Τρίτη (20/12) σήμερα και η δράση στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφει. Οκτώ παιχνίδια περιλαμβάνει το μενού από το FIBA Champions League, ενώ το πρόγραμμα της Euroleague περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις και είναι οι εξής: Ούνιξ – Γαλατασαράι (18:00), Εφές – Ζαλγκίρις (19:30), Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας (21:00) και Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάμπεργκ (21:45). Πάμε να δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Θα αναγκαστεί να παίξει άμυνα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στις 21:00 τον Ερυθρό Αστέρα, με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 3η θέση με ρεκόρ 8-4 ισοβαθμώντας μέχρι και με τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι καλοί αλλά όχι σταθεροί μέχρι στιγμής, ενώ το γεγονός πως οι Πρίντεζης, Χάκετ και Σπανούλης (αμφίβολος) έχουν τεθεί εκτός λόγω τραυματισμού, αφήνει κενά στο ρόστερ που δύσκολα καλύπτονται. Η ελληνική ομάδα προέρχεται από τη δύσκολη επικράτηση με 84-89 επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, ενώ για την Euroleague, πέτυχε σπουδαία νίκη με 75-88 στο Κάουνας, εκεί όμως έχασε το δίδυμο Σπανούλη – Πρίντεζη. Οι γηπεδούχοι το μόνο σίγουρο είναι πως θα σκοράρουν πολύ λιγότερο σε σχέση με τα προηγούμενα δεδομένων των απουσιών, έτσι θα αναγκαστούν να επιστρατεύσουν και την πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία. Ο Ερυθρός Αστέρας από την άλλη βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-7, προέρχεται από την εντυπωσιακή επικράτηση με 83-58 επί της Μακάμπι και έδειξε ότι μπορεί να ικανοποιήσει και επιθετικά αλλά και αμυντικά. Το έργο των Σέρβων στην αποψινή αναμέτρηση είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, αντιμετωπίζουν μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα προβλήματα του Ολυμπιακού ελπίζουν σε οτιδήποτε θετικό. Αμφότερες οι ομάδες θα αναγκαστούν να παίξουν σκληρή άμυνα για να φτάσουν στο στόχο της νίκης, έτσι θα επιλέξουμε το Under, με το όριο των 151,5 να φαντάζει υψηλό. 

Δυνατή εντός έδρας η Νίμπουρκ

Νίμπουρκ και Μπάνβιτ διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους στις 19:30, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τις διατηρήσει στις πρώτες θέσεις του γκρουπ Α. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου με ρεκόρ 6-3, μέσα στο «σπίτι» τους μετρούν το απόλυτο 4/4 ως τώρα και θέλουν διακαώς τη νίκη καθώς οι πρώτοι των ομίλων και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι, δεν θα αγωνιστούν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Οι Τσέχοι είναι δυο νίκες μακριά από το στόχο τους, προέρχονται από διαδοχικές επιτυχίες κόντρα σε Ναχαρίγια και Ντετσίν για το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα αντίστοιχα και τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζουν ικανοί να κάμψουν και την αντίσταση της πρωτοπόρου Μπάνβιτ. Οι Τούρκοι από την πλευρά τους βρίσκονται στην κορυφή του γκρουπ με ρεκόρ 8-1, έχουν παίξει καταπληκτικό μπάσκετ κατά διαστήματα, ωστόσο μακριά από την έδρα τους, εμφανίζουν αδυναμίες. Ευρωπαϊκά προέρχονται από την άνετη νίκη με 86-71 επί της Φρανκφούρτης, ηττήθηκαν με 69-80 από την Μπεσίκτας για το πρωτάθλημα, γεγονός που «πλήγωσε» τη μεγάλη τους αυτοπεποίθηση. Το κίνητρο των Τσέχων σε συνδυασμό με την πιθανή χαλαρότητα λόγω κορυφής των Τούρκων μας οδηγεί στον άσσο που δίνεται σε αποδόσεις κοντά στο 1.85.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Τρίτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku