Αν η πρώτη ημέρα της Εθνικής στο Ζάγκρεμπ ήταν εκ των πραγμάτων «προσαρμογής», την σημερινή δε θα μπορούσε παρά να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ πλησιάζει, όχι βέβαια… απειλητικά όπως λέει η φράση αφού η Εθνική μας μπορεί να υπολογίζει τους πάντες και τα πάντα όπως πρέπει να κάνουν οι μεγάλες ομάδες, αλλά δε νιώθει δα ότι απειλείται και από καν έναν.

Αντίστροφη μέτρηση δε σημαίνει φυσικά και καναν… εγκλεισμό και 24ωρη ενασχόληση μόνο με το μπάσκετ. Τα προγράμματα υπάρχουν, οι εμπειρίες ακόμα περισσότερο και πέρα από τις συγκεκριμένες ώρες δουλειάς, δε χρειάζεται να… σκάσουν κιόλας τα μέλη της ομάδας ασχολούμενα  ολημερίς κι οληνυχτίς με τους Σκοπιανούς.

katsikaris-mama drazen

Το πρωινό ήταν, σχεδόν, ελεύθερο. Κάποιοι πήγαν στο προπονητήριο για μερικά σουτ, κάποιοι άλλοι το πέρασαν με τις οικογένειές τους. Τις.. βιολογικές, αφού με την μπασκετική τους, του… καλοκαιριού, πλησιάζουν κιόλας τις 40 μέρες. Η πλατεία μεταξύ του ξενοδοχείου και της «Ν τομ Σπόρτοβα»… φιλοξένησε για αρκετή ώρα το παιχνίδι των διαδόχων Ζήση και Περπέρογλου που έπιναν τον καφέ τους… επιτηρώντας, άλλοι πατεράδες επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο όπου μένουν οι οικογένειές τους και ο Φώτης Κατσικάρης το μουσείο του αείμνηστου Ντράζεν. Επί της ουσίας ο γιος του Αλέξαν δρος το επισκέφτηκε, ο Φώτης «πετάχτηκε» από το γήπεδο όπου γυμνάζονταν οι παίκτες και εκεί συνάντησαν τη μαμά Μπιζέρκα και φωτογραφήθηκαν μαζί της.

Πάντα βέβαια, το… δωμάτιο επιχειρήσεων ήταν ανοικτό σε μια μεριά του ξενοδοχείου. Εκεί όπου οι προπονητές «βγάζουν τα μάτια τους» βλέποντας ατελείωτες ώρες από παιχνίδια των αντιπάλων, σημειώνοντας κάθε πιθανή λεπτομέρεια του παιχνιδιού τους, ετοιμάζοντας τις αναφορές που αναλύουν και μοιράζουν στους δικούς μας παίκτες.

dokimasitko-statistiko-eurobasket

Το απόγευμα και πριν από την προπόνηση… άστραψαν τα φλας. Όχι επειδή η Εθνική μας είναι η πλέον περιζήτητη μετά τους οικοδεσπότες Κροάτες στο Ζάγκρεμπ, κάτι που το καταλαβαίνει ο κάθε με κάθε δυνατή ευκαιρία, αλλά επειδή η FIBA είχε την προγραμματισμένη επίσημη φωτογράφιση των ομάδων. Των… σωστών ομάδων, και όχι αυτών που είχαν αναγραφεί στις δοκιμές που γίνονταν στα μόνιτορ των τηλεσχολιαστών. Τι Διαμαντίδης υπήρχε εκεί, τι Γλυνιαδάκης, τι Παπαλουκάς, τι Σχορτσανίτης και πάει λέγοντας. Φρέσκα κουλούρια, όμως λέει ο κουλουράς. Από αύριο, στη σχετική λίστα θα αναγράφονται οι 12 παρόντες. Που είναι και πανέτοιμοι και αποφασισμένοι και δίχως την παραμικρή αμφιβολία και ικανοί. Πάμε λοιπόν, για τα καλύτερα