Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρυθμό 94,9 και τη Μαρία Γεωργάκαινα ο Νίκος Οικονομόπουλος μας άφησε ..άφωνους με την ξεκάθαρη στάση του και θέση του για την θρησκεία μας. Ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής με έκανε να υποκλιθώ για το θάρρος του να μιλήσει τόσο ανοιχτά και ελεύθερα σε βαθμό που πολύ φοβάμαι ότι θα του την …πέσουν διάφοροι και διάφοροι και μην τον συλλάβουν κιόλας(!) ότι και καλά δίνει το κακό παράδειγμα… Αν και έχει την τραγουδάρα “Για παράδειγμα” και δίνει στην καθημερινότητά μας πλέον ο ίδιος το καλύτερο αυτοπροσώπως!

Είμαστε στην εποχή της …αλαλίας καθώς το σύστημα και όχι μόνο και βασικά μέσω όσων τρέμουν και την σκιά τους για διάφορα θέματα και δεν έχουν προσωπικότητα και σκέψη,σε περιμένει στην γωνία για να σε απαξιώσει και να σε χλευάσει και καλά δημοκρατικά. Ενώ στα μίντια έχουμε δημοκρατική δικτατορία… Μην πω καν πως σε κατεβάζουν για πλάκα στα σόσιαλ μίντια και πως σε βγάζουν φεικ νιους επειδή αυτά που λες δεν αρέσουν…Αλήθεια σε ποιούς και αλήθεια ποιοί ειναι αυτοί που αποφασίζουν ακόμα και ποιός γιατρός λέει την αλήθεια πχ;

Ο Νίκος ο Οικονομόπουλος δεν μίλαγε γενικά πολύ στο παρελθόν,δεν έβγαινε πολύ στα μίντια.. Ήταν όπως λέμε αντιδημοσιογραφικός. Και ξαφνικά έριξε …ρουκέτες σε ένα χώρο comme il faut που όλοι μιλάνε πλαστικά και ξύλινα… Για να αποφύγουν κόντρες και πονηρές ερωτήσεις, πολλές φίρμες θέλουν και όλα τα ερωτήματα από πριν και μέχρι στέλνουν και …νον πέιπερ το λεγόμενο,για το τι επιτρέπεται να ερωτήσεις….! Ο Νίκος λοιπόν ρώτησε ο ίδιος (!) την δημοσιογράφο γιατί δεν τον ρωτά κανείς για την θρησκεία,για τον Θεό! Εγώ Νίκο πάντως έχω φέρει επίσης πολλά μεγάλα ονόματα στον συχωρεμένο Sport24radio 103,3 και πάντα ρωτούσα! Στην επόμενη δουλειά μου σε περιμένω οπωσδήποτε με χαρά μιας και δεν έτυχε στην προηγούμενη! Και απάντησε ο Οικονομόπουλος, όχι πλαστικά,ξύλινα, αλλά σταράτα και για τρία λεπτά μάλιστα.

Ουσιαστικά τους ξεμπρόστιασε όλους και μίλησε από την καρδιά του. Θα πει κανείς πονηρός, το έκανε για να πάρει δημοσιότητα. Πρώτον δεν έχει ανάγκη και δεύτερον ακόμα και έτσι να ήταν είναι μεγάλη δουλειά να ακούει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου έναν τόσο επώνυμο να μιλά τόσο ανοιχτά υπέρ του Θεού μας,του Χριστού μας, της Παναγιάς μας. Στην τελική βασικά κανείς φτασμένος δεν μιλά εύκολα για θέματα που υπάρχουν τα λεγόμενα άκρα και πολλοί και καλά ειδικά του χώρου σου λένε μην γίνεις Σφακιανάκης με την έννοια ότι ο Νότης “πλήρωσε” επαγγελματικά τις θέσεις του. Στην τελική θα μπορούσε ο Οικονομόπουλος να πει μια ατάκα και τέλος. Εδώ ο Νίκος πήρε και θέση για το αν θα κοινωνούσε… Και πιο ξεκάθαρη θέση δεν μπορούσε να πάρει…Αντρίκια,όπως τα τραγούδια του!

Οχι λοιπόν,μην λέμε βλακείες. Ο μικρός τραγουδιστής ή όποιον τον έχει πάρει η πολύ κάτω βόλτα μπορεί να βγει να πει κάτι χοντρό όπως λέμε για να κάνει…θόρυβο. Ο Οικονομόπουλος είναι στην κορυφή και ας άλλαξε στέγη φέτος. Τραγουδάρες ερμηνεύει ο άνθρωπος και μάλιστα έχει αγκαλιάσει πλέον και το στιλ το πιο κυριλέ λαικό όπως λέω και εγώ τον ακούω πια πάρα πολύ. Τραγουδάρες,άσματα πλέον….Πχ το τελευταίο το “Καθημερινά” μόνο λαικό δεν το λες με την δική μας φιλοσοφία…Πες το μελωδικό λαικό…. Κομματάρες, τα ακούνε όλα! Εμένα παλιά μ άρεσαν 2-3 τραγούδια του,δεν είναι κακό. Εδώ και δύο χρόνια βγάζει μόνο τοπ κομμάτια,τα ακούς παντού και πάντα!

Συνεπώς ο Οικονομόπουλος δεν είχε ανάγκη τίποτα. Μίλησε γιατί ήθελε και με κίνδυνο να κοντραριστεί μαζί του ένα άλλο σοβαρό μάλιστα σύστημα που γουστάρει την αθεΐα ή τον νεωτερισμό του θέματος και γενικά το άλλο άκρο όσων είπε ο ίδιος.. Και μάλιστα πολλοί στον χώρο της διασκέδασης και του θεάματος πάνε πάνω στην θέση αυτή χλευάζοντας μάλιστα τα Θεία… Ο Οικονομόπουλος τους έδωσε την καλύτερη απάντηση…Πολλοί θα τσαντιστούν μαζί του… Περισσότεροι όμως θα γίνουν νομίζω φαν του…Σίγουρα όμως όλοι θα τον πουν μάγκα…Σε μια εποχή που λίγοι έχουν άποψη,γνώμη και την δημοσιοποιούν αν είναι επώνυμοι όπως λέμε,διάσημοι, πόσο δε σε τοπ επίπεδο όπως ο Νίκος. Και μιλάμε για τον απλό λαό και όχι κάποιους συστημικούς που τα σπάνε στα μπουζούκια βρίζοντας τον Θεό μας … Ο Νίκος κέρδισε πολλά στην εκτίμηση μου και στην εκτίμηση πολλών…Μάγκας, πολλά μπράβο που πήρε το ρίσκο και μίλησε επώνυμα και τόσο καθαρά για ένα σημαντικό ζήτημα που το αποφεύγουν πολλοί για να μην ταυτιστούν και χάσουν κανένα…λαγό στα πρώτα τραπέζια ή τους κόψει την προβολή το …συστηματάκι. Ο Οικονομόπουλος πλέον μπαίνει και ο ίδιος στην καρδιά των θαυμαστών του και όχι μόνο μέσω των τραγουδιών του και είτε αρέσουν, είτε όχι οι θέσεις του, σίγουρα όλοι τον παραδέχονται άμεσα ή έμμεσα μιας και έχει θάρρος και πυγμή!