ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Τα προκριματικά της ευρωλίγκα είναι φέτος σαν Φάιναλ Έιτ και η διοργάνωση φιλοξενείται στο Καντού της Ιταλίας. Ο νικητής θα πάρει το ένα και μοναδικό εισιτήριο για την ευρωλίγκα.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
(1) ΟΥΝΙΞ – ΟΥΛΜ
(2) ΛΕ ΜΑΝ – ΝΤΟΝΕΤΣΚ
(3) ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΟΣΤΑΝΔΗ
(4 )ΚΑΝΤΟΥ – ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
(5) Νικητές 1-2
(6) Νικητές 3-4

ΤΕΛΙΚΟΣ
Νικητές 5-6

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΟΣΤΑΝΔΗ

Πρώτο παιχνίδι στο Φάιναλ Έιτ των προκριματικών στο Καντού της Ιταλίας. Μέτριες γενικά ομάδες και ελαφρύ φαβορί η τσέχικη Νίμπουργκ που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω μπάτζετ και εμπειρίας. Η Νίμπουργκ που πέρσι άγγιξε το θαύμα της συμμετοχής στην ευρωλίγκα και έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια έχοντας αποκτήσει εμπειρία και ξεφύγει μακράν στην τσέχικη λίγκα.

Στον πάγκο της από το 2011 είναι  ο ισραηλινός Γκίζνμπουργκ και έχει ελληνικό ενδιαφέρον αφού έχει πάρει τον Χρήστο Ταπούτο από τον Άρη! Πήρε και τον Αμερικανό πλέι μέικερ Τέιλορ από την Καβάλα και ακόμα τον καλό περιφερειακό Κόλεμαν από την Μπιέλα. Έχει και διεθνείς Τσέχους και μια βάση και χημεία. Έφυγαν οι βασικοί Σίμονς, Ουίλσον. Θα έχει πρόβλημα στο σέντερ πάντως με βάση το ρόστερ. Δουλεμένη γενικά ομάδα με στήριγμα συνήθως στην άμυνα αν και για φέτος κρατάμε μικρό καλάθι…

Η βελγική Οστάνδη έκανε την έκπληξη και πέρσι πήρε τον τίτλο στην πατρίδα της αλλά ουσιαστικά ετοιμάζεται για το γιούροκαπ καθώς ξέρει ότι δεν έχει εμπειρία και  ρόστερ γι αυτό το επίπεδο. Στον πάγκο φυσικά έμεινε ο Κροάτης Τζέρτζια και ουσιαστικά είναι ίδια ομάδα με πέρσι καθώς πήρε τον Στόιτς από την Αλικάντε και τον Ουέσλιμ Ουίλκινσον σαν σημαντικές κινήσεις. Από τους βασικούς έφυγαν ο σέντερ Μπούκερ (Πανιώνιος) και ο Ουίνστον. Δεν μας πείθει και πολύ αλλά θα είναι μαχητική.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νίμπουργκ εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση και κερδίζει. Στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με τους 3,5π απλά πάμε προς τον άσο. Όχι πολύ δυνατά, αλλά τον βάζουμε.

ΚΑΝΤΟΥ – ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ

Δεύτερο παιχνίδι στο Φάιναλ Έιτ των προκριματικών στο Καντού της Ιταλίας. Και παιχνίδι με φαβορί φυσικά την οικοδέσποινα Καντού που θέλει να πάει στον τελικό και να παίξει την πρόκριση λογικά απέναντι στην Ουνίξ Καζάν. Φέτος έκανε αλλαγές αλλά παραμένει μια ομάδα με εξαιρετική άμυνα. Άλλωστε το Σάββατο πήρε στο Ρίμινι το Σούπερ Καπ νικώντας 80-73 την Σιένα!

Πήρε τον σέντερ Κουσίν από την Σκαβολίνι και τον Αραντόρι από την Σιένα και ακόμα τους Αμερικανούς Μπρουκς και Σμιθ που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο πάντως. Έφυγαν Μπαζίλε, Μπράνερ, Πέρκινς, Σερμαντίνι, Μίτσοφ. Γενικά δείχνει κάπως αποδυναμωμένη ειδικά στην πεντάδα αλλά είναι πάντα δουλεμένη ομάδα και με σκληρή έδρα και εμπειρίας πλέον.

Η βουλγάρικη Ακαντέμικα μας είναι γνωστή από τις συμμετοχές της βασικά στο γιούροκαπ. Στον πάγκο της έχει τον Σκοπιανό Ντοκουζόφκσι που ήταν προπονητής του ευρωμπάσκετ του 2011 στην Λιθουανία. Πήρε τους Αμερικανούς Γουότκινς και Γκριν.

Έφυγαν Στογιανόφσκι, Όουενς, Μακ, Σούντοφ και γενικά έχει κάνει πολλές αλλαγές και θέλει χρόνο, ενώ δεν δείχνει να έχει και κάτι το ιδιαίτερο και ας είναι η μοναδική ομάδα από την χώρα της που ρίχνει λεφτά. Γενικά δεν αρέσει και δεν μπορεί να απειλήσει τους Ιταλούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Καντού κερδίζει εύκολα αλλά αν καλύψει το χάντικαπ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με 12π είναι ίσως και οριακό. Πάντως έχει τύχη και το βάζουμε σαν δεύτερο σημείο τον άσο μετά από αυτόν της Νίμπουργκ χωρίς πάντως να ανοιχτούμε.