Του Φώτη Δουκάκη
14/09/2011 (20:42)

Η απόφαση των Γάλλων να παίξουν χαλαρά στον αγώνα με την Ισπανία με αποτέλεσμα την ντροπιαστική ήττα, προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις, όμως το σύνθημα που κυριαρχεί πλέον είναι “με είσοδο στα ημιτελικά τα ξεχνάμε όλα” και αυτός που το εξηγεί καλύτερα είναι ο αναλυτής του Canal + και βετεράνος των “τρικολόρ“, Ζακ Μονκλάρ. Ο άνθρωπος που έδωσε το παρών σε τέσσερα Ευρωμπάσκετ (1979-1985) και μέτρησε 201 συμμετοχές με την φανέλα των Les Bleus, μίλησε στην ιστοσελίδα του Ευρωμπάσκετ και ανέφερε:

“Το παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία ήταν οδυνηρό. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό, όμως όταν στο δεύτερο είδα να μένει εκτός ο Φλοράν Πιετρούς, ένα παίκτης που βοηθάει στο ρυθμό, τρελάθηκα αλλά συγκρατήθηκα γιατί ήμουν στον αέρα”.

Παρόλα αυτά, χωρίς να συμφωνεί, ο Μονκλάρ κατάλαβε το σκεπτικό της επιλογής των Γάλλων: “Δεν μου άρεσε ο τρόπος που ήρθε η ήττα αλλά καταλαβαίνω ότι έβαλαν τον εαυτό τους σε μεγάλη πίεση με την απόφαση αυτή. Είναι γεγονός πάντως πως αν περάσουν στα ημιτελικά όλα θα ξεχαστούν”.

Ολοκληρώνοντας, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και… με ικανοποιητικές δόσεις ειρωνίας είπε: “Κι εγώ δεν έπαιζα πάντα καλά. Αλλά πάντοτε σεβόμουν τη χώρα μου και τη σημαία”.