Γράφει ο Guru της Πάτρας
23/11/2011 (11:11)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΜΠΙΛΜΠΑΟ    61-76
Φενέρ    81-74
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    79-81
ΚΑΝΤΟΥ    63-64
Νανσί    91-78

ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Ολυμπιακός    76-61
ΝΑΝΣΙ    73-87
ΚΑΝΤΟΥ    69-78
Φενέρ    70-73
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    89-84

Πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πρόκριση καθώς ο όμιλος είναι φωτιά και ανοιχτός! Ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 76-61 στο Μπιλμπάο αλλά ούτε καν σκέφτεται να καλύψει το -15. Γενικά πάντως έχει καλή ψυχολογία μετά την άνετη νίκη με την Νανσί και την σχετικά καλή εμφάνιση στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ που έχασε εύκολα αλλά με καλή διαφορά γι αυτόν (74-70) και αφού πάλεψε με την άμυνα το ματς αν και έχασε εύκολα με την διαφορά και στους 13π στο 37′.

Περιμένει κόσμο, ματς κρίσιμο καθώς δεν έχει νίκη εκτός και κάθε γκέλα εντός κοστίζει ακριβά. Στο ΣΕΦ πάντως και με την φετινή μέτρια σε ρόστερ ομάδα βρίσκει την άκρη. Άλλωστε στην έδρα του αν και έχει πρόβλημα στην επίθεση και στηρίζεται στην άμυνα, βρίσκει λύσεις και παίζει με τσαμπουκά και με τον Σπανούλη ηγέτη. Πάντως στο τρίποντο έχει σοβαρό πρόβλημα ειδικά στις ζώνες. Αλλά μέσα σουτάρει σαφώς καλύτερα. Ψάχνει και παίκτες για μετά.

**Από την άλλη πλευρά ελληνικό ενδιαφέρον αφού στην Μπιλμπάο προπονητής είναι ο Κατσικάρης και παίζουν οι Βασιλειάδης και Μαυροειδής.. Η Μπιλμπάο που με εξαίρεση το διπλό στην Βιτόρια με την Κάχα δεν πατάει καλά τελευταία και στην Ισπανία έχασε εντός από την Σεβίλλη με 67-75 με ένα 14-26 στο τέλος αφού πάλι είχε ένα μεγάλο νεκρό διάστημα. Ομάδα με υψηλό μπάτζετ, πρωτάρα αλλά αυτό δεν λέει κάτι για την συμμετοχή της. Όμως αν και έχει καλό ρόστερ δεν έχει βρει ισορροπία και μια παίζει άμυνα, μια επίθεση φέτος.

Πέρυσι στηρίχθηκε στην άμυνα και το σφιχτό ροτέισον, φέτος αλλάζει πολύ και παίζει πιο επιθετικά αλλά έχει πρόβλημα και στο ροτέισον με το μεγάλωμα του ρόστερ. Ο Τζάκσον δεν πείθει πολύ στον πλέι μέικερ και αν ο Βασιλειάδης δεν σκοράρει, κολλάει επιθετικά. Περίεργη ομάδα, αν δεν κέρδιζε την Κάχα θα είχε πολύ γκρίνια και θα κινδύνευε και ο Κατσικάρης.

Με διπλό βλέπει και καλό πλασάρισμα. Και φυσικά είναι δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης καθώς πήρε το διπλό με την Κάχα με σούπερ Βασιλειάδη (21π) και αφού μπήκε δυνατά (με 0-11 και 17-25) και το γύρισε από 78-73 στο 36′!

**Ο Ολυμπιακός μικρό προβάδισμα αλλά δύσκολο ματς. Στο 1,25 με 1,30 χαμηλά η νίκη και επειδή περιμένουμε ντερμπάκι το διπλό με +7 έχει τύχη εκτός αν οι βάσκοι κολλήσουν στην πίεση του Ολυμπιακού και δουν ότι το ματς με 8-10π είναι χαμένο και κοιτάξουν το 16 να κρατήσουν και όχι να το γυρίσουν. Πάντως περίεργο ματς όπως κάθε αγώνας του Ολυμπιακού και εμείς προτιμάμε το διπλό +7.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ    87-74
Μπάμπεργκ    94-74
ΚΚ ΖΑΓΚΡΕΜΠ    89-47
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    78-76 (παρ)
Μάλαγα    77-66
 
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας    74-87
ΜΑΛΑΓΑ    78-85 (παρ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    75-92
Μπάμπεργκ    81-70
ΚΚ ΖΑΓΚΡΕΜΠ    78-80

Παιχνίδι εύκολο για την ΤΣΣΚΑ που μας ενδιαφέρει τι διάθεση θα έχει για το στοιχηματικά κομμάτι. Μια ΤΣΣΚΑ που μπορεί να έχει το πληρέστερο ρόστερ ίσως στην Ευρώπη και να είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά κοιτάει πάλι το ΝΒΑ(!) για νέα κίνηση. Πάντως ακόμα δεν παίζει τρομερό μπάσκετ και τέτοια ματς όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες τα βλέπει σαν προπόνηση. Και με την Μάλαγα έκανε συντήρηση καθώς έπαιξε 10′ καλό μπάσκετ, πήγε την διαφορά στα ύψη (62-41) και μετά… κάθισε και έγινε ντερμπάκι 72-66!

Σοκ με τον τραυματισμό του Κιριλένκο (στο 88-73 με την Κρίλια εκτός στην VTB λίγκα) που θα λείψει 20 μέρες και είναι ευκαιρία να δούμε πως παίζει και χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη και ίσως της Ευρώπης. Πάντως έχει τρομερό βάθος αλλά λογικά θα πάει σε πιο ισορροπημένα σχήματα με δύο γκαρντ (δίπλα στο Τεόντοσιτς που είχε ενοχλήσεις αλλά παίζει πάνε Σβεντ και Γκόρντον και στο 3 ο Σισκάουσκας) και θα δει και κάποια πράγματα ο Καζλάουσκας.

**Η Ζαλγκίρις άλλαξε προπονητή αλλά όχι και πρόσωπο. Και το κλίμα δεν είναι καλό καθώς εκτός αποστολής τέθηκε ο αμερικανός Κόλινς που μάλλον είχε πιει κάτι παραπάνω όταν πηγε στο αεροδρόμιο! Όλα αυτά σε συνέχεια της ήττας στο Ζάγκρεμπ και η πρόκριση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο. Σε ένα ματς που μπήκε άνετη και βρέθηκε να χάνει με 40-25! Με ένα 16-0 ισορρόπησε και πέρασε και με 54-61 αλλά το ματς είχε στραβώσει, έγινε θρίλερ και έχασε την τελευταία επίθεση. Γκρίνια πάλι από τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο, ο Πόποβιτς τα έχωσε σε συμπαίκτες του…

Κακό κλίμα που έγινε ακόμα βαρύτερο και με την συντριβή στην VTB λίγκα 79-52 στο Καζάν από την Ουνίξ την Κυριακή. Όλα αυτά μαζί δείχνουν ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου ενώ και τα σέντερ της έχουν πρόβλημα καθώς πίσω από τον Γιαβτόκας υπάρχει ουσιαστικά μόνο ο Ράκοβιτς από το “4” όμως.

** Περίπατο η ΤΣΣΚΑ αν και δεν έχει κακό ρόστερ η Ζαλγκίρις. Αλλά έχουμε τα προβλήματα της Ζαλγκίρις και την απουσία του Κιριλένκο αλλά και το θέμα διάθεσης όπως και με την Μάλαγα. Με τους 15π προς άσο πάντως καθώς η ΤΣΣΚΑ είναι υπερπλήρης, αρκεί να μην βαρεθεί στο τέλος και κόψει ταχύτητα πάλι.

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ
ΠΑΡΤΙΖΑΝ    84-73
Σαρλερουά    79-80
ΜΙΛΑΝΟ    62-54
Μακάμπι    72-79
ΡΕΑΛ    84-104

ΠΑΡΤΙΖΑΝ
Εφές Πίλσεν    73-84
ΜΑΚΑΜΠΙ    66-70
Σαρλερουά    91-81
Ρεάλ    80-79
ΜΙΛΑΝΟ    69-65

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι σε έναν όμιλο περίεργο και πονηρό που δεν υπάρχει εύκολο ματς. Η Εφές Πίλσεν είναι σε κρίση και ας θέλει να πάρει τον Μπαρέα από το ΝΒΑ! Και είναι σε κρίση καθώς τρίζει η καρέκλα του Σαρίτσα μετά και την κακή εμφάνιση στην Μαδρίτη με την Ρεάλ. Που έχανε συνεχώς όχι βέβαια με μεγάλες διαφορές (85-76 στο 36′) και απλά άνοιξε στο τέλος πολύ το σκορ αφού το παράτησε το παιχνίδι. Η διοίκηση χτύπησε καμπανάκι καθώς δεν θα ανεχθεί νέο κάζο αποκλεισμού. Αφού μιλάμε για ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ αλλά καμία χημεία και ισορροπία.

Μεγάλα νεκρά διαστήματα, την μια παίζει επίθεση με τα τρίποντα του Βούγιασιτς, την άλλη στηρίζεται στην άμυνα όπως έκανε στο διπλό στο Μιλάνο! Πάντως είναι εντός πρόκρισης αλλά δεν έχει νίκη ακόμα εντός και το ματς είναι τελικός αφού είχε νικήσει και στο Βελιγράδι και με νίκη εδώ βάζει από κάτω τους σέρβους. Εντός 98-64 την Χατσετέπε στην Τουρκία και έχει 6-0.

*** Η Παρτίζαν είναι αυτό που λέμε η κλασική Παρτίζαν! Επτάψυχα τα τρομερά μωρά του Βελιγραδίου! Παρά το μέτριο ρόστερ φέτος βλέπει πρόκριση καθαρά και ας είναι σε όμιλο φωτιά! Παρά τα 2/13σ του Λόου, πήρε απίστευτο διπλό στο Μιλάνο με την τρομερή της άμυνα και τα 40-26ριμπ υπέρ της! Σε ένα ματς με τρελή διακύμανση καθώς έχανε με 31-19(ημ!) και 62-47 στο 35′ και έκανε ένα απίστευτο 1-20(!) και έγινε το 63-67 και το διπλό! Καλή παράδοση στην Τουρκία.

Παθιασμένη και πονηρή ομάδα με καλούς ψηλούς με το δίδυμο Πέκοβιτς – Μάτσβαν και τον Λόου στον άσο και τους άλλους ρολίστες. Σοκ στην αδριατική με ήττα 72-62 από την ουραγό Ζλάτορογκ παίζοντας με τα δεύτερα όμως και καθώς ήταν κουρασμένη. Χωρίς άγχος στην Πόλη.

*** Πιο πλήρης η Εφές κερδίζει λογικά και είναι λογικά φαβορί. Πάντως δεν πείθει κανένα και έχει άσχημο κλίμα. Η Παρτίζαν είναι πονηρή και χωρίς άγχος ακόμα πιο επικίνδυνη. Πάντως η Εφές έχει κορμιά για Πέκοβιτς – Μάτσβαν και εκεί ποντάρει. Στην επίθεση θέλει 1-2 καλά σουτ και μπορεί να ξεκλειδώσει την άμυνα των σέρβων και να καθαρίσει και εύκολα. Ματς που μπορεί να πάει άνετα στην έδρα αλλά μπορεί να δούμε και θρίλερ! Χαμηλά το 1,25 αλλά λογικά περνά. Περίεργο το 8π και το άντερ 149 αν και έχει ροπή εκεί.

ΣΙΕΝΑ – ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ

ΣΙΕΝΑ
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ    79-71
Ολίμπια Λ    79-57
Γαλατά Σαράϊ    103-77
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    75-92
Πρόκομ    84-73

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ
Σιένα    71-79
ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΡΑΪ    68-64
Μπαρτσελόνα    65-93
ΠΡΟΚΟΜ    72-68
Ολίμπια Λ    81-51

Ενδιαφέρον παιχνίδι αν και μόνο θέαμα μην περιμένετε εδώ! Καθώς η Σιένα στο Καζάν είχε πάρει μεγάλο διπλό με ανατροπή από -10 και εύκολα στο τέλος και με καλό μπάσκετ, αλλά μετά άρχισε πάλι τις μέτριες εμφανίσεις. Και γενικά η Σιένα δεν είναι στα καλά της. Έρχεται από κακές εμφανίσεις και υπάρχει προβληματισμός μετά από τις ήττες και την κακή εικόνα της με Μπαρτσελόνα, Μιλάνο αλλά και παρά την νίκη με την Πρόκομ που έκανε ένα 33-20 στην 3η περίοδο αλλά δεν άρεσε αφού δέχθηκε και 13τρ!

Κάτι που εξόργισε τον Πιανιτζάνι αφού η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν και μάλιστα στην έδρα της παίζει με τσαμπουκά. Και στην Ιταλία δεν αρέσει όμως. Με ένα 24-14 νίκησε στο τέλος την Βαρέζε 79-74 στο καμπιονάτο με κακή εικόνα πάλι έχοντας μεγάλο πρόβλημα στα 3-4αρια που ψάχνει παίκτη, αφού δεν είναι καλά ο Στόνερουκ και δεν πατάει καλά ο Ρακόσεβιτς. Θέλει την 2η θέση ουσιαστικά στον όμιλο και την σφραγίζει με απλή νίκη.

**Η Ουνίξ Καζάν έχει μια αναμενόμενη πορεία και πάει χωρίς άγχος για διπλό και καλό πλασάρισμα. Ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα και το τρίποντο αλλά δεν έχει άνεση επιθετικά και πλέις και κολλάει στην επίθεση αφού οι ψηλοί της δεν απειλούν. Με 11τρ και 42-17 στο δεύτερο μέρος(!) διάλυσε την Ολίμπια Λ. Αλλά μας προβληματίζουν τα νεκρά της διαστήματα και ειδικά τώρα που θα βρει σκληρή άμυνα. Σε φόρμα πάντως καθώς και στην VTB λίγκα διέλυσε 79-52 την Ζαλγκίρις εντός.

** Σκληρό ματς. Χαμηλά αλλά λογικά το 1,15. Πάντως δεν έχει αξία. Η Σιένα ή θα κάνει επιβλητική εμφάνιση και θα δούμε καμιά 20αρα αφού δεν τρέχει τίποτα για την Ουνίξ και να χάσει, ή θα έχουμε θρίλερ. Απροσδιόριστο ματς. Με τους 147π δεν μπλέκουμε αφού μπορεί να μην… σκοτιστεί η Καζάν και να ανοίξει ο ρυθμός.

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Τους τα πήραμε χτες που αποφύγαμε τις νίκες και κάτι παγίδες τύπου Λε Μαν. Και φορτώσαμε τα λάθη με Άρη κυρίως και Μπάγερν και πήγαμε χαλαρά ταμειάκι. Με τα 4/4 χάντικαπ ουσιαστικά και με τα 3/3 άντερ ουσιαστικά καθώς ήταν το τελευταίο που έμενε το Μπενετόν και έκανε κάποιος αφού πέρασαν τα δύο πρώτα όχι μόνο κάλυψη αλλά και σίγουρο κέρδος αλλά στο live ειδικά με τους 60π ημίχρονο έκανες κάποιος σίγουρο κέρδος με την απόδοση στο 1,25 στο ημιχρόνιο! Η Ευρωλίγκα με φοβίζει μετά τις… κηδείες της περασμένης εβδομάδας με Ζαλγκίρις, ΠΑΟ και Μιλάνο και σε σκέτες νίκες και τα 1,20 δεν έχουν νόημα.

** Συνεπώς τι να παίξουμε; Σιένα 1,10; Αντίο. Ολυμπιακός 1,25 σε πονηρό ματς; Παικτικά είναι για 1,45. Εφές 1,25; Χαμηλά με την γκρίνια των τούρκων αν και την πιστεύω σήμερα. Και τι άλλο μένει; ΤΣΣΚΑ 1,05. ΟΚ; Τι παίζουμε; Δυάδα Ολυμπιακός – Εφές που θα πέσει όλος ο κόσμος. Θα είμαι προσεκτικός. Στα χάντικαπ δεν μπλέκω με Σιένα και Εφές, και ειδικά σήμερα τίποτα σε άντερ όβερ. Αν η ΤΣΣΚΑ έχει όρεξη κάνει -15 με την Ζαλγκίρις που έχει γκρίνιες αν και χωρίς τον Κόλινς μπορεί να παίξει καλύτερα αλλά δεν έχει ψηλούς. Το διπλό της Μπιλμπάο φαίνεται καλύτερο σημείο και η νίκη της Εφές και τέλος. Αλλά δεν είμαστε για πολλά πολλά.

** ΣΥΝΕΠΩΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ και λίγο συνδυασμούς η νίκη της Εφές (όχι μόνη) και η Μπιλμπάο στο +7.