Γράφει ο Guru της Πάτρας
29/02/2012 (13:35)

ΟΜΙΛΟΣ G

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ
ΟΛΙΜΠΙΑ Λ    76-63
Φενέρ    76-71
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    89-83
Μιλάνο    59-44
ΜΙΛΑΝΟ    58-63
ΦΕΝΕΡ    87-94 (παρ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Μπάμπεργκ    71-66
ΜΙΛΑΝΟ    78-57
Ουνίξ    83-89
ΦΕΝΕΡ    77-56
Φενέρ    72-62
Μιλάνο    58-67

Παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες για την πρόκριση και την πρωτιά. Η Ουνίξ έχασε στην Τουρκία από την Φενέρ και με διαφορά στην παράταση και έμπλεξε ακόμα και για την πρόκριση. Καθώς πλέον χρειάζεται νίκη. Με νίκη μάλιστα παίρνει την 1η θέση. Αλλά με ήττα κινδυνεύει με αποκλεισμό και πρέπει να περιμένει νίκη του Μιλάνου για να πάρει την 2η θέση αφού έχει την ισοβαθμία με τους ιταλούς. Με τους τούρκους (αν κερδίσει δηλαδή στην Ιταλία η Φενέρ) όμως μένει εκτός. Δείχνει κουρασμένη τελευταία, ομάδα με μια από τις πιο δύσκολες έδρες και τις καλύτερες άμυνες στην ευρωλίγκα, αλλά πρωτάρα και άπειρη. Γι’ αυτό έχασε στην παράταση από την Φενέρ εκτός αν και προηγήθηκε με 59-70 στο 30′ και 73-79 στο 39′! Δεν έχει βοηθήσει ο Νάχμπαρ ακόμα. Στην VTΒ λίγκα έχασε εντός 65-69 από την Χίμκι. Υπάρχει και άγχος για σήμερα. Αμφίβολος και σημαντική απώλεια στους ψηλούς αν δεν παίξιε τελικα ο Βερεμένκο. Sold out με 8000 κόσμο και καυτή έδρα.

Ο ΠΑΟ συνεχίζει την παράλογη αγωνιστική συμπεριφορά του στην 2η φάση και έχασε δίκαια με τραγική εμφάνιση με το Μιλάνο με 2/16τρ αλλά δεν του κοστίζει αυτή η ήττα αφού με νίκη στο ματς αυτό παίρνει την 1η θέση και δεν αλλάζει κάτι. Αλλά και με ήττα έιναι προκριμένος σαν 2ος όμως έχοντας την ισοβαθμία με Μιλάνο και Φενέρ. Βέβαια ο στόχος είναι η πρωτιά για το πλεονέκτημα έδρας και για να αποφύγει την Μπαρτσελόνα. Μέχρι τώρα έχει δύο διπλά στην φάση αυτή σε ισάριθμα ματς με περίπατο με την άμυνα και εμπειρία του. Αλλά δεν παίζει γενικά καλά. Στην Ελλάδα 90-58 εκτός τον Ηλυσιακό.

**Ντέρμπι, σκληρό ματς, ο ΠΑΟ κερδίζει πάντως μάλλον καθώς έχει την εμπειρία και τον Ομπράντοβιτς. Θα προσπαθήσει με Σάτο και Διαμαντίδη να περιορίσει το τρίποντο του Ντόμερκατ και το ρυθμό του Γκριρ με την ομαδική άμυνα και να βάλει την μπάλα στην ρακέτα για να φθείρει τους ψηλούς της Ουνίξ και βασικά να κατεβάσει το σκορ αφού οι 89 που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ ήταν απίστευτο νούμερο. Πάντως θέλει προσοχή το ματς και δεν είναι εύκολο με την δυνατή έδρα και άμυνα της Ουνίξ που δύσκολα πάντως θα σκοράρει 70π. Ο ΠΑΟ κερδίζει αν και χαμηλό το 1,50. Για τέτοιο ματς. Αλλα πάμε με το διπλό στην William Hill.

Δεν μπλέκουμε με τους αφού μπορεί κάλλιστα να έχουμε θρίλερ. Προς άντερ με 140π αλλά αποφεύγουμε λόγω βολών. Ισως στο live έχει ενδιαφέρον.

ΜΙΛΑΝΟ – ΦΕΝΕΡ

ΜΙΛΑΝΟ
ΠΑΡΤΙΖΑΝ    72-66
Παναθηναϊκός    57-78
ΦΕΝΕΡ    63-65
ΟΥΝΙΞ    44-59
Ουνίξ    63-58
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    67-58

ΦΕΝΕΡ
ΚΑΝΤΟΥ    83-76
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ    71-76
Μιλάνο    65-63
Παναθηναϊκός    56-77
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    62-72
Ουνίξ    94-87 (παρ)

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον και ερωτηματικό τι κάνει η ιταλική ομάδα. Καθώς το Μιλάνο παρά το τεράστιο διπλό στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, δεν μπόρεσε να ελπίζει σε πρόκριση και απλά παίζει πλέον για το γόητρο σήμερα. Καθώς μιλάμε για μια πανάκριβη ομάδα που έπαιξε πολύ άσχημα και είναι σαφώς αποτυχία ότι δεν φτάνει στους 8, αλλά από την άλλη βελτίωσε την εικόνα του τελευταία και υπάρχει μια αισιοδοξία και θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία έχοντας την Κυριακή και το εκτός έδρας ντέρμπι του καμπιονάτο με την Σιένα. Το Μιλάνο που βασικά βελτίωσε την αμυνά του και στο καμπιονάτο την Κυριακή με ένα τρομερό σερί νίκησε εύκολα 83-60 από 29-39 (ημ) την Κασάλε εντός. Αλλά επιθετικά ακόμα δεν ρολάρει όπως θα έπρεπε. Θα παίξει για το γόητρο αφού και να κερδίσει χάνει στην ισοβαθμία και με ΠΑΟ και με Ουνίξ. Με πλήρη σύνθεση.

Η Φενέρ είναι ζωντανή καθώς με ανατροπή από 59-70 στο 30′ και 73-79 στο 39′, όχι απλά νίκησε την Ουνίξ στην παράταση αλλά και με διαφορά 6π που ήθελε και πλέον ελπίζει σε πρόκριση. Καθώς θέλει νίκη εδώ και ήττα της Ουνίξ από τον ΠΑΟ καθώς με τους ρώσους έχει την ισοβαθμία. Εφικτό σενάριο αν και γενικά η Φενέρ όπως και το Μιλάνο είναι από τις μεγάλες αποτυχίες παίζοντας κακό μπάσκετ για το ρόστερ που έχει και η καρέκλα του Σπάχια τρίζει πάντα. Αλλά πήρε παράταση με την νίκη με την Ουνίξ αλλά και στην λίγκα της που νίκησε 86-82 την Μπεσίκτας στο ντέρμπι της πατρίδας της. Πάντως συνεχίζει να παίζει κακό μπάσκετ επιθετικά και εκτός είναι πάλι ο Ονάν ενώ εκτός ομάδας έχει τεθεί ο Τζέρελς. Παρόλα αυτά βρήκε καλύτερη χημεία έτσι.

**Ολοι πέφτουν στην Φενέρ λόγω κινήτρου. Αλλά και το Μιλάνο δεν έχει χρωστούμενα και θέλει να παίξει για την ιστορία του και σαν πανάκριβη ομαδα που έχει ήδη αποτύχει, να δείξει ότι συνέρχεται. Συνεπώς θα το παίξει το ματς και με την αμυνά του είναι σε θέση να κατεβάσει κατω και από τους 65π την Φενέρ που δεν παίζει καθόλου καλό μπάσκετ και ας είναι σε άνοδο. Συνεπώς θα έχει και άγχος η τούρκικη ομάδα και το 1,50 είναι απαγορευτικό. Καμία αξία. Προς άσο στην William Hill με 4π στο Μιλάνο. Και αν δεν έχουμε βολές στο άντερ 144. Μπορεί και στο live καλύτερα εδώ. Καθώς μπασκετικά οι 70π είναι πολλοί και για τους δύο!

ΟΜΙΛΟΣ H

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΚΑΝΤΟΥ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΚΚ Ζάγκεμπ    87-76
Μακάμπι    76-84
ΚΑΝΤΟΥ    78-79
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    80-94
Μπαρτσελόνα    58-67
ΜΑΚΑΜΠΙ    66-70

ΚΑΝΤΟΥ
Φενέρ    76-83
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    60-65
Ζαλγκίρις    79-78
Μακάμπι    82-74
ΜΑΚΑΜΠΙ    60-75
Μπαρτσελόνα    62-63

Παιχνίδι αδιάφορο βαθμολογικά. Η Ζαλγκίρις πήγε για το μπαμ στο Ισραήλ με την Μακάμπι αλλά δεν μπόρεσε και παραμένει χωρίς νίκη και γι αυτό θέλει μια επιτυχία στον όμιλο. Και θα χτυπήσει το ματς δυνατά για τον κόσμο της και άλλωστε σαν λιθουανική ομάδα παίζει πάντα με χαρά. Άλλωστε είναι άτυχη σε πολλά ματς και θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερη εικόνα σαν αποτελέσματα. Η Ζαλγκίρις που θα έχει 10000 κόσμο τουλάχιστον και στο Τελ Αβίβ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν προηγήθηκε με 13-30 (!) αλλά δεν άντεξε και έχασε δίκαια. Πλήρης.

Η Καντού είναι πρωτάρα αλλά με εξαιρετική πορεία. Δεν προλαβάινει την πρόκριση καθώς δεν έχει την ισοβαθμία με την Μακάμπι και έχασε με την Μπαρτσελόνα σε ένα ματς θρίλερ εντός και μαζί και την ευκαιρία για να κυνηγήσει σήμερα πρόκριση μέσα στην Λιθουανία! Αλλά είναι ευχαριστημένη και θέλει να κλέισει την σεζόν με μια καλή ακόμα εμφάνιση. Νίκησε εύκολα 79-67 εντός την Μπενετόν στο καμπιονάτο. Αλλά είναι κουρασμένη και έχει εκτός σήμερα δύο βασικά στελέχη, τους Μπαζίλε και Μίτσοφ.

*Η Ζαλγκίρις παίζει επιθετικό μπάσκετ, η Καντού έχει από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης και είναι θέμα ρυθμού το ματς. Η Ζαλγκίρις έχει κίνητρο τον κόσμο αλλά η Καντού αν και με απουσίες μπορεί να μπλέξει τους λιθουανούς με την αμυνά της. Στο 1,30 χαμηλό δεν αξίζει ειδικά για μόνο του αν και πιθανό, με 7π κτλ δεν μπλέκουμε.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Γαλατασαράϊ    79-50
Καντού    65-60
ΜΑΚΑΜΠΙ    71-57
Ζαλγκίρις    94-80
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ    67-58
ΚΑΝΤΟΥ    63-62

ΜΑΚΑΜΠΙ
ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ    86-69
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ    84-76
Μπαρτσελόνα    57-71
ΚΑΝΤΟΥ    74-82
Καντού    75-60
Ζαλγκίρις    70-66

Μεγάλο παιχνίδι ονομάτων αλλά παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά αφού όλα έχουν κριθεί στον όμιλο. Η Μπαρτσελόνα έιναι αήττητη αφού πέρασε έστω και πολύ δύσκολα από το Καντού και παίζει για το γόητρο και περιμένει τον αντιπαλό της στα προημιτελικά. Δεν συνηθίζει να ανοίγει σκορ στην έδρα της και μετά το χαμένο Κόπα Ντελ Ρέι είναι πληγωμένη και η ψυχολογία της. Στην Ισπανία εντός συνέτριψε 86-59 την Φουενλαμπράδα. Η Μακάμπι αν και ανανέωσε στον πάγκο ο Μπλατ, φέτος δεν αρέσει. Αλλά έχοντας την ισοβαθμία με την Καντού, εξασφάλισε την πρόκριση. Όμως δεν προλαβαίνει την πρωτιά που ήθελε. Παίζει μέτριο μπάσκετ και ακόμα και με την Ζαλγκίρις έχανε με 13-30 και το γύρισε με την εμπειρία στο τέλος και την έδρα. Καθώς έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα και προβλήματα στην επίθεση.

**Η Μπαρτσελόνα καθαρό προβάδισμα αν και δεν είναι ματς για 1,20 σαφώς! Αλλά σε συνδιασμό μπάινει. Μπορεί και το -9 αλλά είναι και θέμα διάθεσης και το ματς μπορεί να πάει χαλαρά και η Μακάμπι χωρίς άγχος να παίξει καλά σήμερα. Αν και δεν αρέσει. Αν επιλέξουμε κάτι προς άσο με -9.

***ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ***
Πονηρή μέρα. Νίκες ΠΑΟ, Μπαρτσελόνα και Ζαλγκίρις αν και οι δύο τελευταίες είναι χαμηλά και σε αδιάφορα παιχνίδια και θέλουν μια προσοχή. Βάζουμε και το Μιλάνο με +4 και το άντερ του 144 κυρίως στο live.

Συνεπώς πάμε με νίκη ΠΑΟ μόνη και ένα μικρό με Μπαρτσελόνα και Ζαλγκίρις και ακόμα Μιλάνο +4 και το αντερ μόνο του 144 κυρίως στο live.