11/09/2011 (19:50)

Πρόωρος τελικός και συνάντηση γιγάντων χαρακτηρίστηκε ο αγώνας Γαλλίας Ισπανίας πριν από την έναρξή του, αλλά κανένας μα κανένας δεν θα επιμείνει σε κάτι τέτοιο και μετά το πέρας του. Οι Γάλλοι επέλεξαν, για τους δικούς τους λόγους, να μην κατεβάσουν στο παιχνίδι τους σταρ Πάρκερ και Νοά, ενώ θυμίζουμε ότι απουσιάζει λόγω τραυματισμού και ο Ζελαμπάλ. Στο πρώτο λοιπόν ημίχρονο στο παρκέ βρίσκονταν δύο ομάδες ισοδύναμες, με τις μάχες κυρίως κοντά στο καλάθι να είναι ομηρικές και τους Γάλλους να βρίσκονται μόλις ένα πόντο πίσω από τους Ίβηρες παρά τις απουσίες.

Στο δεύτερο όμως μερος, ο κόουτς Κολέ μάλλον είπε να μην κατεβάσει όλη την γαλλική ομάδα. Οι Ισπανοί ξεκίνησαν με ένα σερί 7-0 και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Οι Γάλλοι πραγματικά στο β’ ημίχρονο δεν απέδωσαν το μπάσκετ που μπορούν και έμοιαζαν με διαφορετική ομάδα από εκείνη που έπαιξε στα πρώτα 20 λεπτά.

Η διαφορά έφτασε και τους 33 πόντους παρακαλώ, ενώ και η τελική διαφορά των 27 πόντων μοιάζει εξωπραγματική με βάση το πρώτο μέρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι εαν έβγαινε πρώτη η Γαλλία στον όμιλο, μπορεί να αντιμετώπιζε μεν ασθενή αντίπαλο στον προημιτελικό (Φινλανδία ή Σλοβενία) αλλά στον ημιτελικό θα την περίμενε η οικοδέσποινα Λιθουανία.

Ελπίζουμε οι Γάλλοι να μην κατηγορηθούν για διακωμώδηση του αθλήματος, για τον απλό λόγο ότι σε αυτό το έργο δεν γέλασε κανείς.

Τα δεκάλεπτα:22-21, 38-39, 48-68, 69-96
ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ) : Μπατούμ 9 (1), Σεραφίν18, Αλμπισί 8 (2), Καχούντ 1, Τραορέ 16, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 10, Ντιό 5, Τσικαμπούντ
ΙΣΠΑΝΙΑ (Σκαριόλο) : Π. Γκασόλ 11 (1), Φερνάντεθ 15 (3), Ρούμπιο , Nαβάρο 16 (4),
Καλντερόν , Ρέγιες 10, Κλαβέρ 8 (2), Σαν Εμετέριο 4, Γιούλ 9, Μ. Γκασόλ 9,
Ιμπάκα 10, Σάδα 4