Τα παιχνίδια για το Champions League κυριαρχούν στο σημερινό κουπόνι μπάσκετ. Εννέα συνολικά αναμετρήσεις διεξάγονται, με το ελληνικό ενδιαφέρον να στρέφεται στα ματς των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η Ένωση υποδέχεται στις 19:00 την Μπεσίκτας, ενώ ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βαρέζε, με τον αγώνα να ξεκινά στις 21:30. 

Ξεκινάμε με το παιχνίδι της ΑΕΚ απέναντι στην Μπεσίκτας. Αμφότερες συνεχίζουν στη διοργάνωση με ρεκόρ 2-0, μετά τις νίκες με 58-80 και 77-62 επί των Σαρλερουά και Παρτιζάν αντίστοιχα. Προέρχονται, επίσης, από θετικά αποτελέσματα στα εγχώρια πρωταθλήματα, καθώς το Σαββατοκύριακο η μεν ΑΕΚ επιβλήθηκε 59-78 των Τρικάλων, η δε Μπεσίκτας, επικράτησε με 77-59 της Γεσιλγκιρεσούν.

Δε χωρά αμφιβολία ότι οι δύο ομάδες εντυπωσιάζουν με τη μέχρι στιγμής παρουσία τους. Είναι αήττητες τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων και πέρα από το γεγονός ότι έχουν μόνο νίκες, έχουν αποδώσει εξαιρετικό μπάσκετ, χωρίς να αφήνουν περιθώρια στους αντιπάλους τους να τις αμφισβητήσουν. Ένα ακόμη κοινό στοιχείο, αποτελεί η πολύ καλή επιθετική συγκομιδή, σκοράροντας η μεν ΑΕΚ 84 πόντους ανά αγώνα, η δε Μπεσίκτας 85. Παράλληλα, είναι άκρως αποτελεσματικές στην άμυνα, δεχόμενες κατά μέσο όρο 56 και 64 πόντους, αντίστοιχα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τόσο η ελληνική, όσο και η τουρκική ομάδα θα προκριθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα από τον όμιλο και θα βρίσκονται, πιθανότατα, στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας. Σήμερα για αμφότερες είναι το δυσκολότερο ματς που έχουν δώσει έως τώρα. Το Over 149.5 δεν αποτελεί επιλογή, καθώς υπάρχει ο… κίνδυνος να λειτουργήσουν τέλεια οι άμυνες, ενώ ούτε και το Under παίζεται, μια και πρόκειται για δύο εξαιρετικές επιθετικές ομάδες. Περιμένουμε, στο διά ταύτα, ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα πάμε με το χάντικαπ +5 πόντων της Μπεσίκτας.

«Ανοιχτό» ματς στην Ιταλία

Συνεχίζουμε με τον εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στη Βαρέζε. Οι Ιταλοί συνετρίβησαν από τη Νεπτούνας με 94-60, συνεχίζουν με ρεκόρ 1-1 στον όμιλο C, ενώ προέρχονται από τη «βαριά» ήττα με 97-64 από την Πιστόια για την ιταλική λίγκα. Ο ΠΑΟΚ έδωσε μεγάλη μάχη και νίκησε 59-52 την Ουσάκ, φτάνοντας έτσι το ρεκόρ στο 1-1 στη διοργάνωση και έπειτα κέρδισε 84-83 τον Απόλλωνα Πάτρας στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α1, εκεί που συνεχίζει με ρεκόρ 2-2.

Ο Δικέφαλος είναι μία ασταθής ομάδα, ενώ η Βαρέζε επιστρέφει στο γήπεδό της μετά από δύο συντριβές και αναζητά την επάνοδο στα θετικά αποτελέσματα. Περιμένουμε ένα αρκετά «ανοιχτό» αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες και θα επιλέξουμε το Over 148.5, καθώς η Βαρέζε έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο σε όλα τα παιχνίδια της (78-72 με Σάσσαρι, 93-74 με Καζέρτα, 79-71 με Αρμάνι, 83-82 με Βιλερμπάν, 76-76 με Μπρίντιζι, 94-60 με Νεπτούνας και 97-64 με Πιστόια), ενώ ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει μερικά χαμηλά σκορ αλλά αυτά ήταν απέναντι σε άκρως αμυντικά σύνολα ( Άρης, Ρόζα Ράντομ, Ουσάκ).

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Τρίτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku