Του Νίκου Αλεξίου
18/09/2011 (19:15)

Μπορεί το φετινό Ευρωμπάσκετ να φτάνει στο τέλος του σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα άλλο δεν θα ακολουθήσει. Σήμερα λοιπόν παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου το σχέδιο των Σλοβένων για το Ευρωμπάσκετ 2013 που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα τους. “Η Σλοβενία είναι μια μικρή χώρα, αλλά ο στόχος μας δεν είναι να διοργανώσουμε ένα καλό Ευρωμπάσκετ, αλλά το καλύτερο!” τόνισε αρχικά ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Άλες Κρίζναρ. “Έχουμε την γνώση και την ικανότητα να το κάνουμε αυτό. Θα το συνοψίσω σε τρεις λέξεις: ενθουσιασμός, εμπειρία, Ευρώπη“.

Οι Σλοβένοι προσπαθούν να περάσουν την ιδέα μιας μικρής χώρας με μεγάλες φιλοδοξίες, κι αυτό επιβεβαιώνεται από τις προβλέψεις ότι το 2013 θα προσελκύσουν τον μεγαλύτερο αριθμό θεατών όλων των εποχών. Ο Ράσο Νεστέροβιτς, ως πρεσβευτής του Ευρωμπάσκετ 2013, δήλωσε ότι βλέπει το τουρνουά ως μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά και για όλη τη χώρα γενικά.

“Οι Σλοβένοι έχουν αποδείξει την αφοσίωση τους και άξιζαν μια μεγάλη διοργάνωση. Το Ευρωμπάσκετ θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που φιλοξενούμε από το Παγκόσμιο του 1970!” ολοκλήρωσε ο βετεράνος πλέον Ράσο.