Ο Insider γράφει για τους δύο λογής ανθρώπους οι οποίοι αναλόγως των συνθηκών προσαρμόζονται στο περιβάλλον. Καμιά φορά προσπαθούν να βγάλουν και τους άλλους τρελούς

Η ανθρώπινη φύση είναι πολύπλοκη. Και δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε. Ότι το πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου τον καταλαβαίνεις όταν πάρει εξουσία. Ή όταν πιστέψει ότι πήρε εξουσία και ας είναι απλά ένας χρήσιμος ηλίθιος στα γρανάζια μιας μηχανής η οποία έχει συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης και κατασκευάστηκε για σκοπό.

Όταν αυτή η μηχανή χαλάσει, τότε τρέχουν σαν τα ποντίκια σε ναυαγισμένο καράβι να σωθούν. Να επιδιώξουν να επιπλεύσουν μόνο και μόνο για να πείσουν τους γύρω τους ότι δεν ήταν στο καράβι.

Αυτοί οι άνθρωποι προφανώς και είναι χειρότεροι ακόμα και από εκείνους που κατασκεύασαν τη μηχανή. Ο λόγος; Για πολύ καιρό κάλυπταν όσα γίνονταν και όταν πια βγήκε καραμούζα δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να λένε ότι δεν ήξεραν.

Επειδή λοιπόν είναι καλό να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και επειδή ο Ιnsider σας τα έχει γράψει πάρα πολύ καιρό αυτά τα οποία τώρα βλέπετε (ο νοών νοείτω άλλωστε) επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι η μπάλα τους έχει πάρει όλους.

Ακόμα και εκείνους που έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι δεν τρέχει τίποτα. Και τώρα λένε ότι τα ανακάλυψαν όλα διότι τόσο καιρό δεν είχαν πάρει χαμπάρι. Και καλά. Υπάρχουν βεβαίως και οι δήθεν αδέκαστοι κριτές που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω σε άλλες περιπτώσεις, αλλά σε κάποιες άλλες- όπως η συγκεκριμένη- καταπίνουν ολόκληρο τον κροκόδειλο.

Εκεί δεν κουνάνε το δάχτυλο περί ήθους και τάξης διότι το χαρτζιλίκι να είναι καλά. Και όλα τα άλλα λύνονται.

Αν λοιπόν θέλουμε να συνεχίσουμε να προσποιούμαστε ότι δεν τρέχει τίποτα μπορούμε να το κάνουμε. Το ότι πέσανε κατακεφαλιές ήταν το φυσικό επόμενο σε μία κατάσταση που περιγράφουμε εδώ και καιρό αλλά αρκετοί προσπαθούσαν να μας βγάλουν τρελούς.

Υπάρχει ένα όριο σε όλα. Ακόμη και στην υπομονή. Όλοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι και για αυτή την ντροπή, όχι μόνο αυτοί που ήξεραν και ήταν μέσα στο κόλπο αλλά και όσοι έκαναν ότι δεν έβλεπαν αν και κατά βάθος γνώριζαν. Και έβγαζαν τρελούς όλους τους υπόλοιπους.

Από κει και πέρα αν βρεθούν παραπάνω από ένας μάρτυρας, διότι ήδη υπάρχει ένας από όσο ξέρω, τότε θα υπάρξει πολύ σημαντικό πρόβλημα για όλους. Και για αυτούς που δήθεν δεν ήξεραν. Γιατί ήξεραν.

Σε μια ιστορία που έχει βαθιές ρίζες. Κι όπως φαίνεται εξαπλώνεται σε άλλη τοποθεσία.

Tags:
The Insider