17/09/2011 (23:32)

Στην στήριξη του κόσμου, αλλά και την προσπάθεια που έκανε για αυτόν η ομάδα τη Λιθουανίας στάθηκε ο Κεστούτις Κεμζούρα, αφού το παιχνίδι απέναντι στην Εθνική μας είχε μικρή σημασία. Ο εκλέκτορας των Λιθουανών, μετά το τέλος του ματς, είπε: “Και οι δύο ομάδες πήραν την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να βρούμε κίνητρο, αλλά είπαμε πως από τη στιγμή που παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας, πρέπει να τους σεβαστούμε και να παίξουμε για αυτούς και τους εαυτούς μας.

Δεν ήμασταν ψυχολογικά έτοιμοι. Αντιμετωπίσαμε μία από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες στη διοργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια στον κόουτς Ζούρο για τη δουλειά του. Είχαμε δυσκολίες στο να πετύχουμε πόντους, όταν δεν έμπαιναν τα μακρινά σουτ. Στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλά και πήραμε το προβάδισμα, αλλά η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη μας και το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος.

Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, ήταν φανταστικοί και μας υποστήριξαν από την αρχή μέχρι το τέλος, παρότι ήταν στενοχωρημένοι μετά τον αποκλεισμό”.