Του Φώτη Δουκάκη
17/09/2011 (13:35)

Οι Ισπανοί έχουν την ευκαιρία να κάνουν το repeat για πρώτη φορά στην ιστορία τους και το γεγονός αυτό έχει ενθουσιάσει πρώτα απ’ όλους τους παίκτες των “φούριας ρόχας“, των οποίων οι λογαριασμοί στο Twitter… πήραν φωτιά. Ο Παού Γκασόλ αναφέρει χαρακτηριστικά πως “ανυπομονούμε πολύ για το αυριανό παιχνίδι”. Ο Χοσέ Καλντερόν ενθουσιασμένος που η ομάδα του πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έκανε ειδική αναφορά στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, γράφοντας πως “όλα ήταν πιο εύκολα με έναν συμπαίκτη σαν εσένα. Σε ευχαριστώ!’.

Μία από τα ίδια και για τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποιος έμεινε άφωνος από την απόδοση του “Λα Μπόμπα“, γράφοντας στον λογαριασμό του: “Είμαστε στον τελικό. Δεν υπάρχουν λόγια για τον Ναβάρο. Ηταν απίστευτος”.  Ο Ρούντι Φερνάντεθ από την πλευρά του, μετράει αντίστροφα για το χρυσό: “Ένα ματς έμεινε ακόμα. Ένα ματς…”.

Τέλος, ο Σερζ Ιμπάκα στην πρώτη του σεζόν με την Ισπανία θα παίξει στον τελικό και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του. Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός αυτό μοιάζει με όνειρο γαι τον 22χρονο παίκτη: “Θα παίξω σε τελικό Ευρωμπάσκετ ανήμερα των γενεθλίων μου. Ένα όνειρο μου πραγματοποιήθηκε”.