Πέμπτη (05/01) σήμερα η Euroleague επιστρέφει σιγά σιγά σε πλήρη αγωνιστική δράση. Το σημερινό κουπόνι μπάσκετ περιλαμβάνει τέσσερα ματς και συγκεκριμένα τα εξής: Αναντολού Εφές – Γαλατασαράι, Μπάμπεργκ – Μπαρτσελόνα, Μακάμπι – Νταρουσάφακα και Μπασκόνια – Ούνιξ Καζάν. Στοιχηματική επιλογή προκύπτει μόνο από το τελευταίο κατά σειρά παιχνίδι, ωστόσο πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις σημερινές αναμετρήσεις.

Αναμένεται γρήγορο ματς στη Βιτόρια

Η μια και μοναδική επιλογή μας για τη σημερινή ημέρα προέρχεται από το ματς της Μπασκόνια κόντρα στην Ούνιξ. Οι Ισπανοί πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία στο πρώτο μισό, τερμάτισαν στην 4η θέση με ρεκόρ 10-5 και έβαλαν γερές βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εντός έδρας ήταν σχεδόν τέλειοι με επτά νίκες και μόλις μια ήττα και έχουν δείξει να έχουν όλα τα φόντα και τα προσόντα για να συνεχίσουν αναλόγως, ιδίως στο επιθετικό κομμάτι. Η Ούνιξ από την άλλη βρίσκεται στη 13η θέση με ρεκόρ 6-9, θεωρητικά βρίσκεται μόλις μια νίκη μακριά από την οκτάδα, ωστόσο η εικόνα της ομάδας δεν σκόρπισε πολλές ελπίδες στους φίλους της, όντας κατώτερη των αναμενομένων σε πολλές περιπτώσεις. Αμφότερες οι ομάδες βασίζονται κυρίως στις επιθετικές τους αρετές, έτσι το όριο των 158,5 πόντων μοιάζει βατό και εμείς επιλέγουμε το Over.

Εφές – Γαλατασαράι

Εφές και Γαλατά τίθενται απόψε αντιμέτωπες στις 19:30, με τις δυο ομάδες να θέλουν διακαώς τη νίκη, η μεν Εφές για να εδραιωθεί εντός οκτάδας και η Γαλατά για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης ζωντανές. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 7-8, στον πρώτο γύρο παρουσιάστηκαν πιο ασταθείς απ’ όσο θα έπρεπε και πλέον με την έναρξη του δεύτερου μισού καλούνται να σοβαρευτούν και να πάρουν τις απαραίτητες νίκες που θα τους διατηρήσουν στις προνομιούχες θέσεις. Προέρχονται από την οριακή ήττα με 78-80 από τη Ρεάλ που πιθανότατα να τους πείσμωσε και απέναντι στη μετριότατη Γαλατά θα ψάξουν ένα ξέσπασμα ώστε να πάρουν και ψυχολογία πέρα από βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ήταν από τις χειρότερες ομάδες του πρώτου γύρου, βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 4-11 και γενικώς είχαν μια άναρχη εικόνα που δεν τους βοήθησε και πολύ. Πλέον τα περιθώρια στενεύουν, βρίσκονται τρεις νίκες μακριά από την οκτάδα και αν δεν αλλάξουν άμεσα εικόνα, θα χάσουν σύντομα και τις όποιες ελπίδες πρόκρισης τους απέμειναν. Εκτός έδρας πάντως το ρεκόρ τους είναι στο 0-6.

Μπάμπεργκ – Μπαρτσελόνα

Η Μπάμπεργκ υποδέχεται σήμερα στις 21:00 την Μπαρτσελόνα, με το παιχνίδι να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο να είναι δύσκολο για οποιαδήποτε πρόβλεψη. Οι Γερμανοί τελείωσαν τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 6-9 όντας στη 12η θέση, έδειξαν πολλές επιθετικές αρετές όχι όμως και αμυντικές και στο δεύτερο μισό καλούνται να «σφίξουν» την άμυνά τους ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση, που θεωρητικά είναι μόλις μια νίκη μακριά. Η Μπαρτσελόνα από την άλλη τερμάτισε στη 10η θέση του πρώτου γύρου με ρεκόρ 7-8, ωστόσο οι πολύ κακές εμφανίσεις της δικαιολογούνται μέχρι ενός σημείου, καθώς αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Σιγά σιγά οι «μπλουγκράνα» επανέρχονται, τα προβλήματα μικραίνουν και πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να ανακάμψουν. Απέναντι στην Μπάμπεργκ έχουν μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουν με το «δεξί» το δεύτερο γύρο.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Νταρουσάφακα

Απογοήτευσε πλήρως στο πρώτο μισό της φετινής Euroleague η Μακάμπι, κατάφερε να πάρει μόλις πέντε νίκες όντας στη 14η θέση με ρεκόρ 5-10 και πλέον καλείται να «τρέξει» αλύπητα αν θέλει να βρεθεί εντός οκτάδας και να συνεχίσει στη διοργάνωση. Ο ερχομός του Μπαγκάτσκις δεν έφερε την «άνοιξη», καθώς στην πρεμιέρα του νέου τεχνικού οι Ισραηλινοί ηττήθηκαν με 101-88 στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, έτσι η νίκη κόντρα στην Νταρουσάφακα είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος και για το νεοφερμένο κόουτς αλλά και για το σύλλογο. Η Νταρουσάφακα από την πλευρά της υπήρξε καλή αλλά όχι σταθερή στο πρώτο μισό, τερμάτισε στην 7η θέση με ρεκόρ 8-7 όντας ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια της και με ανάλογη πορεία και λίγο καλύτερη πορεία στο δεύτερο μισό, πιθανόν να βρεθεί στην επόμενη φάση. Κόντρα στη μετριότατη Μακάμπι έχει «χρυσή» ευκαιρία να πάρει ακόμη μια νίκη, ωστόσο η ανάγκη των γηπεδούχων για βαθμούς, κάνει το ματς ειδικού χαρακτήρα.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Δευτέρας. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku