Τετάρτη (25/01) σήμερα και η αγωνιστική δράση στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Το κουπόνι μπάσκετ περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια, ωστόσο εμείς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με τέσσερα από αυτά.

Βάζει δύσκολα η Μπάμπεργκ στη Ρεάλ

Πρώτος μας σταθμός για σήμερα είναι η Γερμανία και η αναμέτρηση της Μπάμπεργκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τη 19η αγωνιστική της Euroleague. Η Μπάμπεργκ βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 7-11, τρεις νίκες πίσω από την πρώτη οκτάδα και πλέον τα περιθώρια στενεύουν αν θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Προέρχεται από τη συντριβή με 85-64 στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, επιστρέφοντας στο «σπίτι» της όμως αποκτά πολύ μεγαλύτερη δύναμη και δύσκολα χάνει, ιδίως με μεγάλη διαφορά. Η Ρεάλ από την άλλη είναι στη 2η θέση με ρεκόρ 13-5, με νίκη στη σημερινή αναμέτρηση «πιάνει» την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο γενικώς το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει πολλά σημάδια αστάθειας, έχοντας γνωρίσει μερικές ήττες σοκ, τόσο σε πρωτάθλημα, όσο και σε Ευρώπη. Οι Γερμανοί παίζουν ίσως και το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση, δίνονται 5 πόντοι υπέρ τους ως χάντικαπ και δική μας επιλογή θα αποτελέσει το Μπάμπεργκ +5.

Αδιάφορη η Τενερίφη

Μέγκα Λεξ και Τενερίφη διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, με τις δυο ομάδες να είναι πλήρως αδιάφορες. Οι Σέρβοι βρίσκονται στη προτελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 4-9, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 82-74 από την Οστάνδη και πλέον έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Τενερίφη από τη μεριά της βρίσκεται στην κορυφή του γκρουπ με ρεκόρ 10-3, θα τερματίσει είτε πρώτη είτε δεύτερη, ωστόσο με το πολύ καλό ρεκόρ που έχει θα περάσει απευθείας στο Top-16, μιας και θα συμπεριληφθεί στις τρεις καλύτερες δεύτερες των ομίλων ακόμη κι αν χάσει τη θέση της. Η τρομερή πορεία των νησιωτών στο πρωτάθλημα τους δίνει ελπίδες ακόμη και για τον τίτλο, δεν αποκλείεται να συγκεντρωθούν στις εγχώριες υποχρεώσεις τους και στη σημερινή αναμέτρηση αναμένεται ν παίξουν με περίσσεια χαλαρότητα. Επιλογή μας αποτελεί ο άσσος με +6,5 πόντους.

Δίνει ρυθμό στα ματς η Μπεσίκτας

Περνάμε στην Τουρκία και την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπεσίκτας και Λούντβιγκσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 11-2, είναι βαθμολογικά αδιάφοροι εδώ και καιρό όντας περασμένοι στην επόμενη φάση, ωστόσο συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε παιχνίδι τους και αυτό είναι κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στη νίκη με 91-96 επί της Ζολνόκι. Η Λούντβιγκσμπουργκ από την πλευρά της βρίσκεται στην 4η θέση του γκρουπ έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της, δύσκολα όμως θα κερδίσει περαιτέρω θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα. Έτσι το παιχνίδι θεωρείται πλήρως αδιάφορο και οι δυο ομάδες δεν αναμένεται να ρίξουν ρυθμούς, μιας και δεν έχουν καμία απολύτως σκοπιμότητα. Επιλογή μας θα αποτελέσει το Over 156,5, με το όριο να φαντάζει αρκετά βατό.

Πολύ δυνατή στο «σπίτι» της η Φουενλαμπράδα

Φουενλαμπράδα και Λοκομοτίβ Κουμπάν αναμετρώνται απόψε στις 21:00, για την 4η αγωνιστική του Top-16 του Eurocup. Οι Ισπανοί βρίσκονται στην 4η θέση του γκρουπ με ρεκόρ 1-2, προέρχονται από το 94-88 επί της Μπανταλόνα για το πρωτάθλημα και γενικώς παρουσιάζουν δυο διαφορετικά πρόσωπα μέχρι στιγμής, αναλόγως με το που αγωνίζονται. Μέσα στο «σπίτι» τους είναι εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση, ωστόσο μακριά από αυτό παρουσιάζουν τρωτά σημάδια αδυναμίας. Στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Κουμπάν θέλουν πάση θυσία τη νίκη ώστε να μπουν εκ νέου στο κόλπο της πρόκρισης και αν δεν παρουσιαστούν κατώτεροι των περιστάσεων πιθανόν και να τα καταφέρουν. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είναι στην 1η θέση του ομίλου με ρεκόρ 3-0, έχουν βάλει ήδη γερές βάσεις πρόκρισης και το μόνο που έχουν να κάνουν πλέον είναι σωστή διαχείριση του πλεονεκτήματος που έχουν αποκτήσει. Ακόμη κι αν χάσουν σήμερα δεν χάνονται, ταξιδεύουν σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες και το χάντικαπ των 6 πόντων που δίνεται στους γηπεδούχους φαντάζει υψηλό. Επιλογή μας ο άσσος.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Τετάρτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.