Πέντε παιχνίδια για την 6η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Euroleague διεξάγονται σήμερα (10/11), με το ελληνικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού, ο οποίος υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ στις 21:15. Από εκεί και πέρα, η Ούνιξ Καζάν φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα (18:00), η Νταρουσάφακα την Μπάμπεργκ (19:00), η Αρμάνι Μιλάνο την Αναντολού Εφές (21:45) και η Μπαρτσελόνα τη Ζαλγκίρις Κάουνας (22:00). Από τα παιχνίδια Νταρουσάφακα – Μπάμπεργκ και Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις Κάουνας προκύπτουν τα δύο βασικά προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr, πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Ξεκινάμε με τον αγώνα Νταρουσάφακα – Μπάμπεργκ. Η τουρκική ομάδα μετά από τους πέντε πρώτους αγώνες στη διοργάνωση έχει ρεκόρ 2-3, έχοντας χάσει και τα δύο ματς που έχει δώσει στην έδρα της, ενώ στα τρία που έδωσε μακριά από αυτή, έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Σήμερα υποδέχεται την Μπάμπεργκ και «φλερτάρει» με την τρίτη σερί ήττα μπροστά στο κοινό της αν δεν προσέξει, καθώς οι Γερμανοί έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο μακριά από το γήπεδό τους, με οριακές ήττες 67-66 από Φενέρ και 78-74 από Μπαρτσελόνα. Γενικά, οι περισσότεροι από τους αγώνες του συνόλου του Τρινκιέρι έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες, η μέγιστη διαφορά στα ματς ήταν τέσσερις πόντοι και κάτι ανάλογο αναμένουμε και σήμερα. Θα μείνει κοντά μέχρι το τέλος η πολύ σκληρή Μπάμπεργκ, ακόμα και αν βρεθεί πίσω με διαφορά πάντα έχει την ικανότητα να επιστρέψει. Επιλογή η Μπάμπεργκ +4.

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Καταλανοί «υποφέρουν» από τους πολλούς τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, παρά τις απουσίες, πέτυχαν σπουδαία νίκη στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι (69-79) και θριάμβευσαν στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (85-75) στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος. Κύριο «όπλο» τους και στα δύο αυτά παιχνίδι, ήταν η άμυνα σε όλο το γήπεδο και στα 40 λεπτά των αγώνων. Η Μπαρτσελόνα μετατρέπεται με την πάροδο του χρόνου σε μία κλασική ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία παίρνει ενέργεια από την άμυνα. Ειδικά τώρα, με τις τόσες πολλές και σημαντικές απουσίες (Ναβάρο, Ντόλμαν, Ρίμπας, Λαγουάλ, Κλαβέρ), είναι «υποχρεωμένη» να βγάλει μεγάλη αμυντική πίεση διότι επιθετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι όπως θα το έκανε αν ήταν πλήρης. Η Ζαλγκίρις, από την πλευρά της, είναι ομάδα της άμυνας, από εκεί ξεκινάει το παιχνίδι της, οπότε απόψε αναμένεται χαμηλό σκορ. Φυσιολογική επιλογή το Under 147.5.

Τέλος, από στο ματς του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, περιμένουμε από τους «πράσινους» να λειτουργήσουν εξαιρετικά στον αμυντικό τομέα, όπως άλλωστε έχει συμβεί στα περισσότερα παιχνίδια με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο. Η Μακάμπι διαθέτει ορισμένους εκπληκτικούς σκόρερ στο ρόστερ της, αλλά στο ματς με την Μπαρτσελόνα, όταν και δέχθηκε ασφυκτική πίεση, «κόλλησε» επιθετικά σε κάποια διαστήματα. Πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει το παιχνίδι, ωστόσο θα αναζητήσουμε χαμηλότερο χάντικαπ στο Live από το ήδη προσφερόμενο -6.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Πέμπτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku