Σήμερα (13/4) θα σας μεταφέρουμε μια ιστορία, για έναν άνθρωπο από αυτούς που κρύβονται συνήθως πίσω από τις κουρτίνες, τους αφανής ήρωες που λέμε, που δεν τραβάνε πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά είναι αυτοί που κατά κόρον η δουλειά τους είναι ανεκτίμητη.

Ένας τέτοιος, είναι ο Άκης Παπαδάκης, ένα γνήσιο λαϊκό παιδί από το Αιγάλεω, το οποίο έχει συνηθίσει να τα φέρνει δύσκολα πέρα, αλλά πρέπει να είναι από τους λίγους που μιλάνε στις καρδιές των παικτών, οποιαδήποτε ηλικίας, και αποτελεί το τέλειο alter ego και συμπλήρωμα του Δημήτρη Λιόγα. Σαν παίκτης ο ψιλόλιγνος φόργουορντ με την αεράτη χαίτη της συγκεκριμένης εποχής ήταν ένα σημαντικό εργαλείο, χωρίς να πρωταγωνιστήσει, κάτι που ακολούθησε ως προπονητής. Στις αρχές του 2012, και μετά το τέλος της συνεργασίας του Παγκρατίου με τον Κώστα Σορώτο, ο Άκης Παπαδάκης όντας στις ακαδημίες του συλλόγου, επιλέχθηκε από τον Δημήτρη Λιόγα να αναλάβει πόστο βοηθού δίπλα του, με την Αθηναϊκή ομάδα να βρίσκεται μια ανάσα από τον υποβιβασμό. Στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας, στις Σέρρες, είχα την τύχη να ταξιδέψω με το πούλμαν της αποστολής, και παρά το γεγονός ότι το Παγκράτι ηττήθηκε από τους ισχυρούς Ικάρους με 78-64, κάτι έδειχνε να αλλάζει, καθώς το προπονητικό δίδυμο, και δε ο Παπαδάκης άρχισε να έρχεται κοντά στην ομάδα, με αποτέλεσμα το τρομερό ντεμαράζ στο φινάλε και με 8 νίκες σε 9 παιχνίδια οι «ροσονέρι» να πετύχουν το ακατόρθωτο.

Την επόμενη σεζόν ο Παπαδάκης συνέχισε στο Παγκράτι, αλλά αποχώρησε στα μέσα της σεζόν, λόγω οικονομικών προβλημάτων, για να βρεθεί εκ νέου στο πλάι του Δημήτρη Λιόγα στον Ίκαρο Καλλιθέας, στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου. Μπορεί το αντρικό, έχοντας στις τάξεις του ένα σωρό ικανότατους εφήβους να υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική, αλλά το εφηβικό, η δική του ομάδα, κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ επικρατώντας του Πανιωνίου με 79-63 και πηγαίνοντας στα τελικά της Πτολεμαΐδας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων!

Ωστόσο η ιστορία που συναρπάζει, και δείχνει το μεγαλείο του είναι αυτό που έγινε στο τρίτο παιχνίδι. Ο Παπαδάκης λόγω περικοπών αποχώρησε από την ομάδα πριν περίπου τρεις μήνες. Οι παίκτες του δεν τον ξέχασαν, και όχι μόνο αυτό, έκαναν το παν, για να τον έχουν στον τελικό, στο 3ο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, και με δικές τους ενέργειες ήταν εκεί για να θαυμάσει τα καμάρια του, όπως τονίζει όταν αναφέρεται σε αυτά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι τέτοια η αύρα του, που τον θέλουν και στα τελικά της Πτολεμαΐδας, και θα κάνουν τα πάντα να τον επαναφέρουν στην θέση του του αρμόζει!

Άκης Παπαδάκης, ένας ικανότατος πρωταθλητής, παιδαγωγός αλλά πάνω από όλα άνθρωπος!