Του Νίκου Αλεξίου
19/09/2011 (14:45)

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι παίρνει ένα διάλειμμα από την εθνική Γερμανίας, αλλά όπως δηλώνει κατηγορηματικά δεν εγκαταλείπει. “Θα ξεφύγω για λίγο και θα ξεκουραστώ. Νομίζω το έχω κερδίσει με την αξία μου αυτό. Δεν εγκαταλείπω, αλλά δεν θα πω ότι θα παίξω και σίγουρα στην εθνική. Μάλλον θα πάρω δύο χρόνια “άδεια”! ” τόνισε αρχικά ο μεγάλος Γερμανός που ακόμα δεν μπορεί να συγχωρέσει τον εαυτό του για την κακή του κατάσταση στον β’ γύρο του Ευρωμπάσκετ. “Εάν ήμουν ο εαυτός μου ίσως και πάλι να ήμασταν εκτός μεταλλίων, αλλά θα είχαμε κερδίσει ένα με δύο αγώνες επιπλέον.

Δεν ξέρω γιατί ήμουν τόσο κακός. Ίσως οι μπαταρίες μου ήταν άδειες!” πράγμα ολίγον τι λογικό μετά την θριαμβευτική χρονιά του στο ΝΒΑ με τους, πρωταθλητές πλέον, “Ντάλας Μάβερικς“.

Και μιας και γίνεται λόγος για ΝΒΑ, ο Νοβίτσκι αποκάλυψε ότι σκέφτεται πλέον το ενδεχόμενο να αγωνιστεί μακριά από τις ΗΠΑ για το διάστημα που ισχύει το λοκ άουτ.

“Ας δούμε που θα είναι το λοκ άουτ σε λίγες εβδομάδες, κι αν συνεχίζεται και τον Νοέμβριο να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάθομαι έναν χρόνο“.

Ο Γερμανός πάντως φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι πολύ δύσκολα θα παίξει σε γερμανικό σύλλογο, καθώς δεν θα ήθελε να αποδυναμωθεί άμα την αποχώρηση του.