Παρασκευή (30/12) σήμερα και παρ’ ότι βρισκόμαστε μόλις μια μέρα πριν βγει το 2016, η αγωνιστική δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και την Euroleague δεν σταματά. Το σημερινά προγνωστικά μπάσκετ αφορούν τρία παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα τις αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα – Νταρουσάφακα, Τούμπιγκεν – Φρανκφούρτη και Ουνικάχα – Ομπραντόιρο.

«Ξύπνησε» η Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα και Νταρουσάφακα διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους στις 22:00, σε ένα ματς κομβικής σημασίας για αμφότερες. Οι Καταλανοί βρίσκονται στη 10η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-8, έχουν μείνει μακριά από τον καλό τους εαυτό από το ξεκίνημα της σεζόν και σε συνδυασμό με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν έμειναν αρκετά πίσω. Πλέον τρέχουν να προλάβουν μια θέση στην οκτάδα, προέρχονται από δυο σερί νίκες κόντρα σε Αρμάνι και Βαλένθια για Euroleague και ACB Liga αντίστοιχα και κόντρα στους Τούρκους θέλουν να τριτώσουν το καλό ώστε να δυναμώσουν το μομέντουμ τους και να «πιάσουν» οκτάδα σε περίπτωση που ευνοήσουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους βρίσκονται στην 7η θέση με ρεκόρ 8-6, διαθέτουν ένα γεμάτο ρόστερ, ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταφέρει να βρουν την απαραίτητη σταθερότητα, όντας ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο. Προέρχονται από τη σπουδαία νίκη με 86-84 επί της Μακάμπι πετυχαίνοντας σπουδαία και δύσκολη ανατροπή απέδειξαν ότι είναι φτιαγμένοι για δύσκολες καταστάσεις, κόντρα στην Μπαρτσελόνα όμως υστερούν σε πολλούς τομείς. Αν πιάσουν ρυθμό οι γηπεδούχοι δεν αποκλείεται να έχουν ένα εύκολο βράδυ και το χάντικαπ των μόλις 4,5 πόντων μας οδηγείς την επιλογή τους.

Αναμένεται «κακό» μπάσκετ από Τούμπιγκεν και Φρανκφούρτη

Η δεύτερη επιλογή μας προέρχεται από το πρωτάθλημα της Γερμανίας, εκεί όπου η Τούμπιγκεν θα υποδεχτεί τη Φρανκφούρτη στις 20:00. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 3-12, παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων σε όλους τους τομείς μέχρι στιγμής και αν δε βελτιώσουν αισθητά την παρουσία τους, θα πρέπει να παλέψουν μέχρι τέλους για τη σωτηρία τους. Προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με 76-88 από τη Λούντβιγκσμπουργκ και υποδεχόμενοι τη Φρανκφούρτη είναι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν τη νίκη με κάθε κόστος. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους βρίσκονται στη 12η θέση με ρεκόρ 5-10, μετρούν δυο νίκες και τρεις ήττες στα πέντε τελευταία έχοντας βελτιώσει αισθητά τις εμφανίσεις τους και αν συνεχίσουν ανοδικά, σύντομα θα εξασφαλίσουν και την παραμονή τους. Διαθέτουν τη χειρότερη επίθεση της λίγκας, ωστόσο οι αμυντικές τους επιδόσεις τους χαρίζουν παιχνίδια και βαθμούς. Αμφότερες παίζουν αργό και δυνατό μπάσκετ, έτσι η επιλογή του Under 149,5 είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί.

«Σφιχτή» στα εντός η Ουνικάχα

Η τρίτη και τελευταία μας επιλογή για σήμερα είναι από την ACB Liga, εκεί όπου θα αναμετρηθούν Ουνικάχα και Ομπραντόριο, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής. Η Μάλαγα βρίσκεται στην 5η θέση με ρεκόρ 8-5, προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 92-87 από την Ανδόρρα και κόντρα στην μέχρι στιγμής «κακή» Ομπραντόριο θέλει πάση θυσία τη νίκη ώστε να ανακάμψει. Μέσα στο γήπεδό της συνηθίζει να παίρνει  τα παιχνίδια χάρη στην πολύ καλή αμυντική της λειτουργία, ενώ μια επίθεση σαν αυτή των φιλοξενούμενων δεν μοιάζει ικανή να απειλήσει. Η Ομπραντόριο από την άλλη βρίσκεται στη 13η θέση με ρεκόρ 4-9, μέχρι στιγμής κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και καλείται να βρει άμεσα ρυθμό ώστε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Διαθέτει με διαφορά τη χειρότερη επίθεση στη λίγκα και κόντρα στην Ουνικάχα δεν περιμένουμε να προβάλει σθεναρή αντίσταση. Το όριο παίζεται στους 156,5 πόντους και η επιλογή του Under θα μας συνοδεύσει και σε αυτό το παιχνίδι.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Παραασκευής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Dooku