Του Φώτη Δουκάκη
28/08/2011 (13:24)

Ο απόλυτος προβληματισμός επικρατεί στην εθνική Βελγίου τρεις μόλις μέρες πριν το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατι πέρα από την κακή εμφάνιση που είχε ως αποτέλεσμα την βαριά ήττα από την Γαλλία στο χθεσινό φιλικό (74-44), οι Βέλγοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του τουρνουά χωρίς τον Αξέλ Ερβέλ. Ο παίκτης της Μπιλμπάο συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του Ρόελ Μόορς και τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, μόλις 44 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία τριων εβδομάδων, όμως η σημερινές εξετάσεις θα δείξουν το ακριβές μέγεθος της ζημιάς. Το μήνυμα του συμπαίκτη του Ερβέλ στην εθνική, Τόμας Βαν ντε Σπίγκελ στο Τwitter, ίσως αντικατοπτρίζει απόλυτα τις σκέψεις όλων στις τάξεις του Βελγίου: “Είμαι χάλια και δεν μιλάμε για την ήττα με 30 πόντους. Ο Ερβέλ θα χάσει το Ευρωμπάσκετ“.

Έτσι λοιπόν, η μεγάλη ελπίδα των Βέλγων για μία καλή παρουσία στα γήπεδα της Λιθουανίας δεν θα δώσει το παρών και αντικαταστάτης του θα είναι ο DJ Μπένγκα (30, 2μ.13) των Νιού Ορλεανς Χόρνετς.