι η αρθρογραφία του έχει πλέον την δική του πινελιά και στο κομμάτι αυτό για την τρέχουσα κατάσταση όπως άλλωστε κάνει καθημερινά και στις εκπομπές του στον Sport24 radio 103,3! 

Η Μύκονος “αλλάζει” χέρια, οι ….ποκοπίκοι φεύγουν! Οι wanna be όμως εδώ ακλόνητες….. Eδώ είμαστε λοιπόν….  Η νέα τάξη πραγμάτων στις σχέσεις και στην καθημερινότητα. Όλοι άρχισαν εδώ και μέρες να μιλάνε και πάλι για την Μύκονο και την εκεί κραιπάλη…Και τις υπερβολές και την κατάντια πολλές φορές….  Που για αυτό το λόγο άλλωστε και στα μεγάλα events του καλοκαιριού απέφυγαν να πάνε πολλοί επώνυμοι…. Η Μύκονος “αλλάζει” χέρια άλλωστε καθώς φέτος τα περισσότερα μαγαζιά τα πήραν ξένες φίρμες και brands names ή φτιάχτηκαν νέα στέκια. Και τα παραδοσιακά με την γκλαμοριού του νεοέλληνα και των νεόπλουτων βαράνε μύγες μιας και όλη αυτή η αστική τάξη εξαφανίζεται… Τα “τζάκια” δεν θέλουν να προκαλούν και έτσι μιας και δεν έχουν και οικονομικό πρόβλημα πάνε στα σικάτα νέα στέκια που ξέρουν από το Λονδίνο και που για να κάτσεις θέλεις ένα μοβ (500ε)με το καλημέρα!

Συνεπώς τα ελληνικά στέκια δούλεψαν μόνο του Αγίου Πνεύματος και λίγο από τέλος Ιούλη αλλά οι τζίροι του παρελθόντος είναι παρελθόν ανεπιστρεπτί. Και έτσι δεν βγαίνουν τα κουκιά.. Όταν  ο Έλληνας χαλάει σαν παρέα 10 ατόμων ένα 500ρικο με τα πολλά πολλά , ο άραβας, ο Λιβανέζος, ο Ινδός, ο Τούρκος σου κάνει ένα 5χιλιαρο για πρωινό… Και κάτι τρύπες των 50-100 ατόμων βαράνε 50 και 60χιλ για πλάκα όταν τα στέκια των Ελλήνων περιμένουν sold out με καλλιτέχνη όνομα κτλ για να πλησιάσουν στα νούμερα αυτά… Κοινώς η Μύκονος άλλαξε χέρια σαν επιχειρήσεις και το χειρότερο; Εξαφανίστηκαν οι Έλληνες!

Ακόμα και οι μόνιμοι κάτοικοι με τα σπίτια εκεί, οι πάνω από 10χιλ με σπίτια εκεί, οι μισοί δεν πάνε λόγω ψυχολογίας, κρίσης κλπ ή πουλάνε αν γλίτωσαν την κατάσχεση. Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις….. Οι λίγοι πραγματικά χλιδάτοι που έμειναν δεν έχουν κρούσματα νεοπλουτισμού και έτσι δεν κυκλοφορούν στα σοκάκια και στις τρέντι παραλίες…. Ποιοι Έλληνες πάνε λοιπόν; Μόνο οι μαϊντανοί και οι μαιντανούσες….. Δηλαδή αγοράκια και κοριτσάκια που γίνονται φορτωτική στα φιλαράκια που δουλεύουν εκεί….. Και πάνε με ψεύτικη λουί βιτόν φυσικά και ρόλεξ από την Τουρκία και λουμπουτέν που μένει το τακούνι στο σουλάτσο στα σοκάκια…, Και με Iphone 6 ενθύμιο του τελευταίου χορηγού αλλά με καρτούλα 5 ευρώ…Θα δώσουν την μάχη όμως και αυτές για να βρουν έναν άραβα…! Για το μεροκάματο ή την σωτηρία (πχ αεροσυνοδός με ότι αυτό συνεπάγεται για παράδειγμα σε κανένα προσωπικός αεροσκάφος)!Βράδυ τζάμπα ποτό στην φίλη ,σφηνάκι στον κολλητό που όλοι δουλεύουν βράδυ, σουβλάκι ή κέρασμα από κανένα λαγίσκο (προσοχή όχι λαγό που είναι δυσεύρετος) και περατζάδα ότι κάτσει…. Βράδυ 3-3 σε πακιστανικό μεταναστευτικό μουντ…. Αλλά το τσεκ ιν και οι σέλφι μας ανεβάζουν επίπεδο και χτυπάμε μέσω φέισμπουκ την πόρτα να μας δει κανένας σιτεμένος μεγαλοχορηγός να κάνουμε την καλή….!

Άλλες πάνε 2-2 σαν τα κορίτσια που ξενυχτάνε δύο δύο όπως λέει από το 90 και η Αλέξια…. Αλλά μιας και δεν έχουν που να μείνουν βολεύονται σε κανένα σπίτι κανενός πλουσίοπαιδου που οι γονείς θα σκάσουν αυστηρά Αύγουστο και στο μεταξύ μαζέψει και την υπόλοιπη παρέα.Φυσικά κάνουν και ένα απαραίτητο…ψυχικό για να χαρούν και τα αγάμητα νεόπλουτα που δεν κοστίζει τίποτα μιας και έχουν συνηθίσει να ανοίγουν τα πόδια σαν να ανοίγουν το φέισμπουκ και να μπαίνουν όλοι όσοι βλέπουν το βράδυ αλλά τις βάζουν στα μαγαζιά και τις κερνάνε ποτάκι (δηλ πορτιέρηδες, μπάρμαν, τσεκαδόροι ,μπραβάκια και στην καλή ιδιοκτήτες). Τι είναι άλλωστε μια ξεπέτα… Και πρέπει να δικαιολογήσουν την παρουσία τους ευχαριστώντας τα καλά παιδιά που τις έχουν για μόστρα, μια ξεπέτα και τους κοστίζουν μια μπελβεντέρε και ένα έτοιμο (φαγάκι..) σπίτι, δηλαδή ούτε 30 ευρώ κατ άτομο στην παρέα….

Φυσικά οι ψαγμένες είναι οι πολυφωτογραφημένες σε φέισμπουκ (700 λάικ και άνω), σε φωτογράφους της διπλανής πόρτας (μια πίπα και δώρο το πορτφόλιο) και σε σούσια, Βέρτη , Ρέμο κτλ , δηλαδή στην χλιδάτη ζωή. Αυτές έχουν άλλο πλάνο. Οι μισές πάνε απευθείας με χορηγία σε σπίτι και ο χορηγός σκάει μερικές ώρες ή μέρες με το ελικόπτερο … Οι άλλες έχουν τον νταραβεριτζή τους εκεί που έχει συμφωνία με hotels πρώτης γραμμής με μικρή φιλική τιμή (από 500 πχ 60-70 ευρουλάκια) με αντάλλαγμα το πρόμο από τις γκόμενες στα social media και φυσικά βράδυ στην μάχη για πελάτη με όλα τζάμπα…. Και ότι φορτώσουν ειδικά από ξένο στην παραλία ακόμα και να μην πληρώσει για βίζιτα τον φορτώνουν σε μαγαζί που έχουν συμφωνία στο κλαμπ να πάρουν το 20% της κατανάλωσης… Ο φορτωμένος ξένος άνετα και χωρίς να ασχοληθεί για σεξ θα πληρώσει ένα 5ληράκι και η γκομενίτσα θα τσιμπήσει το 1000ρικάκι για να το πάει στην πληρωμή του δωματίου για το 15θημερο (καλή η απόδοση!) και στην επόμενη να πάρει μερτικό και ο νταραβεριτζής και ότι σκάσει μετά κέρδος καθαρό…. Και φυσικά υπάρχουν και μερικά κοριτσάκια που πάνε για δουλειά με τα promotion και όχι όλες φυσικά, αλλά αρκετές από αυτές αναζητούν μόνες για προσωπική χρήση με άνεση τον χορηγό όταν δεν προμοτάρουν για να δικαιολογήσουν και την παρουσία τους….

Άλλωστε όλο και περισσότερο παρατηρεί κανείς γυναίκες 20-30 της διπλανής πόρτας που έχουν αναγάγει το Αθήνα-Μύκονος ή άλλα σημεία της νησιώτικης Ελλάδας σε Κυψέλη-Κολιάτσου λες και παίρνουν το τρόλεϊ…Είναι τα κοριτσάκια που στα 18 και 20 πήγαιναν Γλυφάδα σαν εκδρομή από τις συνοικίες που έμεναν για να πιουν μιλκ σέικ με το παπάκι και τώρα θέλουν μόνο πορσικό και πρώτο τραπέζι για σούσι στο Nalu και το Opus. Στο matsuhisa μόνο αν πάρουν κανένα τίτλο στα καλλιστεία ή περάσουν κρεβάτι εφοπλιστή για να ανέβουν level! Aαυτές που στο άκουσμα Μαζώ, νόμιζαν ότι ήταν ντου της αστυνομίας για μάζεμα… Αλλά τώρα έμαθαν και το πατούμενο του Μαζωνάκη σε κάθε πρόγραμμα! Και οι νταραβεριτζήδες είναι η άλλη κάστα. Τυπάκια που είχαν PR στην Αθήνα και που παίρνουν τις δημόσιες σχέσεις ή θέση υπευθύνου σε μαγαζιά εκεί (ασφαλώς δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι επαγγελματίες που κάνουν απλά και μόνο και πολύ καλά την δουλειά τους) και την πέφτουν στους άραβες και τους λοιπούς από κοντά και αρχίζουν μετά να πασάρουν κόκες και βίζιτες και παίρνουν το μερτικό τους. Δουλειά που κάνουν όμως και πολλές γκόμενες που δουλεύουν απλά εκεί σε μπαρ , σέρβις κτλ…

Η Μύκονος όμως είναι μια άλλη Ελλάδα…Το χρήμα ρέει άφθονο. Πολλές φορές το μαύρο χρήμα…. Μαύρο από αυτούς που το φέρνουν και μαύρο και από αυτούς που δεν δηλώνουν… Όπως και να έχει η Μύκονος είναι όπως η Ιμπιζα, το Κάπρι κλπ και καλύτερα. Και προσελκύει βασικά την ελίτ των πλουσίων για μερικές μέρες χωρίς υπερβολές αλλά και την ελίτ των νεόπλουτων ξένων. Που όμως αφήνουν ζεστό χρήμα που αν χτυπιέται είναι πολύ δυνατό έσοδο στα κρατικά ταμεία. Και με την λογική αυτή είναι όλοι αυτοί καλοδεχούμενοι όπως και η αυτό το ξεπέταγμα της Μυκόνου μετά από μια 15ετία στασιμότητας. Σαφώς προκαλούν την κοινωνία κάποιοι λίγοι Έλληνες με κλεμμένα βασικά πλην των τζακιών που λέγαμε που πάνε για να κάνουν εφέ όπως και πολλοί ξένοι που έχουν κατακλέψει τους λαούς τους ή ήταν ή είναι δικτάτορες κτλ.. Άλλωστε και έξω οι περισσότεροι δεν αποκτούν δις νόμιμα, μην γελιόμαστε. Αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να φέρνουν έσοδα και ας προκαλούν όπως και οι τραγουδιστές με τις απολαβές τους αλλά εφόσον τα δηλώνουν πάλι σαν κράτος έσοδα έχει η χώρα και δεν μας πέφτει κανένας λόγος στον κουμπαρά των άλλων που τα παίρνουν γιατί τα φέρνουν. Ούτε μας πέφτει λόγος γιατί χρεώνουν 20 ευρώ την ομπρέλα και ξεχωριστά άλλα τόσα την ξαπλώστρα! Ιδιωτικές και όχι κρατικές επιχειρήσεις είναι. Εμάς μας ενδιαφέρει αν δηλώνονται τα έσοδα και αν το κράτος και κατ επέκταση η πατρίδα μας έχει όφελος.  Και ο καθένας κοιτά την πάρτι του σε τελική ανάλυση και δικαίωμα του…..

*Μεγάλο σόου στην Βουλή ξημερώματα  δυστυχώς…Να πλακώνονται μεταξύ τους αυτοί που υπογράφουν τα ίδια πράματα και να ψάχνουμε όλοι τον Παπαθεμελή που έκλεινε στις 3 τα μαγαζιά παλιά για ωράριο και η Βουλή ανοίγει τώρα στις 2 και είναι sold out στις 6 όπως παλιές εποχές στο Venue και στο Amfiteatro και τώρα στο Dybbouk!