Τρίτη (03/01) σήμερα και το κουπόνι μπάσκετ αρχίζει σιγά σιγά να γεμίζει μετά τη διακοπή λόγω εορτών. Το κυρίως μενού των σημερινών αγώνων προέρχεται από το Champions League, ενώ δεσπόζει και η αναμέτρηση Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης για την ισπανική λίγκα. Τα ματς με τα οποία θα ασχοληθούμε στοιχηματικά είναι τρία και είναι τα εξής: Στρασβούργο – Τενερίφη, Ζιελόνα Γκόρα – Μπεσίκτας και Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης.

«Σφιχτές» ομάδες Στρασβούργο και Τενερίφη

Στρασβούργο και Τενερίφη διασταυρώνουν απόψε (21:30) τα «ξίφη» τους για την 11η αγωνιστική του νεοσύστατου Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δυο μάδες να θέλουν πάση θυσία τη νίκη που μπορεί να χαρίσει και την πρωτιά του ομίλου. Η γαλλική ομάδα βρίσκεται στη 2η θέση του γκρουπ με ρεκόρ 7-3, προέρχεται από το διπλό στην Οστάνδη με 65-66 πριν από την εορταστική διακοπή και έπειτα σημείωσε μια νίκη και μια ήττα για τη γαλλική λίγκα με Ντιζόν και Σαλόν Σαονέ αντίστοιχα. Είναι μόλις μια νίκη πίσω από την πρωτοπόρο Τενερίφη και στο αποψινό παιχνίδι θα κάνει τα πάντα για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα ώστε να προσπεράσει. Οι Ισπανοί από την πλευρά τους βρίσκονται στην 1η θέση του ομίλου με ρεκόρ 8-2, κέρδισε άνετα με 79-57 τη Γιουβέντους πριν από τη διακοπή, ενώ στη συνέχεια επικράτησε και επί της Ανδόρας με 89-72 για την ισπανική λίγκα. Αμφότερες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, συνηθίζουν να κρατούν τις αντιπάλους τους σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος, ενώ και η κρισιμότητα του ματς είναι πιο πιθανό να βγάλει πάθος αι δύναμη παρά θέαμα. Το όριο των 146,5 πόντων φαντάζει υψηλό, έτσι θα επιλέξουμε το Under.

Δυνατή μόνο στα εντός η Ζιελόνα Γκόρα

Η Ζιελόνα Γκόρα υποδέχεται απόψε την Μπεσίκτας στις 19:30, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Πολωνοί βρίσκονται στην 6η θέση του γκρουπ με ρεκόρ 4-6 και μέχρι στιγμής δείχνουν ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο, αναλόγως με το που αγωνίζονται. Εντός έδρας μετρούν τέσσερις νίκες και μια ήττα, ενώ μακριά από το «σπίτι» τους μετρούν πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς. Κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου, Μπεσίκτας, η νίκη είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος, έτσι το κίνητρο και η δύναμη της έδρας αναμένεται να παίξουν το ρόλο τους. Οι Τούρκοι από την άλλη βρίσκονται στην κορυφή με ρεκόρ 8-2, μετρούν το απόλυτο των νικών στην έδρα τους (5-0), ωστόσο μακριά από αυτήν παρουσιάζουν τρωτές αδυναμίες, μετρώντας τρεις νίκες και δυο ήττες. Δεν «καίγονται» όσο οι σημερινοί τους αντίπαλοι, καθώς ακόμη κι αν χάσουν δεν χάνονται, έτσι το χάντικαπ των 3,5 πόντων που δίνεται στη Ζιελόνα Γκόρα, αρεί για να την επιλέξουμε.

«Άλλη» ομάδα στο «σπίτι» της η Μπασκόνια

Μπορεί το κουπόνι να περιέχει πολλές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον ματς είναι αυτό ανάμεσα σε Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης για την ισπανική λίγκα. Η Μπασκόνια βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 8-5, προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 74-61 από την Γκραν Κανάρια, σε ένα ματς όπου όλη πήγαν στραβά από την αρχή αι επιστρέφοντας στην έδρα της αντιμετωπίζει τη Ρεά Μαδρίτης την οποία και καλείται να κερδίσει πάση θυσία ώστε να μην υποχωρήσει κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα. Εντός έδρας οι Βάσκοι έχουν ρεκόρ 5-1, εμφανίζουν ελάχιστες αδυναμίες και κανονικά δεν θα έπρεπε να δίνονται σε τιμές αουτσάιντερ απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα της χώρας, ακόμη κι αν αυτή λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι από την πλευρά τους είναι στην κορυφή με ρεκόρ 11-2, προέρχονται από την ήττα σοκ με 86-85 στην έδρα της αδύναμης Μπέτις, ωστόσο γενικώς μοιάζουν «αχτύπητοι» ιδίως εντός των συνόρων. Στη σημερινή αναμέτρηση δίνουν ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια μέσα σε μια από τις πιο «καυτές» έδρας και άπαντες περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση της «βασίλισσας». Οι γηπεδούχοι προσφέρονται με +2 πόντους χάντικαπ και τα ερωτηματικά που άφησε η Ρεάλ στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, μας οδηγεί στην επιλογή του άσσου.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Τρίτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.