Πληθώρα επιλογών μας προσφέρει το σημερινό κουπόνι μπάσκετ, καθώς υπάρχει αγωνιστική δράση και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Καταλήγουμε, λοιπόν, σε τριάδα επιλογών από τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα, Κατάγια – Πινάρ Καρσίγιακα και Χαποέλ Ιερουσαλήμ – Ζενίτ.

 “Τριφύλλι” με Under

Η πρώτη μας επιλογή έρχεται από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για τη 19η αγωνιστική της Euroleague. Υποχρεωμένο για νίκη το “τριφύλλι”, που προέρχεται από τις πολύ άσχημες εμφανίσεις απέναντι σε “Φενέρ” (ήττα) και Προμηθέα Πατρών (νίκη με την… ψυχή στο στόμα) και “τρέχει” ρεκόρ 10-8 στη Euroleague μέχρι στιγμής, ισοβαθμώντας με Ερυθρό Αστέρα και Εφές. Η Μπαρτσελόνα, από την πλευρά της, μετρά 8 νίκες και 10 ήττες μέχρι στιγμής, όμως θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει των “πρασίνων” με το άνετο 72-57. Οι “μπλαουγκράνα” πέτυχαν μία σημαντική νίκη επί της Εφές με 89-78 την περασμένη αγωνιστική. Καμία εκ των δύο αντιπάλων δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, οπότε δεν μπορούμε να πάμε με το χάντικαπ -4,5 πόντων για τον Παναθηναϊκό που δίνεται από τις στοιχηματικές εταιρίες. Επιλογή μας το Under 148,5 πόντοι.

Παίρνουν τη νίκη οι Ισραηλινοί

Μετακινούμαστε στο Eurocup για την αναμέτρηση της Χαποέλ Ιερουσαλήμ με τη Ζενίτ. Οι Ρώσοι επικράτησαν με 101-81 των Ισραηλινών την περασμένη εβδομάδα για την 3η αγωνιστική του Top-16 κι έτσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή στην κορυφή του ομίλου G με ρεκόρ 2-1. Προέρχονται αμφότερες από νίκες, καθώς η Ζενίτ διέλυσε την Αστάνα με 82-105 για τη VTB League και η Χαποέλ επικράτησε με 78-81 της Ναχαρίγια για το εγχώριο πρωτάθλημα. Ουσιαστικά οι δύο αντίπαλοι αποτελούν και τα φαβορί του ομίλου για την πρόκριση στα προημιτελικά και πιστεύουμε ότι στο σημερινό ματς θα μετρήσει το πείσμα των Ισραηλινών. Πηγαίνουμε, λοιπόν, με τη νίκη της Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Με κίνητρο η Κατάγια

Ολοκληρώνουμε με FIBA Champions League, απ’ όπου θα μας απασχολήσει το παιχνίδι της Κατάγια με την Πινάρ Καρσίγιακα. Αδιάφοροι οι Τούρκοι, έχουν ήδη κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και δεν έχουν πιθανότητες για απευθείας πρόκριση στους “16” (μεθεπόμενη φάση). Αντίθετα, οι γηπεδούχοι “καίγονται” για τη νίκη, προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες κατάκτησης της 4ης θέσης του ομίλου. Η Κατάγια θα είναι τέταρτη και αυτομάτως στην επόμενη φάση αν νικήσει και ηττηθούν οι άλλες τρεις (Αβτοντόρ, Οραντέα και Μακάμπι Ρισόν) ή αν νικήσει και από τις άλλες τρεις που ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή νικήσει μόνο η Μακάμπι Ρισόν. Από τη μία πλευρά, λοιπόν, υπάρχει μεγάλο κίνητρο, από την άλλη… χαλαρότητα. Συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι η Πινάρ είναι ασταθής εκτός έδρας, καταλήγουμε στη νίκη των γηπεδούχων.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Τρίτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Dooku