ΚΑΝΤΟΥ – ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ

Πρώτος ημιτελικός στο Φάιναλ Ειτ των προκριματικών της ευρωλίγκα στο Καντού της Ιταλίας που ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Η Καντού είναι η οικοδέσποινα και φαβορί της αναμέτρησης που έχει ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία του Χρήστου Ταπούτου στην τσέχικη Νίμπουργκ.

Η Καντού δυσκολεύθηκε πάντως με την Ακαντέμικα καθώς έχει πολλές αλλαγές φέτος και δεν παίζει ακόμα την περσινή της άμυνα και κάτι της λείπει. Δυνατή έδρα σαφώς. Η Νίμπουργκ δίνει πολύ χρόνο σε Τσέχους και παίζει έτσι καλή άμυνα και με ένα 15-3 (!) στην 4η περίοδο καθάρισε εύκολα την Οστάνδη. Χωρίς άγχος αλλά ξέρει ότι μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι. Πάντως δεν έχει και αυτή κάτι ιδιαίτερο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Καντού εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση. Αλλά η Νίμπουργκ είναι μαχητική ομάδα. Η Καντού με το -8 στον άσο στο κουπόνι του ΟΠΑΠ δεν μας αρέσει. Πάμε περισσότερο με το διπλό και το βάζουμε αφού οι Τσέχοι είναι μαχητές.

ΟΥΝΙΞ – ΛΕ ΜΑΝ

Δεύτερος ημιτελικός στο Φάιναλ Ειτ των προκριματικών της ευρωλίγκα στο Καντού της Ιταλίας που ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Μεγάλο φαβορί φυσικά η Ουνίξ Καζάν από την Ρωσία με το μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία των Βουγιούκα και Καϊμακόγλου που ήταν εκ των κορυφαίων και χτες στην άνετη νίκη με την γερμανική Ουλμ. Πάντως μάλλον θα είναι πάλι εκτός ο Μπάνιτς αλλά και ο Μακάρθι και δεν έχει μεγάλο βάθος. Ομάδα έμπειρη και σκληρή.

Η Λε Μαν έκανε την μίνι έκπληξη με την Ντόνετσκ που είχε καλύτερο ρόστερ αλλά μέτρησε η χημεία της. Πάντως και η Λε Μαν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και στην επίθεση θα έχει δυσκολίες. Η Ουνίξ μπορεί να κατεβάσει τον ρυθμό και να πάρει την πρόκριση και εύκολα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ουνίξ θα πάρει την πρόκριση μάλλον σχετικά εύκολα. Αλλά επειδή δεν έχει μεγάλο βάθος πάγκου και επειδή έχανε και χτες εύκολα διαφορές και η Λε Μαν δεν είναι κακή ομάδα, δεν βάζουμε τον άσο με -10 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Δεν το αγγίζουμε απλά το ματς.