Παρασκευή (03/03) σήμερα και το κουπόνι μπάσκετ είναι αρκετά πλούσιο, καθώς έχει κρίσιμες και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, τόσο για το Eurocup, όσο και για την Euroleague, που σιγά σιγά μπαίνει στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Εμείς επιλέξαμε να ασχοληθούμε με δυο από αυτές τις αναμετρήσεις και συγκεκριμένα με τις Ουνικάχα – Μπάγερν και Νταρουσάακα – Παναθηναϊκός.

«Ανοιχτό» ματς ανάμεσα σε Νταρουσάφακα και Παναθηναϊκό
Πρώτος σταθμός μας για σήμερα είναι η γειτονική Τουρκία και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Νταρουσάφακα και Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 11-12, προέρχονται από την αναμενόμενη εκτός έδρας ήττα με 101-83 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Βρίσκεται μια νίκη κάτω από την Εφές και δυο κάτω από την Μπασκόνια που έχει παιχνίδι περισσότερο και κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλει πάση θυσία τη νίκη ώστε να παραμείνει ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι στην 5η θέση με ρεκόρ 14-9, προέρχεται από την οριακή εντός έδρας επικράτηση με 83-82 επί της Ούνιξ και καλείται να συνεχίσει νικηφόρα ώστε να πλησιάσει τη Φενέρ που βρίσκεται δυο νίκες πάνω, έχοντας όμως και παιχνίδι περισσότερο. Για να τα καταφέρει όμως, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένος και σοβαρός σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ούνιξ, στο οποίο κόντεψε να «αυτοκτονήσει» και να πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης.

Για πολλά ματς, η Νταρουσάφακα αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό της πλέι-μέικερ, τον Σκότι Γουίλμπεκιν, και χωρίς αυτόν έριξε πολύ το ρυθμό του παιχνιδιού της παρουσιάζοντας κυρίως πολύ χαμηλά σκορ, όπως το 72-65 με Φενέρ, 66-69 με Ζαλγκίρις, 71-64 με Ούνιξ, 70-76 με Μπάνβιτ, 83-66 με Τόφας. Στα δύο που αγωνίστηκε όπως ο Γουίλμπεκιν ήταν πιο γρήγορη και πιο επιρρεπής στην άμυνα, την ήττα 101-83 από τη Ρεάλ και τη νίκη 82-79 επί της Τραμπζονσπόρ. Έτσι θα παίξει απόψε η Νταρουσάφακα και με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόσεξε αμυντικά εναντίον των Ούνιξ και Κολοσσού, πιθανότατα λόγω κούρασης που προήλθε από το πολύ έντονο πρόγραμμα μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου, φαίνεται καλή επιλογή το Over 153.5.

«Νευρικό» ματς στη Μάλαγα
Περνάμε στο ματς Ουνικάχα Μάλαγα – Μπάγερν Μονάχου οι οποίες διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους στις 21:45, για το δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Eurocup. Οι Ισπανοί βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο στη συγκεκριμένη σειρά μετά την ήττα της Τρίτης στο Μόναχο με 91-82, ωστόσο τα κακά νέα για τους Ισπανούς είναι ότι έχασαν πιο εύκολα απ’ όσο μπορεί να περίμεναν. Αυτή η νίκη ήταν η τρίτη φετινή της Μπάγερν επί της Μάλαγα μετά τα 62-74 και 72-69 που είχε πετύχει στην πρώτη φάση των ομίλων. Η Μπάγερν του Τζόρτζεβιτς είναι προφανές πως έχει πάρει τον «αέρα» της Μάλαγα, ωστόσο η σημερινή αναμέτρηση αναμένεται κάπως διαφορετικές από τις υπόλοιπες λόγω της κρισιμότητας. Το αποψινό ματς θα είναι πολύ πιο «νευρικό», διότι οι γηπεδούχοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και είναι αναγκασμένοι να παίξουν άμυνα και να κυνηγήσουν τη νίκη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουν εκτός ημιτελικών.

Η Μάλαγα όντως παίζει καλύτερη άμυνα όταν παίζει στην έδρα της, 75 πόντους δέχεται μέχρι σήμερα στο Eurocup και 76 πόντους στην Ισπανία ενώ η συμπεριφορά της Μπάγερν είναι εντελώς αμυντική όταν παίζει εκτός έναντι της εντελώς επιθετικής συμπεριφοράς της όταν παίζει εντός. Συγκεκριμένα η Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα, όταν παίζει εντός σκοράρει 91 πόντους ανά αγώνα, ενώ όταν παίζει εκτός σκοράρει 79 πόντους, και στο Eurocup, εντός σκοράρει 87 πόντους ανά αγώνα έναντι των 75 πόντων που σκοράρει όταν παίζει μακριά από την έδρα της. Το 91-82 του πρώτου αγώνα έγινε διότι οι δύο ομάδες «χαλάρωσαν» κατά την διάρκεια της αποτυχημένης προσπάθειας της Μάλαγα για ανατροπή γι’ αυτό το σημερινό όριο κρίνεται «τσιμπημένο» στους 157.5 πόντους. Καλή επιλογή το Under 157.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Τετάρτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku