Του Φώτη Δουκάκη
16/09/2011 (15:36)

Αναμφίβολα τα Σκόπια αποτελούν την έκπληξη της διοργάνωσης και έχουν κάθε δικαίωμα να το χαίρονται αλλά και να συνεχίσουν να ονειρεύονται. Μετά την πρόκριση εις βάρος των Λιθουανών οι Σκοπιανοί δεν ξέχασαν τον τραυματισμένο αρχηγό τους Τόντορ Γκεσέφσκι, καθώς διά στόματος Πρέντραγκ Σαμαρτζίσκι του αφιέρωσαν τη νίκη: ” Δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζουμε χωρίς αυτόν. Είναι όμως η πρώτη φορά που αφιερώνουμε τη νίκη σε αυτόν. Ο κόσμος πιστεύει ότι ο ΜακΚάλεμπ και ο Αντιτς είναι οι καλύτεροι, όμως αυτός πιστέψτε με είναι ο ήρωας μας”.

Όσο για τον ημιτελικό με το φαβορί της διοργάνωσης, την Ισπανία, ο Σαμαρτζίσκι δηλώνει πως θα… είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά για την ομάδα του:” Είμαστε κοντά στο μετάλλιο και δεν θα αλλάξουμε τίποτα από το μέχρι τώρα παιχνίδι μας. Άλλωστε αυτό μας έφτασε εδώ”. Ακόμα και να μην κάνει καμία άλλη νίκη στο Ευρωμπάσκετ, η ομάδα των Σκοπίων έχει πετύχει ίσως την μεγαλύτερη διάκριση της χώρας.

“Είναι μεγάλο επίτευγμα αυτό που κάναμε”, είπε ολοκληρώνοντας ο Σαμαρτζίσκι και πρόσθεσε: ” Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας”.