Πέντε ματς περιλαμβάνει σήμερα Πέμπτη (15/12) το «μενού» της Euroleague, με το στοιχηματικό ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στο παιχνίδι της Ούνιξ Καζάν με την Σάσκι Μπασκόνια (18:00) και την αναμέτρηση στη Λιθουανία ανάμεσα σε Ζαλγκίρις και Ολυμπιακό (20:00). Στα υπόλοιπα γήπεδα η Νταρουσάφακα θα ψάξει την υπέρβαση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (19:00), Ερυθρός Αστέρας και Μακάμπι διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στο Βελιγράδι (21:00), ενώ η Μπάμπεργκ υποδέχεται την Εφές με μοναδικό στόχο τη νίκη (21:45). Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr

Ψάχνει αντίδραση η «πληγωμένη» Ούνιξ

Ξεκινάμε από το πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας που είναι αυτό ανάμεσα σε Ούνιξ Καζάν και Σάσκι Μπασκόνια. Οι Ρώσοι απογοητεύουν πλήρως με την παρουσία τους μέχρι στιγμής όντας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-8 και προέρχονται από τη συντριβή στο ΣΕΦ με 88-59. Ακόμη είναι ολοζώντανοι στη μάχη για την πρώτη οκτάδα καθώς απέχουν μόλις δυο νίκες από αυτή, ωστόσο όσο δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση και ένα νικηφόρο σερί τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Η Σάσκι από την πλευρά της είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-4, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ κατά διαστήματα και προέρχεται από το 73-52 στην έδρα της κόντρα στην Νταρουσάφακα. Το κακό για τους Βάσκους είναι ότι είναι καθαρά ομάδα έδρας, «τρέχουν» ρεκόρ 5-1 σε αυτή, ωστόσο μακριά από το «σπίτι» τους έχουν ρεκόρ 2-3 και έχουν παρουσιάσει τρωτές αδυναμίες, όντας κατώτεροι των περιστάσεων σε Κάουνας, Βελιγράδι και Μόσχα. Αξίζει η νίκη των Ρώσων ιδίως στις αρχικές αποδόσεις κοντά στο 2.10, ωστόσο η τιμή τους υποχωρεί και πλέον βρίσκεται κοντά στο 1.90. Πιθανόν  να δοθούν και σε τιμές φαβορί στη διάρκεια της ημέρας.

Επικίνδυνη η Ζαλγκίρις

Συνεχίζουμε με… ελληνικό στοιχείο και την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ζαλγκίρις και Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ δύσκολη αποστολή απόψε στο Κάουνας, καθώς αντιμετωπίζουν μια ομάδα που παίζει όμορφο και επιθετικό μπάσκετ, ενώ θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα χωρίς τον Ντάνιελ Χάκετ, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και αφήνει ένα μεγάλο κενό στο ροτέισιον του Ολυμπιακού. Τα καλά νέα για την ελληνική ομάδα είναι πως βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-4, προέρχεται από το θρίαμβο κόντρα στην Ούνιξ με 88-59 και έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, έχοντας δεχτεί μόλις 829 πόντους σε 11 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Η Ζαλγκίρις από την πλευρά της βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-7, μοιάζει αναγεννημένη και πλήρως ανταγωνιστική με τον Γιασικεβίτσιους στον πάγκο, ενώ κατά διαστήματα παίζει εξαιρετικό μπάσκετ που θα ζήλευαν αρκετοί μεγάλοι σύλλογοι της Euroleague. Προέρχεται από την οριακή ήττα με 96-91 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που κοίταξε στα μάτια ένα από τα μεγαθήρια, καθώς διεκδικούσε επί ίσοις όροις και τη νίκη στη Μόσχα επί 35 αγωνιστικά λεπτά. Προέρχεται από τον εγχώριο θρίαμβο με 67-95 επί της Νεπτούνας, η ψυχολογία των παικτών βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ το καλύτερο είναι πως η ομάδα δείχνει να μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Δίκαιος ο ελαφρύς φαβοριτισμός του Ολυμπιακού, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ένα δύσκολο απόγευμα στη Λιθουανία. Οι ασταθείς εμφανίσεις τους μακριά από το «σπίτι» τους και η εξαιρετική παρουσία της Ζαλγκίρις, μας οδηγούν στην επιλογή του άσσου με +2.5 πόντους.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Πέμπτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku