Ο Ζομπανάκης που είναι ένα άτομο με πολλές γνώσεις στο άθλημα,έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα της Κρήτης και έφερε στο μπασκετικό προσκήνιο του μεγαλύτερου και εμπορικότερου νησιού της πατρίδας μας,το Ρέθυμνο προσπερνώντας το παραδοσιακό σαν δύναμη στο άθλημα Ηράκλειο.

Ομως ο ΑΓΟΡ δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω καθώς δεν έφτιαξε μεγαλύτερο γήπεδο, δεν μπόρεσε να γίνει η αγαπημένη ομαδα όλης της Κρήτης,δεν προσέλκυσε άλλους δυναμικούς χορηγούς . Προ ημερών αν και στην αρχή φάνηκε ότι καθώς συμφώνησε με τις εξελίξεις στον ΕΣΑΚΕ σχετικά με την νέα σεζόν και τις απαιτήσεις από τις ομάδες,θα συνεχίσει κανονικά και με όραμα,μετά έσκασε η βόμβα αποχώρησης.

Συνεπώς χωρίς τον Ζομπανάκη και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά ο ΑΓΟΡ που είχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία πέρσι,δεν θα είναι στα μεγάλα σαλόνια την νέα σεζόν αδυνατώντας να έχει εγγυημένο προυπολογισμό 800.000 ευρώ.

Ασφαλώς πρόκειται για μεγάλο πλήγμα καθώς προ 10ετίας φωνάζαμε για την απαραίτητη αποκέντρωση του μπάσκετ και το Ρέθυμνο ήταν από τις πρώτες ομάδες που ήρθαν και έμειναν βγάζοντας υγεία μάλιστα. Δεν μπόρεσε η ομάδα της Κρήτης να κάνει το μεγάλο άλμα και το βάλτομα αυτό προβλημάτισε.

Και η αλήθεια είναι ότι όταν σε κάτι δεν υπάρχει οραμα ,αρχίζει η αρχή του τέλους. Ο Ζομπανάκης δεν βρήκε ισχυρούς συμπαίκτες. Και εδώ είναι το έμμεσο μήνυμα που στέλνει αυτή η εξέλιξη αλλά και η ιστορία της ομάδας του Ρεθύμνου. Αν ομάδες της Κρήτης ή της Ρόδου με τόσα μεγαλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις και που ακμάζουν τα τελευταία χρόνια με τον τουρισμό-σ.σ μην κοιτάμε την φετινή χρονιά λόγω ιού-,δεν έχουν επενδύσει στο μπάσκετ,τότε άστο καλύτερα.

Θα έπρεπε κάλλιστα μια ομαδα όπως το Ρέθυμνο να έχει μπάτζετ πάνω από 2εκ και να παίζει με αξιώσεις στην Ευρώπη και να είναι κάτι σαν την Γκραν Κανάρια αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για μια Κρήτη με εξαιρετικά οικονομικά μεγέθη ως προς το ΑΕΠ της χώρας μας. Συνεπώς αν με υγιή δίοικηση ενός ανθρώπου που είναι και τεχνοκράτης όπως ο Ζομπανάκης,το εγχείρημα απέτυχε,τότε η ομάδα είχε ταβάνι και το έπιασε. Και φέτος χωρίς συμπαίκτες ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα καθώς θα έπρεπε να βάλει τα μισά και βάλε από την τσέπη του!

Δεν υπάρχουν υγιείς ομάδες έτσι και συνεπώς ορθώς σκέφτηκαν στο Ρέθυμνο να αποχωρήσεις φέρνοντας ένα πλήγμα στην Α1 βέβαια καθώς χάνεται κομμάτι της υγείας της λίγκας. Ταυτόχρονα όμως το μήνυμα ότι αν δεν βγαίνουν τα νούμερα σε μια ομάδα της Κρήτης πως θα βγουν σε άλλες επαρχιακές εκτός αν σκάσει κανείς …τρελός όπως λέμε να σκορπίσει μισό μύριο,ανησυχεί τους πάντες που βλέπουν ότι με τα νέα σωστά δεδομένα για τα οικονομικά της λίγκας σε κάθε ομάδα,τα κουκιά δεν βγαίνουν…Και έρχεται αποψίλωση….