Του Φώτη Δουκάκη
19/09/2011 (22:21)

Η Εθνική μας επέστρεψε σήμερα από τη Λιθουανία με τα εισιτήρια για το προολυμπιακό τουρνουά στις αποσκευές της. Στις πρώτες τους δηλώσεις μετά την άφιξη τους, οι διεθνείς μετέφεραν τις εμπειρίες τους από την διοργάνωση, αλλά για τα σημεία-κλειδιά των εμφανίσεων της “επίσημης αγαπημένης“. Ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Φώτσης, εμφανίστηκε 
ικανοποιημένος από την προσπάθεια της Εθνικής μας στα γήπεδα της
Λιθουανίας: “Πετύχαμε τον στόχο μας παρά τις δυσκολίες και είμαστε
χαρούμενοι γι’αυτό. Απουσίες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Το κυριότερο είναι ότι πετύχαμε τον στόχο μας. όσοι ήμασταν εκεί μπαίναμε στο παιχνίδι με σκοπό να τα δώσουμε όλα. Και τα έξι καινούρια παιδιά ήρθαν στην ομάδα ανταποκρίθηκαν
καλά στις απαιτήσεις. Στο προολυμπιακό θα τα δώσουμε όλα, για να είμαστε στο Λονδίνο“.

Ο παίκτης που τελευταία στιγμή κλήθηκε από τον Ηλία Ζούρο, ο Δημήτρης Μαυροειδής, είπε: “Δείξαμε ότι το μέλλον μας ανήκει. Για όσο διάστημα και να παίζαμε δίναμε την ψυχή μας. Χαίρομια που ανήκω σε αυτή την ομάδα. Η χρονιά αυτή ήταν πολύ καλή για μένα και θέλω να συνεχίσω έτσι.

Πλέον στόχος μας είναι η είσοδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου“. Για τον αγώνα με τη Γαλλία, τόνισε πως, “έτσι όπως παίζαμε πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε να μπούμε στα ημιτελικά”.

Ο βοηθός του Ηλία Ζούρου, Δημήτρης Πρίφτης, από την πλευρά, τόνισε: “Φτάσαμε ως το τέλος και είμαστε περήφανοι γι’αυτό. Υπήρχε μία πικρία για το αποτέλεσμα με τη Γαλλία, γιατί μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη. Θέλημα όλων πλέον είναι να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προκειμένουν να μην υπάρχει ανενεργό καλοκαίρι για την Εθνική.