Του Νίκου Αλεξίου
31/08/2011 (14:05)

Το γεγονός ότι το Ευρωμπάσκετ πραγματοποιείται στην Λιθουανία δεν σημαίνει ότι οι εξέδρες θα κατακλυστούν μόνο από Λιθουανούς οπαδούς, καθώς και οι Λετονοί ετοιμάζουν… απόβαση! Μάλιστα, ο αριθμός και ο παλμός των Λετονών έχουν ήδη θορυβήσει τον εκλέκτορα της εθνικής Γαλλίας Βινσάν Κολέ που σύμφωνα με δηλώσεις του περιμένει έναν πολύ δύσκολο αγώνα.

Στους εκπροσώπους του τύπου μίλησε όμως και ο 29χρονος Λετονός Τζανίς Μπλούμς που φαίνεται… βετεράνος συγκριτικά με τον “Βενιαμίν” συμπαίκτη του Ντέιβιντ Μπερτάνς. “Οι οπαδοί μας έρχονται, οπότε θα παίζουμε με έξι παίκτες. Είναι ευκαιρία μας να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτή τη νεανική ομάδα”.

Ο Μπερτάνς με τη σειρά του μίλησε για την εμπειρία του να βρίσκεται στα 18 του απέναντι σε αστέρες όπως ο Νοβίτσκι και ο Πάρκερ. “Έπαιξα και στο Παγκόσμιο U19 φέτος, άρα όλο το καλοκαίρι παίζω και προπονούμαι. Αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο! Είναι η μέγιστη των προκλήσεων, ακόμα κι αν παίξω μόνο δύο με τρία λεπτά! Είναι εκπληκτικό να αντιμετωπίζεις τα μεγάλα αστέρια, αλλά δεν χωρά υπερβολικός σεβασμός. Πρέπει να είσαι επιθετικός, να ανταγωνίζεσαι τον άλλο σαν να παίζεις απέναντι στον οποιονδήποτε”.

Ο Μπερτάνς επιλέχθηκε φέτος στο ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά θα περάσει την επόμενη χρονιά στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα.