Γράφει ο Guru της Πάτρας
22/12/2011 (8:23)

ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Αδιάφορο παιχνίδι. Η Εφές Πίλσεν δεν αλλάζει από την 3η θέση και η Ρεάλ έχει εξασφαλίσει την 1η.

** Η Εφές Πίλσεν μπορεί να πήρε την πρόκριση αλλά έχει μεγάλη γκρίνια και όχι άδικα αφού έχει ένα πανάκριβο ρόστερ, αλλά κανείς δεν παίζει σύμφωνα με την αξία του και η ομάδα δεν έχει αφήσει καλές εντυπώσεις και ας πήρε την πρόκριση. Πάντως σε σχέση με άλλες χρονιές που την έχανε ίσως είναι και επιτυχία! Μην ξεχνάμε ότι θέλει Φάιναλ Φορ που είναι οικοδέσποινα αλλά με αυτό το μπασκετ δεν ελπίζει. Καθώς έχει τεράστια νεκρά διαστήματα και ο Σάριτσα στον πάγκο δεν αισθάνεται και πολύ άνετα. Συντριβή στο Τελ Αβίβ καθώς μετά το 36-31 στο ημίχρονο, κατέρρευσε και διασύρθηκε! Κακή εμφάνιση και στην Τουρκία και νίκη 106-102 στην παράταση εκτός με την αδύναμη Αντάλια. Ίσως χωρίς άγχος σήμερα παίξει καλύτερα.

** Η Ρεάλ έκανε περίπατο και με την Παρτίζαν και εξασφάλισε την 1η θέση και είναι ικανοποιημένη αλλά ψάχνεται σε πολλά πράγματα. Βασικά θέλει διάρκεια και να βρει πάλι χημεία μετά την αποχώρηση των ΝΒΑερς. Επίσης ο Λάσο είναι άπειρος ακόμα σε αυτό το επίπεδο στον πάγκο και θέλει χρόνο αν η βασίλισσα θέλει να διεκδικήσει τίτλο. Δεν είχε πρόβλημα στην Ισπανία με την Μανρέσα (83-61).

**Αδιάφορο παιχνίδι. Η Ρεάλ καλύτερη αλλά και αυτή με νεκρά διαστήματα όπως και η Εφές που έχει την έδρα και ίσως παίξει καλύτερα χωρίς άγχος σήμερα. Γενικά Νο Bet.

ΝΑΝΣΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Νανσί έχει αποκλειστεί. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση αλλά θέλει νίκη καθώς μπορεί να βγει από 1ος έως 4ος!

**Η Νανσί έχει κουνήσει μαντήλι και μάλιστα γνώρισε την ταπείνωση στην Ισπανία με την Κάχα Λαμποράλ σε μια απίστευτη συντριβή και ενώ έχανε και με 71-30 στο 30′! Μετά την αποχώρηση του Μπατούμ για το ΝΒΑ και την κούραση αφού δεν έχει μεγάλο βάθος, η ομάδα έκανε “κοιλιά” και αυτό φαίνεται και στη Γαλλία που δυσκολεύθηκε να κερδίσει εκτός με 73-66 την μέτρια Ορτέζ έχοντας πρόβλημα στο ριμπάουντς (38-23). Γενικά θέλει μια καλή εμφάνιση σήμερα για τον κόσμο της και μόνο. Μπορεί να μην έχει βάθος αλλά θέλει προσοχή πάντως καθώς παίζει με ενθουσιασμό.

* Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο με την αμυνά του με την Καντού και εξασφάλισε την πρόκριση. Πλέον θέλει νίκη για καλό πλασάρισμα καθώς μπορεί να βγει και πρώτος (αν κερδίσει η Καντού καθώς χάνει μόνο από την Φενέρ στην ισοβαθμία), αλλά και 4ος σε αυτό τον όμιλο φωτιά. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη αλλά είναι η ευκαιρία του. Άλλωστε αν δεν κερδίζεις και στο Νανσί που και πότε θα κερδίσεις; Πρόβλημα στο σέντερ με την απουσία του Παπαδόπουλου και κολλάει στις ζώνες. Ακόμα χειρότερα τα πράματα με τον τραυματισμό του Σπανούλη που χωρίς αυτον στον παρκέ δεν χάνει μόνο τους 20π που είχε, αλλά δεν έχει κατέυθυνση και πελαγοδρομεί. Και έχει τεράστια νεκρά διαστήματα. Περίπατο στην Ελλάδα με τον Ίκαρο εκτός με 105-57.

**Ανω κάτω έγινε πλέον το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός με την άμυνα μόνο χωρίς τον Σπανούλη μόνο εύκολα δεν περνά από την Γαλλία καθώς οι γάλλοι δεν έχουν κίνητρο αλλά θα πάιξουν με ενθουσιασμό για τον κόσμο και την πάρτι τους. Συνεπώς λογικά ανεβαίνει πλέον το διπλό του Ολυμπιακού. Στο 1,30 δεν έχει λογική καθώς το ματς πλέον είναι πονηρό και η απώλεια του Σπανούλη μεγαλύτερη από αυτή του Μπατούμ. Σαφώς ο Ολυμπιακός βέβαια είναι πιο γεμάτος και σκληρός και έμπειρος και μάλλον θα πάρει το ματς, αλλά όχι για 1,30. Πάμε με άσο με 6-7 π στην έδρα. Και άντερ πλέον με 151 αφού ο Ολυμπιακός θα παίξει μπάσκετ ξυλίκι!

ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΜΙΛΑΝΟ

Παρτίζαν προκρίνεται με νίκη ή ήττα μέχρι 3π. Το Μιλάνο προκρίνεται με νίκη με 4π και άνω.

**Τελικός πρόκρισης σε ένα όμιλο φωτιά! Η Παρτίζαν ξεκίνησε σαν αουτσάιντερ αλλά με καλή πορεία αγκάλιασε την πρόκριση και όχι άδικα.. Η απώλεια του Πέκοβιτς όμως για το ΝΒΑ και η ήττα στην συνέχεια στο Σαρλερουά, δεν την εξασφάλισε αλλά πάλι κρατά την τύχη στα χέρια της και στην Χάλα Παιονίρ που είναι η δυσκολότερη έδρα της Ευρώπης. Βέβαια χωρίς τον Πέκοβιτς χάνει το 30-40 % της δυναμικής της και 15π. Παίζει με τρομερό τσαμπουκά, πάθος και άμυνα αλλά παραδοσιακά κολλάει στην επίθεση. Έκανε συντήρηση εκτός με την Τσεντέβιτα και έχασε στην αδριατική λίγκα 75-57. Μεταμορφώνεται εντός, θα έχει και άγχος. Προκρίνεται και με ήττα μέχρι 3π αφού είχε κερδίσει με 4 με τρομερή ανατροπή από -20 στο Μιλάνο.

*Η ιταλική ομάδα έχει πανάκριβο ρόστερ αλλά κινδυνεύει με αποκλεισμό σοκ καθώς έχει κάκιστη χημεία και μεγάλα νεκρά διαστήματα, ενώ σε πολλά ματς ήταν και ψιλοαδιάφορη και άψυχη και η δίοικηση χτύπησε καμπανάκι! Παρόλα αυτά ελπίζει στην πρόκριση και πάει για το +4 με την εμπειρία της και ξέροντας ότι έχει καλύτερο ρόστερ. Περίπατο με Σαρλερουά την περασμένη και εντός με την Μοντεγκρανάρο (88-72). Καλύτερο ρόστερ αλλά πρέπει να παίξει με ψυχή σε μια δύσκολη έδρα. Λογικά πλήρης, πήρε και τον Τζεντίλε από την Μπενετόν αλλά δύσκολα θα παίξει σήμερα.

**Τρομερό παιχνίδι και θα πέσουν κορμιά. Το Μιλάνο έχει πολύ καλύτερο ρόστερ αλλά πολύ χειρότερη ομάδα και στο μπάσκετ δεν κερδίζουν τα μπάτζετ και οι φίρμες. Με τον τσαμπουκά των σέρβων πως θα τα βγάλει πέρα; Μικρό προβάδισμα το Μιλάνο αλλά δεν μας ενθουσιάζει κιόλας. Καθώς η Παρτίζαν στο Βελιγράδι είναι πολύ σκληρή. Προς άντερ με 146 αλλά μπορεί να έχουμε βολές στο τέλος.

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Αδιάφορο παιχνίδι. Η Σαρλερουά έχει αποκλειστεί. Η Μακάμπι είναι 2η.

**Η Σαρλερουά δεν ελπίζει σε πρόκριση αλλά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και κέρδισε εμπειρίες. Μάλιστα είναι κοινής αποδοχής ότι αν ήταν σε άλλο όμιλο θα διεκδικούσε σοβαρά πρόκριση. Θέλει μια νίκη γοήτρου και μια καλή εμφάνιση. Γυρίζει ο σκόρερ Μάλετ που χωρίς αυτόν έχασε εύκολα στο Μιλάνο. Στο Βέλγιο νίκησε στο ντέρμπι 76-72 την Ντέξια Μονς εντός. Δυνατή έδρα.

**Η Μακάμπι προσπαθεί να συνέλθει και να παίξει καλό μπάσκετ. Είναι από τα φαβορί και φέτος αλλά δεν πείθει ακόμα. Με την Εφές έπαιξε τρομερά στο δεύτερο μέρος και την διέλυσε αν και στο ημίχρονο ήταν 36-31 μόλις. Περίπατο και στην αδριατική (εντός 94-56 την Χέλιος), αλλά έχει μια κούραση καθώς παίζει και σε 3η διοργάνωση (στην λίγκα του Ισραήλ!), συνεχίζει να ψάχνει τον αντί -Φάρμαρ και ο Παπαλουκάς ήθελε να φύγει αφού δεν έπαιζε πολύ! Εχει πρόβλημα σήμερα και με τον Ελιάχου στο 4 που θα λείψει και γενικά θέλει προσοχή. Δεν έχει ακόμα χημεία και διάρκεια αλλά είναι πολύ καλή ομάδα. Για το γόητρο σήμερα.

**Πονηρό παιχνίδι. Αδιάφορη η Μακάμπι, έχει απουσίες και δεν έχει διάρκεια και η Σαρλερουά με τσαμπουκά στην μέρα της μπορεί να κάνει την ζημιά. Το 1,30 καμία αξία, περίεργος και ο ρυθμός και πάμε προς άσο ίσως με 6π αλλά όχι με… χαρά καθώς η καλή Μακάμπι κάνει και 20π απλά!

ΚΑΝΤΟΥ – ΟΥΛΚΕΡ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η Καντού έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και θέλει νίκη για καλό πλασάρισμα. Η Φενέρ δεν έχει εξαφαλιστεί και αναλόγως του αποτελέσματος πάει από 1η έως 5η και άρα αποκλείεται!

Παιχνίδι φωτιά στον όμιλο φωτιά! Και πέφτουν κορμιά! Η Καντού έχει εξασφαλίσει την πρόκριση πρώτη στον όμιλο και γι αυτό κουρασμένη στο ΣΕΦ έχασε εύκολα αφού δεν έχει βάθος πάγκου. Πλέον θέλει καλό πλασάρισμα και νίκη γιατί αν χάσει μάλλον πάει 4η. Πολύ δυνατή έδρα πάντως και σκληρή άμυνα αφού είναι η μικρογραφία της Σιένα μην ξεχνάμε. Πρόβλημα στο σκορ μεγάλο όμως. Ήττα εκτός 69-65 στο Κασάλε στο καμπιονάτο.

** Η Φενέρ είναι ομάδα με ακριβό ρόστερ, πλήρης καθώς γύρισε και ο Τόμας αλλά είναι ανέτοιμος ακόμα) αλλά με κακή χημεία και ισορροπία και κακή διαχείριση από τον Σπάχια. Συνεπώς δεν ξεκίνησε καλά, μετά έδειξε να αγκαλιάζει ακόμα και την πρωτιά και με την κάκιστη εμφάνιση με την Μπιλμπάο (έχανε με 33-52 και δεν απέιλησε) αφού έχει πρόβλημα στην ζώνη, έμπλεξε για τα καλά. Και με ήττα της και νίκη της Μπιλμπάο κινδυνεύει και με αποκλεισμό. Ενώ με νίκη έχοντας την ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, μπορεί και την 1η θέση. 80-63 εντός την Εντιρνέ στην Τουρκία.

**Μεγάλο ματς. Η Φενέρ είναι πιο γεμάτη αλλά δεν παίζει καλά και δεν έχει καλούς ρόλους στην επίθεση και με την άμυνα της Καντού θα μπλέξει ενώ έχει και το άγχος. Αλλά έχει το ειδικό βάρος, μπορεί να πάρει και κανένα σφύριγμα και έχει βάθος μεγάλο. Η Καντού κουρασμένη και με μικρό πάγκο θα κολλήσει στην επίθεση. Δύσκολα θα βάλει 70π. Πάμε με την νίκη Φενέρ και προς άντερ με 144-145 εκτός αν έχουμε και εδώ βολές στο τέλος.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

Το κλασικό βάσκικο ντέρμπι. Η Μπιλμπάο ελπίζει σε πρόκριση μόνο με νίκη. Η Κάχα μπορέι ακόμα και να αποκλειστεί με ήττα!

**Ματς τελικός και όλα ανοιχτά σε αυτό τον όμιλο φωτιά. Που καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλιστεί και υπάρχουν άπειροι συνδιασμοί και ισοβαθμίες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Μπιλμπάο με ήττα αποκλείεται. Αν κερδίσει, έχοντας και το διπλό στην Βιτόρια με την Κάχα, θα περιμένει και τα άλλα αποτελέσματα και βασικά νίκη της Καντού (με την οποία έχει δύο ήττες). Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, πέρασε εύκολα από την Τουρκία με την Φενέρ (33-52) έχοντας μεγάλο προβάδισμα και δείχνοντας διάρκεια για πρώτη φορά ίσως. Καθώς είναι καλή ομάδα, αλλά ασταθής και με νεκρά διαστήματα. Αλλά και δυνατή έδρα. Είχε ρεπό στην Ισπανία.

**Η Κάχα Λαμποράλ διέλυσε (71-30 στο 30′!) την Νανσί με 15τρ, αλλά έχει μπλέξει αν και αρχικά ξεκίνησε καλά και φαβορί για πρωτιά. Με νίκη ελπίζει και στην πρωτιά, με ήττα θα έχει δύο ήττες από την Μπιλμπάο και θα περιμένει τις ισοβαθμίες αλλά μπλέκει (θα ελπίζει βασικά σε ήττα της Φενέρ για να την έχει μαζί που έχει δύο νίκες με τους τούρκους). Ομάδα με τεράστια εμπειρία, πολύ τρίποντο και καλή άμυνα, αλλά και μεγάλα νεκρά διαστήματα και πολλές αλλαγές με τους ΝΒΑερς που έφυγαν. Γέμισε (όχι σε ποιότητα πάντως) η ρακέτα της πάλι με την επιστροφή και του Μπιέλιτσα του Μίλκο. Με την Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι εντός στην Ισπανία πάντως έκανε τρομερή εμφάνιση (71-60!) και έτσι έχει καλή ψυχολογία. Ξέρει να παίρνει κρίσιμα παιχνίδια αλλά δεν μας πείθει.
 
**Μεγάλο ματς. Η Κάχα έχει το ειδικό βάρος και εμπειρία και μικρό προβάδισμα αλλά η Μπιλμπάο είναι ικανή για όλα. Και θα πούμε No Bet για κάποιο ακόμα λόγο. Αν κερδίσουν Ολυμπιακός – Καντού, με νίκη της Μπιλμπάο περνάνε μαζί οι δύο βάσκοι εις βάρος της Φενέρ. Άρα αν ξέρουν τι γίνεται προσέχουμε το φινάλε μην έχουμε καθυστερήσεις και άλλα ελληνικά.. Καθώς καλές σχέσεις έχουν.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
Νίκες: Ολυμπιακός, Κάχα Λαμποράλ, Μιλάνο , Φενέρ, Μακάμπι
Χάντικαπ: Νανσί +7
Άντερ όβερ: Άντερ Ολυμπιακός 151, Μιλάνο 146, Φενέρ 144

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Νίκες: Φενέρ (Α) και μετά Μιλάνο (Β)
Χάντικαπ: Νανσί +7 (Α)
Άντερ όβερ: Άντερ Ολυμπιακός 151 (Β)

***(ορολογία αξίας bet π.χ Α 100 ευρώ, Β 50 ευρώ)***