Πέμπτη (22/12) σήμερα και οι μάχες για τη νέα και ανανεωμένη Euroleague συνεχίζονται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Το σημερινό «μενού» περιλαμβάνει τέσσερα ματς, τα οποία είναι τα εξής: Γαλατασαράι – Εφές (19:00), Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης (20:00), Ζαλγκίρις – Ούνιξ Καζάν (20:00) και Μπάμπεργκ – Ολυμπιακός (21:00). Το στοιχηματικό μας ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο τελευταίο κατά σειρά παιχνίδι και στη δύσκολη αποστολή που έχει ο Ολυμπιακός στη Γερμανία, κόντρα στην πρωταθλήτρια, Μπάμπεργκ. Πάμε να δούμε ταπρογνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Οι άμυνες «βγάζουν» και πάλι νικητή

Μπάμπεργκ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους στη Γερμανία, για τη 14η αγωνιστική της Euroleague. Οι πρωταθλητές Γερμανίας βρίσκονται στη 13η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-9, ισοβαθμούν επίσης με τις Ούνιξ, Μιλάνο και Γαλατασαράι και γενικώς απογοητεύουν με την ως τώρα παρουσία τους. Προέρχονται από τη βαριά ήττα με 95-72 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, σε ένα ματς όπου έδειξαν ανήμποροι να αντισταθούν στις ορέξεις της «βασίλισσας» από την πρώτη κιόλας περίοδο. Είναι μετριότατοι σε άμυνα και επίθεση, και αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά στην απόδοσή τους, θα μείνουν εκτός διοργάνωσης, αν και ακόμη είναι μόλις δυο νίκες πίσω από την οκτάδα. Κόντρα στον Ολυμπιακό η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους, θα την κυνηγήσουν με κάθε κόστος, για να καταφέρουν να την πάρουν όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να επιτρέψουν πολύ λιγότερους πόντους από τους 95 που δέχτηκαν στη Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του βρίσκεται στην 3η θέση με ρεκόρ 9-4 ισοβαθμώντας επίσης με τις Ρεάλ και Μπασκόνια, έχει εδραιωθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, ωστόσο η πρωτιά μπορεί να ξεχαστεί από τώρα, μιας και η ΤΣΣΚΑ δεν δείχνει διατεθειμένη να… παραχωρήσει τη θέση της, όντας πραγματικά αχτύπητη. Το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου προέρχεται από την εύκολη εντός έδρας επικράτηση με 73-65 επί του Ερυθρού Αστέρα, «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες του μετά και από το διπλό στο Κάουνας και δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει. Ο Σπανούλης αγωνίστηκε στο τελευταίο κόντρα στον Αστέρα, ωστόσο έδειξε να μην πατάει ακόμη καλά στα πόδια του, όντας εμφανώς επηρεασμένος. Πρίντεζης και Χάκετ συνεχίζουν εκτός, με τον πρώτο να επιστρέφει σε λίγες μέρες και τον Ιταλό γκαρντ να χάνει όλη τη σεζόν.

Κόντρα στην Μπάμπεργκ, η ελληνική ομάδα έχει δύσκολη αποστολή μιας και αντιμετωπίζει τον κακό της «δαίμονα» (πέρσι υπέστη δυο ήττες και έμεινε εκτός από τα πλέι οφ) και για να πάρει την «εκδίκηση» που ψάχνει θα χρειαστεί να κρατήσει τους Γερμανούς σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος. Τα πήγε εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι κόντρα στον Ερυθρο Αστέρα και πιστεύουμε πως και σήμερα μπορεί να καταφέρει κάτι ανάλογο. Το όριο των 153.5 πόντων φαντάζει υψηλό, έτσι επιλογή μας είναι το Under.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Πέμπτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku