Του Νίκου Αλεξίου
14/09/2011 (19:55)

Μπορεί να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας από το καλοκαίρι του 2007 όταν και αναδείχθηκε MVP του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18, αλλά για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους μέχρι και το Ευρωμπάσκετ δεν έλεγε πολλά το όνομα “Κώστας Κουφός“. Ο Έλληνας σέντερ μίλησε στο fibaeurope.com για τον κόουτς Ηλία Ζούρο και για την διπλή, ελληνική και αμερικανική, υπηκοότητα του. “Ο κόουτς Ζούρος είναι πολύ καλός και πειθαρχημένος προπονητής. Θέλει την συγκέντρωση μας στην άμυνα, ώστε να μεταφερθεί η ενέργεια και στην επίθεση“.

Ο Κουφός δεν είχε καλά καλά αποφοιτήσει το 2006 από το Λύκειο όταν και βίωσε τον αποκλεισμό των ΗΠΑ στον αξέχαστο ημιτελικό της Σαϊτάμα στις 1/9/2006 από την “επίσημη αγαπημένη“. “Ξύπνησα πολύ πρωί για να το δω και ήμουν τόσο περήφανος! Είχαμε νικήσει την καλύτερη ομάδα στον κόσμο! Πήγα θυμάμαι σχολείο με την ελληνική σημαία και την εμφάνιση της ομάδας!”

Τέλος, ο 22χρονος Ελληνοαμερικανός  αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραματίζει η οικογένειά του στη ζωή του. “Είμαι τυχερός να έχω μια μεγάλη, 100% ελληνική οικογένεια! Έμαθα με τον καιρό την γλώσσα, και με την γιαγιά μου μιλάω μόνο στα ελληνικά. Είμαι περήφανος Έλληνας της Αμερικής, και είμαι πολύ τυχερός να αποτελώ προϊόν τόσο του αμερικανικού όσο και του ευρωπαϊκού συστήματος”.