Και κάπως έτσι έκλεισε το πράσινο ρόστερ. Με την απόκτηση του Πιερ Τζάκσον, του εκρηκτικού Αμερικανού κόμπο γκαρντ. Μπορεί στον ΠΑΟ να περίμεναν τον Λαπροβίτολα που ήθελε να έρθει Ελλάδα, αλλά καθώς η Ρεάλ έχοντας την ανησυχία της με τον Καμπάτσο δεν τον άφησε, οι πράσινοι έπρεπε να στραφούν αλλού. Και έτσι απέκτησαν τον Τζάκσον που στην ουσία τον ξέρουμε από μια θητεία του στην Μακάμπι και που αποτελεί αίνιγμα.

Αρχικά πάντως και δεδομένων των οικονομικών πλέον του ΠΑΟ δεν είναι κακή λύση. Το ερώτημα είναι όμως αν αυτό έλλειπε από τους πράσινους μετά την φυγή Καλάθη.

Ασφαλώς όχι, καθώς ο Τζάκσον δεν είναι ακριβώς πλέι μέικερ και δημιουργός κοινώς. Ο Αμερικανός είναι 2αρι σε σώμα άσου ουσιαστικά καθώς έχει έφεση στο σκοράρισμα με πολλούς τρόπους. Από πικ εν ρολ μέχρι τρίποντο. Είναι πολύ αθλητικός και εκρηκτικός, ταχύτατος και καλός σχετικά αμυντικός.

Τότε τι του λείπει θα πει κανείς;

Ασφαλώς το ύψος και η μπερδεμένη θέση καθώς με 1.80 θα πρέπει να κάνεις …παπάδες όπως λέμε και να είσαι ένας αλά Λάρκιν… Και φυσικά δεν έχει την σπουδαία δημιουργία του κλασικού πόιντ γκαρντ. Ο ΠΑΟ ήθελε ένα καθαρό δημιουργό σε μια θέση που επί χρόνια με τον Καλάθη είχε την κορυφαία επιλογή.

Όμως σίγουρα δεν μπορούσε να βρει Καλάθη, αλλά ίσως αφού χάλασε του Λαπροβίτολα θα μπορούσε να είχε πάει σε μια επιλογή τύπου Ουόλτερς. Οπως και να έχει πλέον ήρθε ο Τζάκσον. 

Το θέμα στον ΠΑΟ πια είναι η δημουργία. Μποχωρίδης και Καλαιτζάκης αν θες να πρωταγωνιστείς, δεν είναι για το επιπεδο αυτό και στην περιφέρεια είναι ο Φόστερ και ο Νέντοβιτς αλλά και ο Ρος που βάση κορμιού είναι για 3-2αρο. Ομως είναι εξαιρετικός πασέρ αλλά σαν δεύτερος όπως λέμε. Δεν γίνεται να κατεβάζει την μπάλα ο Ρος, απλά πράματα.

Ο Νέντοβιτς επίσης ψάχνει πιο πολύ το σκορ και πρέπει να δούμε και πως θα είναι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Συνεπώς καθώς και ο Τζάκσον ψάχνει πρώτα το σκορ υπάρχει θέμα. Μπορεί να υπάρξει σοβαρό θέμα, μπορεί και να πάνε όλα καλά. Αλλά η περιφέρεια του ΠΑΟ έχει πολλούς αστερίσκους.

Βέβαια ο Ρος είναι ταμάμ και με Νέντοβιτς σε ψηλά σχήματα και με τον Τζάκσον που θα υπάρχει τρομερή εκρηκτικότητα και πίεση στην περιφέρεια. Ομως ο Ρος δεν γίνεται να παίζει συνέχεια 30-35′ στην Ευρωλίγκα σε φουλ μάλιστα ρυθμούς. Συνεπώς γι αυτό είναι αίνιγμα η απόκτηση Τζάκσον. Μπορεί να πάνε όλα καλά, μπορεί να πάνε και χάλια.

Θα έπρεπε βασικά να πάει σε ένα πιο κλασάτο πόιντ γκαρντ. Και θα ήταν τέλειος ο Αμερικανός για να έρχεται από τον πάγκο. Τώρα αν δεν βγει ή δεν είναι καλά ο Νέντοβιτς υπάρχει πρόβλημα. Θα πει κανείς μα είναι και ο Ρος... Αλλά είναι ημίμετρα όλα αυτά παιδιά… Αν θες να διεκδικείς πλέι οφς, Οκ. Αν όμως σαν Παναθηναϊκός ακόμα και σε μεταβατική σεζόν έχεις βλέψεις, υπάρχει θέμα…

Τέλος ο Τζάκσον δεν είναι κακός πασέρ, κάθε άλλο. Άλλωστε σαν απόφοιτος του Μπέιλορ είχε 7ασ μαζί με τους 20π. Αλλά σκέφτεται πρώτα το σκορ και γι αυτό ήταν εξαιρετικός σε NBDL και Κίνα. Στην Μακάμπι πάντως με 14π και 4ασ μόνο άσχημα νούμερα δεν είχε.

Συνεπώς αφού χάθηκε ο Λαπροβίτολα δεν ήταν κακή λύση,αλλά θα ήταν η κορυφαία αν υπήρχε και ένας καθαρός δημιουργός.