Γράφει ο Guru της Πάτρας
05/04/2012 (16:24)

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι σειρές στην φάση των “8” είναι στους 5 αγώνες και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Πόλης παίρνουν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις 3 νίκες. Η σειρά των αγώνων είναι 2-2-1 ξεκινώντας από αυτόν που έχει πλεονέκτημα έδρας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ
Μιλάνο    58-67
ΟΥΝΙΞ    68-63
Μακάμπι    93-73
Μακάμπι    92-94 (παρ)
ΜΑΚΑΜΠΙ    62-65
ΜΑΚΑΜΠΙ    78-69

Ζαλγκίρις    70-66
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    67-70
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    73-93
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    94-92 (παρ)
Παναθηναϊκός    65-62
Παναθηναϊκός    69-78

Τελικός στον δρόμο για την Πόλη με το τελευταίο εισιτήριο που απέμεινε. Ο ΠΑΟ εξ αρχής ήταν το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού αλλά έπαθε την ζημιά στο ΟΑΚΑ στο 2ο παιχνίδι και τελικά ρεφάρισε σε ματς θρίλερ στο 4ο της σειράς και 2ο στο Τελ Αβίβ αφού και στο πρώτο κατέβασε το σκορ αλλά προδόθηκε από την επίθεση. Σε μια περίεργη σειρά με ανατροπές γενικά καθώς παίζουν δυο ιστορικές ομάδες με τρομερή εμπειρία. Με τον ΠΑΟ να κερδίζει 20π στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, να χάνει σε θρίλερ στην συνέχεια δίκαια όμως καθώς ήταν και -10 στο 35′ και μαζί και την έδρα και σε αγώνες με υψηλό σκορ. Στο Ισραήλ τα ματς πήγαν κάτω από τους 70π με την άμυνα του ΠΑΟ που προδόθηκε στο πρώτο από την επίθεση και στο δεύτερο καθάρισε και πήρε την έδρα πάλι πίσω σε θρίλερ αφού αν και έδειξε ότι καθαρίζει αγχώθηκε. Ο ΠΑΟ είναι καλύτερος αλλά δεν έχει διάρκεια και στο ΟΑΚΑ έχει πάθει ζημιές φέτος με Ουνίξ, Μιλάνο αλλά και με Μακάμπι. Αλλά με 20000 κόσμο είναι δύσκολο να χάσει πάλι από την Μακάμπι και δεύτερο συνεχόμενο ουσιαστικά. Και με μια Μακάμπι που έχει ήδη γκρίνια για την ήττα εντός, αλλά έχει εμπειρία και βαριά φανέλα.

*Ο ΠΑΟ λογικά θα βρει λύσεις στις ματς απ ζώνες του Μπλατ. Πάντως αν δεν βάλει την μπάλα κοντά στο καλάθι θα έχει πρόβλημα όπως στο δεύτερο ματς και λογικά η αφετηρία του για την νίκη θα είναι σήμερα η άμυνα και συνεπώς δεν μπλέκουμε με τα άντερ όβερ αφού στα πρώτα ματς είχαμε όβερ και στα άλλα στο Ισραήλ άντερ και είναι θέμα άμυνας του ΠΑΟ. Αλλά αν και εκτίμηση είναι ότι πάμε για άντερ, αν η Μακάμπι κυνηγά θα ανοίξει ο ρυθμός αναγκαστικά και έτσι δεν μπλέκουμε. Στο 1,20 ο ΠΑΟ δεν αξίζει για τόσο κρίσιμο ματς και ας έχει 90% πιθανότητες να περάσει. Δεν υπάρχει παικτική αξία. Όπως και με τους 8π καθώς το ματς ή θα πάευι εύκολα πολύ για την ελληνική ομάδα ή θα είναι πολύ κλειστό! Καλύτερα να το απολαύσουμε λοιπόν!