18/09/2011 (19:25)

Σε ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί επανάληψη της προηγούμενης αναμέτρησης των δύο ομάδων στην β’ φάση, ήταν και πάλι οι Ρώσοι που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Σκοπιανών και την “θεά” τύχη για να βρεθούν με το πολυπόθητο χάλκινο μετάλλιο στο στήθος. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε όλο τον αγώνα κοντά στο σκορ, με την μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους να περιορίζεται στους εννέα πόντους. Οι Ρώσοι, παρά την απουσία του Χριάπα, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων να είναι αξιοπρόσεκτη.

Από την μια ο σπουδαίος Μακάλεμπ και από την άλλη ο μεγάλος Κιριλένκο είχαν πάρει… προσωπικά το θέμα “μετάλλιο” και ο νικητής προφανώς κρίθηκε και πάλι στα τελευταία λεπτά.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό βέβαια έπαιξαν και οι 30 (!) πόντοι δεύτερης ευκαιρίας της ομάδας του Μπλατ, η οποία ευτύχησε να δει τον Μπίκοφ να έρχεται από το πουθενά με το σκορ ισόπαλο και να πετυχαίνει ένα μάλλον τυχαίο δίποντο στα 15″.

Στη συνέχεια ο Μακάλεμπ πήγε να κάνει ήρωα με την σειρά του τον άποντο Ντάμιαν Στογιανόφσκι… που έμελλε να παραμείνει τέτοιος, καθώς κατόρθωσε να κάνει “έρμπολ” κάτω από το καλάθι χωρίς άμυνα.

Δυο βολές του Σβεντ απλώς αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα για τους “χάλκινους” Ρώσους, με τους φανταστικούς σε όλο το τουρνουά Σκοπιανούς “κρεμασμένους” από τον Ντάμιαν Στογιανόφσκι.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 30-36, 50-52, 68-72.
ΣΚΟΠΙΑ (Ντοκουζόφσκι): Μιρακόφσκι 2, Ιλιέφσκι 16 (3),
Σοκόλοφ, ΜακΚάλεμπ 22 (1), Στογιανόφσκι Β. 5 (1), Στογιανόφσκι Ντ. , Άντιτς 13 (1),
Τσεκόφσκι 4, Σαμαρτζίσκι 6.
ΡΩΣΙΑ (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 10, Μοσγκόφ 10, Μπίκοφ 5, Φρίντζον 7 (1),
Σβεντ 5, Αντόνοφ 7, Μόνια 10 (3),
Πονκράσοφ ,
Κιριλένκο 18 (3).