Κυριακή σήμερα (04/12) και το κουπόνι μπάσκετ μας προσφέρει για μία ακόμα φορά πληθώρα επιλογών. Καταλήγουμε σε πεντάδα προτάσεων από Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και VTB League. Πάμε να τα δούμε όλα αυτά με χρονική σειρά

Ξεκινάμε με Ισπανία και την αναμέτρηση της Σαραγόσα με την Τενερίφη. Η Σαραγόσα είχε ρεπό την περασμένη εβδομάδα και έμεινε στο ρεκόρ 3-6 μετά την ήττα 101-92 από την Μπασκόνια μετά από παράταση. Η Τενερίφη πέτυχε σπουδαία νίκη στην Βιτόρια επί της Μπασκόνια, με 72-73 και έφτασε στο ρεκόρ 8-2 μένοντας έτσι δεύτερη. Η Τενερίφη ήταν πολύ καλύτερη σε όλο το ματς, προηγήθηκε ακόμα και με διψήφια διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και παρόλο που δέχθηκε ανατροπή και έμεινε πίσω δεν τα παράτησε και νίκησε με buzzer-beater. Μεσοβδόμαδα η Τενερπιφη υποδέχθηκε την Μέγκα για το Champions League και νίκησε πολύ εύκολα με 73-59. Φυσικά εμπεριέχει ρίσκο η κάθε «κόντρα» της Τενερίφης αλλά στην προκειμένη περίπτωση αξίζει, επομένως η επιλογή είναι η Σαραγόσα -1. 

Over στη Ρωσία 

Συνεχίζουμε με Τουρκία, όπου θα μας απασχολήσει η αναμέτρηση της Μπάνβιτ με την Τραμπζονσπόρ. Η Μπάνβιτ υπέστη την πρώτη της ήττα στην τουρκική λίγκα, από την Γκαζιαντεπσπόρ με 69-60, και τώρα ισοβαθμεί στην κορυφή με τις Εφές και Φενέρ διατηρώντας ρεκόρ 7-1. Έπειτα για το Champions League νίκησε την δανέζικη Μπάκεν Μπέαρς με 99-82 και έμεινε στην κορυφή του ομίλου Α, ισόβαθμη με τη Μονακό. Η Τραμπζονσπόρ πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, 85-80 επί της Τόφας Μπούρσα, και συνεχίζει με ρεκόρ 3-5. Η νίκη της Τραμπζονσπόρ ήταν πολύ ευκολότερη από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα διότι προηγήθηκε 45-38 στο ημίχρονο, στη λήξη της τρίτης περιόδου ήταν μπροστά με 66-55 και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε με 15 πόντους διαφορά οπότε το μόνο που επέτρεψε στην αντίπαλό της ήταν να μειώσει. Η Τραμπζονσπόρ σήμερα έχει ελπίδες ακόμα και να νικήσει το σημερινό παιχνίδι, αφού βρίσκει την Μπάνβιτ σε μέτρια φόρμα, επομένως μπορεί να υπερασπισθεί το +7.5 που της προσφέρεται. 

Μεταφερόμαστε στη Ρωσία, για την κόντρα στης Λοκομοτίβ Κούμπαν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη VTB League. Η Κουμπάν έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και νίκησε 107-64 τη Ρϊγα για την VTB, φτάνοντας έτσι στο ρεκόρ 5-2. Έπειτα για το Eurocup έκανε άλλη μια καλή εμφάνιση στην Γερμανία με την Ουλμ όμως ηττήθηκε με 105-101 μετά από παράταση ενω ήλεγχε στα τελευταία 10 λεπτά της κανονικής διάρκειας. Η ΤΣΣΚΑ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της VTB μετά και τη νίκη επί της Νίζνι με 105-78 και έπειτα πέτυχε άλλη μια νίκη στην Euroleague, εκεί που είναι μόνη πρώτη με 9-1, με 88-90 επί της Μπάμπεργκ. Με την αλλαγή προπονητή στην Κουμπάν άλλαξε και ο ρυθμός παιχνιδού της αφού η πλειάδα των καλών σκόρερ της ομάδας δεν αναλώνεται πια μόνο στην αμυντική πίεση αλλά έχουν την ελευθερία να τρέξουν αν βολέψει. Σήμερα είναι πιθανό να βολέψει με την ΤΣΣΚΑ διότι η ομάδα του Ιτούδη είναι η καλύτερη επίθεση της Ευρώπης και αποτέλεσμα αυτής της ποιότητας είναι πολλές φορές να μην ασχολείται με την άμυνα, με εξαίρεση τα ματς με Ζενίτ και Ολυμπιακό. Όσο περισσότερο διεκδικήσει η Κουμπάν τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για την εμφάνιση ενός μεγάλου σκορ, έτσι η επιλογή είναι το Over 166.5. 

Σε καλό “φεγγάρι” η Κρεμόνα 

Πάμε και στο ιταλικό πρωτάθλημα, για το παιχνίδι της Κρεμόνα με την Πέζαρο. «Ξηρασία» τέλος για την Κρεμόνα αφού μετά από επτά σερί ήττες κατάφερε να νικήσει τη Σάσσαρι στη Σαρδηνία όμως με ρεκόρ 2-7 παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, ισόβαθμη πια με Πέζαρο και Καντού. Η Πέζαρο διατηρεί επίσης ρεκόρ 2-7 μετά την ήττα 73-78 από την Τρέντο. Το παιχνίδι είχε πολλές εναλλαγές προβαδίσματος, οι ομάδες μπήκαν ισόπαλες 56-56 στην τελευταία περίοδο και όλα κρίθηκαν με τις πολύ κακές επιθετικές επιλογές της Πέζαρο στα τελευταία λεπτά. Ίσως η νίκη στο Σάσσαρι αποδειχθεί το αποτέλεσμα που «έψαχνε» η Κρεμόνα για να κάνει την αντεπίθεσή της διότι ο στόχος των πλέι-οφ παραμένει. Πήρε λοιπόν φόρα η Κρεμόνα, θα συνεχίσει σήμερα νικηφόρα και επειδή θα θελήσει μια εύκολη νίκη για να ανεβάσει την ψυχολογία αξίζει το -6.

Κλείνουμε όπως… αρχίσαμε, κοινώς… με Ισπανία. Για το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια ο… λόγος, με τους “μπλαουγκράνα” να έρχονται από τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 72-57 για τη Euroleague. Στο πρωτάθλημα, ηττήθηκαν με 95-89 από τη Μάλαγα στην παράταση και βρέθηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-2. Η Γκραν Κανάρια έφτασε το ρεκόρ της στο 5-5 με τη νίκη 78-86 που πέτυχε επί της Εστουντιάντες στη Μαδρίτη. Θυμίζουμε ότι η Γκραν Κανάρια θριάμβευσε επί της Μπάρτσα στον τελικό του Σούπερ Καπ στην αρχή της σεζόν, κερδίζοντας με 79-59 και κατακτώντας το τρόπαιο. Το ρόστερ που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Μπαρτζώκας μπορεί να θεωρηθεί το πληρέστερο όσον αφορά τον τελευταίο μήνα και έτσι θα πορευθεί διότι ο Ρίμπας θα χάσει όλη τη σεζόν και ο Ναβάρο δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ ακόμα και όταν είναι υγιής. Με πλήρες ρόστερ ο Μπαρτζώκας ετοιμάζει την ομάδα του με απόλυτη αφοσίωση στην άμυνα, έτσι έγινε προχθές και με τον Παναθηναϊκό που τον «έπνιξε» αμυντικά και έτσι θα κάνει και απόψε. Άλλωστε το ζεύγος στον τελικό του σούπερ-καπ έδειξε περίτρανα πως με άμυνες θα αντιμετωπίσει η μία την άλλη. Επιλογή το Under 160.5. 

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Dooku

Tags:
Betarades.gr