Ώρα αλλαγών θέλοντας και μη! Η εστίαση και η νύχτα ορθώς από την πλευρά τους φωνάζουν για τα κορωνοικά μέτρα αλλά από την άλλη και η κυβέρνηση κατόπιν οδηγιών των ειδικών κάνει από την πλευρά της αυτό που πρέπει για την δημόσια υγεία. Το θέμα ειναι να βρίσκεται η χρυσή τομή για να μην καταστρέφεται η εστίαση και ειδικά η νύχτα που πλήττονται μαζί με τον τουρισμό περισσότερο απ όλους και καθώς δυστυχώς κανένα κράτος,πόσο δε μάλλον εμείς οι πτωχευμένοι,δεν έχουμε χρηματα να δίνουμε για να κάθονται όλοι σπίτι μέχρι να περάσει το κακό.

Οπως και να έχει πάμε σε νέες εποχές. Ο Βέρτης ξεκίνησε τα απογευματικά μπουζούκια που στήνεσαι στον ήλιο με 40 βαθμούς με τα καλά σου από τις 6.30μμ . Και πολλά μαγαζιά έχουν κάνει στροφή αναγκαστικά για να μην βάλουν λουκέτο καθώς δεν γνωρίζουν και πότε θα γίνει η επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα.Ακόμα και τα στριπτιζάδικα ανοίγουν νωρίς αλλά τι δουλειά να έχουν στις 7 το απόγευμα όταν ο άλλος είχε μάθει να πίνει το καφέ του; Και μιλαμε για ζημιά καθώς μπορεί να μην μας γεμίζουν το μάτι,αλλά έχουν πέσει πολλά χρήματα και απασχολούν ακόμα και 70 εργαζόμενους ανά μαγαζί που φυσικά κινδυνεύουν με πείνα και ανέχεια…
Η συνέχεια έχει αλλαγές. Για πολλούς λόγους.

Η νύχτα στην Ελλάδα ήταν υπερεκτιμημένη. Με τιμές Λας Βέγκας και υπηρεσίες τριτοκοσμικής χώρας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που όμως απευθύνονταν αναγκαστικά σε υψηλά πορτοφόλια. Δεν λέμε καν το σενάριο που δεν θα έχουμε θετικές εξελίξεις με τον ιό.Πάμε στο σενάριο που όλα θα πάνε καλά και από το επόμενο καλοκαίρι έστω θα επιστρέψουμε στην πλήρη και γνωστή μας καθημερινότητα.Τα γωνία μαγαζιά θα επιβιώσουν γιατί έχουν άκρες και καβάτζες. Και θα βρουν και εύκολα χρηματοδότες.Το ερώτημα είναι θα έχουν την ίδια προοπτική ή όσα ζούμε τώρα θα μείνουν για πάντα ή θα επηρρεάσουν για πάντα την διασκεδασή μας;

Ο κόσμος συνήθως συνηθίζει πολύ γρήγορα πλέον τις αλλαγές και προσαρμόζεται. Να το πω λαικά και καθαρά. Εμαθε πλέον με τα ωράρια αλλά και πριν,να κάθεται και σπίτι .Να παίρνει την καλή μπουκάλα του και τζάμπα σε σχέση με ότι πλήρωνε έξω,να βάζει Ρέμο και Βέρτη στο λαπτοπ,αγκαζέ με την γκόμενα ή την γυναίκα του,να έχει χρόνο και για συζήτηση και για χαμούρεμα και για τα υπόλοιπα και να κοιμηθεί και φυσιολογική ώρα.Μέχρι πρότεινος η νυχτερινή έξοδος κόστιζε μια περιουσία,δεν ήσουν σίγουρος ότι η λεγάμενη θα έρθει μετά σπίτι και αν ερχόταν καλές 8-9 το πρωί ξεμπέρδευες…Με τα όσα ζούμε τώρα πολλοί λένε “ρε μαλάκες μας πιάνανε πριν και χάναμε και τον ύπονο μας και τις ώρες μας….

Ολα θα αλλάξουν… Καταρχήν το καλοκαίρι πλέον όπως ξεκίνησε από Μύκονο με τους ξένους γίνεται πλέον μεσημεριανή η διασκέδαση.Μπιτς μπαρ μέχρι το βραδάκι και τέλος. Ξεκούραση μετά και ούτε άλλα λεφτα. Ετσι πάει σταδιακά και στις πόλεις και άρχισε να μπαίνει στο μυαλό όλων που δεν έχουν και όρεξη μετά και λεφτά για νέα κραιπάλη. Ολο το κόνσεπτ αυτό του κορωνοιού γενικά σου πέρασε στο υποσυνείδητο το μείνε και μέσα,πρόσεχε τι χαλάς και μην χάνεις τον χρόνο σου .Ταυτόχρονα οι περισσότεροι και μετά τον ιό δεν θα έχουν την οικονομική άνεση να ξοδεύουν…

Η διασκέδαση θα πάει μόνο Σάββατο και καθημερινές κανένα χαλαρό κρασάκι νωρίς ή μόνο καφέ….Δεν θα κόψει ο Έλληνας την έξοδο,αλλά θα αλλάξει συνήθειες,ώρες και εξοδολόγιο. Μπήκε στο τριπάκι πλεον να κάθεται και σπίτι,να αράζει με την γκόμενα στο σπίτι,να ψωνίζει από την κάβα στο 1/5 ή 1/10 του τι πληρώνει και στην τελική σου λέει να πλερώνω 250αρια για μια ώρα καλλιτέχνη που τον ακουω και σπίτι; Αντε να το κάνει μια φορά….Παλια έβγαινες να βρεις γκόμενα. Τώρα ξύπνησαν όλοι.Οι φραγκάτοι λένε έλα σπίτι στην βίλακαι άραξε δίημερο…Με σούσι και Μπελούγκα…Οι άλλοι με κάποια άνεση σου λένε να δίνω 300αρια (μόνος) ή 150αρια (με μια μικρή παρεα) για έξω; Παίρνεις μπουκάλα καλή,φαγητό και σπίτι….Και μένουν και λεφτά για ένα δωράκι την άλλη εβδομάδα στην κοπέλα να είναι χαρούμενη…Πας ένα καφέ και αράζεις….Ή πας δίημερα που αράζεις στα 5στερα για να κάνεις ζωάρα και πραγματικό ριλάξ και όχι να ξενυχτάς…. Τελος ωράριο.

Ο κόσμος συνηθίζει το νωρίς. Αρα τα μαγαζιά θα πρέπει να συνηθίσουν τις αλλαγές. Είχε κουράσει να περιμένεις να πάει 2 τα μεσάνυχτα να βγει στο πάλκο ο καλλιτέχνης ο καλός και πριν να βολοδέρνεις για να ακούς νεαρούς που δεν ακους ουτε στο λάπτοπ σου….Σε κούραζε και μανούριαζες καθώς έπινες και το πανάκριβο όπως το πλήρωνες μπουκάλι. Είχε κουράσει να περιμένεις να παέι 1.30 να πας σε ένα κλαμπάκι.Γι αυτό και είχαν ανέβει οι Κυριακές με τα νωρίς…Να θυμίσω ότι το ιστορικό Μερσέντες Γλυφάδα και Κεφαλάρι,ξεκίναγε 6 το απόγευμα και ήταν στις 7 -8 πίτα με τον καλύτερο κόσμο της Αθήνας.

Γινόμαστε σταδιακά εξωτερικό θαρρώ. Οχι ότι δεν θα βγαίνει ο κόσμος μετά τις 7-8,αλλά δεν θα βγαίνει και μετά τα μεσάνυχτα. Καθώς ο τρόπος ζωής πλέον και η πίεση μας φορτώνει αρνητική ενέργεια και θες ειδικά καθημερινές ξεκούραση. Επίσης δεν μπορείς να ξοδεύεις από το απόγευμα μέχρι το πρωί(!) και χωρίς να είσαι στο Λας Βέγκας. Συνεπώς πάμε σε μεγάλες αλλαγές και όποιος τις πιάσει πρώτος θα σωθεί…Η εποχή μετά την πανδημία θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στο τρόπο διασκέδασης.Στα ωράρια,στις τιμές,σε όλα.

Ο κόσμος ξυπνά και απαιτεί υπηρεσίες ανάλογες με τι πληρώνει. Στην τελικη η πανδημία θα κάνει και κάποιο καλό.Θα φέρει νέες ισορροπίες και σταθερές…Θα αποκαταστήσει την τάξη από ένα πανηγυράκι που έστησαν κάποιοι και χάλασαν την διασκέδαση…..