Πέρασαν κιόλας πέντε ολόκληρα χρόνια από την εποχή που ξεκίνησα το μπασκετικό μου μπλογκ στο gavros.gr. Για την ακρίβεια σήμερα συμπληρώθηκαν, αφού 29 Μαίου είναι και η ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησε η εφημερίδα. Όπως καταλαβαίνετε γι αυτό διάλεξα τη συγκεκριμένη ημερομηνία γι αυτή τη νέα αρχή στο basketblog.gr το οποίο ομολογώ πως ανέκαθεν διάβαζα γιατί μου άρεσε η ξεκάθαρη ματιά του, πέρα από συμφέροντα, ίντριγκες και δολοπλοκίες, όσο βέβαια αυτές μπορούν να μένουν μακριά από τον επαγγελματικό αθλητισμό. 

Καλή μας αρχή λοιπόν και από εδώ θα ταξιδεύουμε μαζί μπασκετικά, για τον Ολυμπιακό κυρίως αλλά χωρίς να αποκλείονται και άλλα μετερίζια με προτεραιότητα στο ΝΒΑ και την Εθνική ομάδα. Μερικοί ίσως με ξέρετε, με τους υπόλοιπους θα γνωριστούμε καλύτερα, το σίγουρο είναι όμως ότι μέσα από αυτή τη συμπόρευση που άλλοτε θα καταλήγει σε ομοφωνία και άλλοτε σε διαφωνία θα περνάμε καλά και θα έχουμε τροφή για σκέψη. Γιατί τι είναι το μπλογκ; Ακριβώς αυτή η “κουβέντα” μεταξύ δημοσιογράφου και αναγνωστών με θέματα που συζητιούνται όταν πίνουμε έξω τον καφέ μας. Όποιος θεωρεί ότι από εδώ θα αλλάξει το μπάσκετ ή θα κατευθύνει συμπεριφορές απλά έπαιξε και έχασε. Το μπάσκετ, το μοναδικό ίσως σπορ που μας φτιάχνει τόσο πολύ την διάθεση και σε διασυλλογικό και σε εθνικό επίπεδο είναι από τα λίγα εναπομείναντα κάστρα που έχει μείνει να μας ψυχαγωγεί σε ένα κατάμαυρο ελληνικό τοπίο δίχως πολλές επιλογές για υγιή εκτόνωση. Πάμε λοιπόν. 

Βρισκόμαστε μισό βήμα πριν από τους τλεικούς της Α1 και θεωρώ ότι και ο Ολυμπιακός αλλά και ο αιώνιος αντίπαλός του θα σκουπίσουν αμφότεροι τις σειρές με Άρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, αφού και δύο ομάδες της συμπρωτεύουσας δείχνουν ανήμπορες να αποφύγουν το 3-0. Οπότε το άλλο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν οι τελικοί της Α1 με τον Ολυμπιακό ως γνωστόν να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ένα πλεονέκτημα που παίζει τεράστιο ρόλο τις περισσότερες φορές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά με τους ερυθρόλευκους να έχουν και ένα δεύτερο προβάδισμα εκτός από το ένα παραπάνω ματς στην έδρα τους. Αυτή την περιόδο παίζουν καλύτερο μπάσκετ, έχουν πιο γεμάτο ρόστερ και επί της ουσίας πρώτη φορά είναι τόσο ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Όμως επειδή πολλά έχουν δει τα ματάκια μου τα τελευταία χρόνια διατηρώ μια επιφύλαξη ότι οι πράσινοι δεν θα είναι τόσο κακοί όσο δείχνουν και νομίζω ότι και ο Διαμαντίδης δεν θα είναι αυτός που έχει παρουσιαστεί στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ γιατί αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα του και στους τελικούς τότε θα πρέπει να επανεξετάσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Ότι και να γίνει θεωρώ ότι θα δούμε σοβαρό μπάσκετ σε αυτή την σειρά και από αυτό εδώ το μπλογκ θα τα λέμε πριν και μετά από κάθε παιχνίδι καθώς και μετά από τους αγώνες του ΝΒΑ. Αυτά για την ώρα. 
 
Υ.Γ. 
Πολλοί με ρωτάτε στο fb αν θα μείνει ο Σλούκας στην ομάδα ή αν θα τραβήξει για νέες πολιτείες. Ότι και να γίνει στο πρωτάθλημα σας λέω ότι ο Σλούκας θα μείνει στην ομάδα αν δει το χρόνο συμμετοχής του να αυξάνεται. Δεν είναι χρημαιτκό το θέμα καθώς δεν θα φύγει για 150 χιλιάδες ευρώ παραπάνω που μπορεί να του δώσουν αλλού. Είναι αγωνιστικό το θέμα και μόνο.   
 
Υ.Γ. 2 
Ο Ολυμπιακός μετά την εξωπραγματική πορεία που έκανε στην ευρωλίγκα μόνο άδειος δεν έχει επιστρέψει όπως συνηθίζεται μετά από μια τέτοια υπερπροσπάθεια. Έχει μέσο όρο σχεδόν 100 πόντους στα τρία παιχνίδια με Κόροιβο και Άρη. Πιο αποφασισμένος για τίτλο από ποτέ. Για να δούμε; Θα επιστρέψει στην κορυφή που έχει να ανέβει από το 2012;
 
Υ.Γ. 3 
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει στην εθνική ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Προέχει να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το ταλαιπωρημένο του γόνατο και μετά θα αποφασίσει. Γι αυτούς που όπως πάντα προτρέχουν αυτή η ενημέρωση.
 
Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα κάτω από το κείμενο, μέσω Facebook.