Δευτέρα (02/01) σήμερα και τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση. Ισπανική, ιταλική και τούρκικη λίγκα μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο σημερινό κουπόνι μπάσκετ και εμείς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με πέντε από αυτά τα παιχνίδια.

Δυνατή στο «σπίτι» της η Πιστόια
Πιστόια και Ρέτζιο Εμίλια διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους στις 21:30 και στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα κάνουμε και τη μοναδική επιλογή της ημέρας. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη με 57-59 στην έδρα της Πεζάρο, έφτασε το ρεκόρ της στο 6-7 και βρίσκεται στην 9η θέση όντας μόλις μια νίκη πίσω από την οκτάδα και τα πλέι οφ. Η Ρέτζιο Εμίλια από την πλευρά της προέρχεται από τη σπουδαία νίκη με 91-8 επί της Αρμάνι, σκαρφάλωσε στην 4η θέση με ρεκόρ 9-4 και δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει και φέτος. Εντός έδρας η Πιστόια έχει ρεκόρ 5-1, παρουσιάζεται πολύ ισχυρή και δικαίως δίνονται μοιρασμένες αποδόσεις στο ματς. Εμείς θα πάμε με τους γηπεδούχους και το +1 χάντικαπ, καθώς έχουν και λίγο μεγαλύτερο κίνητρο που πιθανότατα να τους δώσει την ώθηση που χρειάζονται.

Φενέρμπαχτσε – Εφές Αναντολού
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί το παραδοσιακό και μεγαλύτερο ντέρμπι της τούρκικης λίγκας, με τις δυο ομάδες να πρωταγωνιστούν εδώ και χρόνια. Η Φενέρ συνεχίζει στην BSL με ρεκόρ 10-2 μετά τη νίκη 98-78 επί της Τραμπζονσπόρ και έπειτα, για την Euroleague, ηττήθηκε 71-62 από τον Ολυμπιακό. Η Εφές από την πλευρά της βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 11-1, προέρχεται από τη νίκη με 78-72 κόντρα στην Νταρουσάφακα, ενώ για την Euroleague ηττήθηκε οριακά με 78-80 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τη φετινή σεζόν οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη δυο φορές, η Φενέρ επικράτησε και στις δυο με οκτώ πόντους διαφορά και το σημερινό χάντικαπ προσφέρεται στο +6,5 υπέρ των φιλοξενούμενων. Καλύτερα να περιμένουμε να δούμε το τροπή θα πάρει το παιχνίδι και μετά να επιλέξουμε κάποιο σημείο.

Γαλατασαράι – Νταρουσάφακα
Γαλατατασαράι και Νταρουσάφακα ισοβαθμούν στις θέσεις 6-7 της τουρκικής λίγκας, με ρεκόρ 8-4, μετά τις πανομοιότυπες ήττες που υπέστησαν, όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, με 78-72 στις έδρες των Πινάρ και Εφές αντίστοιχα. Για την Euroleague αμφότερες γνώρισαν και πάλι την ήττα από Μπάμπεργκ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, με τη Γαλατά να διασύρεται και την Νταρουσάφακα να παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα παρά την οριακή ήττα (81-77). Αυτή τη στιγμή αγωνιστικά η Νταρουσάφακα βρίσκεται σε απείρως καλύτερη κατάσταση, λίγο περισσότερο προσοχή ήθελε στην Βαρκελώνη και θα είχε κάνει το σπουδαίο «διπλό», επομένως το «διπλό» σήμερα είναι η σοφή επιλογή.

Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα
Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθησαν δύο αγωνιστικές για την ισπανική λίγκα, και μετά την πρώτη που η Σαραγόσα ηττήθηκε 84-80 από την Μπανταλόνα για να συνεχίσει με ρεκόρ 5-8 και η Μπαρτσελόνα νίκησε την Βαλένθια με 94-82 για να συνεχίσει με ρεκόρ 10-3, ο αγώνας τους αναβλήθηκε διότι οι «Καταλανοί» είχαν τον αγώνα με την Νταρουσάφακα για την Euroleague στον οποίο αναδείχθηκαν νικητές με 81-77. Σήμερα Σαραγόσα και Μπαρτσελόνα θα συμπληρώσουν 14 αγώνες, δύο ματς πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, με τη Σαραγόσα να μην «προλαβαίνει» το Final-8 του κυπέλλου και την Μπαρτσελόνα να έχει παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα με τρεις σερί νίκες. Πολύ σκληρή εντός παρουσιάζονται οι γηπεδούχοι, μπορεί να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους και αν μπορέσουν να λειτουργήσουν καλά στην άμυνα το Under 159.5 φαντάζει ως η καλύτερη.

Κρεμόνα – Βαρέζε
Πάλι την «πάτησε» με ανατροπή η Κρεμόνα, αν και βρισκόταν σε όλο το ματς μπροστά με την Καντού, δέχθηκε δύο βολές σχεδόν στη λήξη, ηττήθηκε με 72-71 και παρέμεινε μόνη τελευταία με ρεκόρ 2-11. Η Βαρέζε έκανε άλλη μια απαράδεκτη εμφάνιση και με την ήττα 60-73 από την Βενέτσια συνεχίζει με ρεκόρ 4-9. Αμφότερες μοιάζουν να είναι οι χειρότερες ομάδες της ιταλικής λίγκας και όπως φαίνεται θα μονομαχήσουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αν δε νικήσει ούτε το σημερινό ματς η Κρεμόνα τότε μπορούν όλοι στην ομάδα να το πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Δευτέρας. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.