Τρία παιχνίδια διεξάγονται σήμερα για την Euroleague με το ελληνικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Νταρουσάφακα στις 21:45 στο ΣΕΦ. Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, η Εφές Αναντολού υποδέχεται την Μπάμπεργκ (20:00), ενώ Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα (22:00). Στοιχηματικά, θα μας απασχολήσει κατά κύριο λόγο το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αντιμετωπίζει απόψε την Νταρουσάφακα και σε περίπτωση νίκης θα κάνει σημαντικό «βήμα» για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ. Προέρχεται, σε επίπεδο Euroleague, από την εύκολη νίκη με 71-82 επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, παραμένοντας μόνος του στην 3η θέση με ρεκόρ 17-7. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, κέρδισε χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα το Λαύριο με 84-52, συνεχίζοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Νταρουσάφακα πανηγύρισε την προηγούμενη εβδομάδα μία σημαντική νίκη επί του Παναθηναϊκού με 77-72 και φιγουράρει στην 9η θέση της κατάταξης, με ρεκόρ 12-12. Στην τουρκική λίγκα, γνώρισε την ήττα ηττήθηκε 79-76 από την Φενέρμαχτσε, αποτέλεσμα με το οποίο η απόστασή της από την πρώτη τετράδα αυξήθηκε.

Όλα πάνε κατ’ ευχήν για τον Ολυμπιακό, καθώς πέρα από τα δικά του θετικά αποτελέσματα, είδε τη Φενέρμπαχτσε να ηττάται χθες βράδυ από την Μπασκόνια με 74-79 και τον Παναθηναϊκό με 64-58 από τη Ζαλγκίρις. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, είναι σχεδόν απίθανο να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ οι Τούρκοι «καίγονται» για τη νίκη. Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ τους, οι δύο ομάδες παρουσίασαν κακό θέαμα και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 71-77. Ο Ολυμπιακός σήμερα θα στηριχθεί εκ νέου στην πανίσχυρη άμυνά του. Ο Μπλατ, από την πλευρά του, ξέρει ότι αν προσπαθήσει να «ανοίξει» το ρυθμό του αγώνα, κινδυνεύει να συντριβεί. Επομένως, η Νταρουσάφακα θα δώσει την πρέπουσα προσοχή στην άμυνά της, επίσης. Ένα επιπλέον στοιχείο που ενισχύει την εμφάνιση χαμηλού σκορ είναι η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη. Με τον αρχηγό στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός παίζει πιο στρωτό μπάσκετ, ενώ χωρίς αυτόν επικρατεί συχνά η αναρχία. Η σοφότερη λοιπόν επιλογή είναι το Under 152.

Περιμένοντας το Live

Στα δύο υπόλοιπα ματς της ημέρας, το προτιμότερο είναι να τηρήσουμε στάση αναμονής. Στο Εφές Αναντολού – Μπάμπεργκ, θα νικήσει, κατά πάσα πιθανότητα, η Εφές, αλλά δεν παίζεται εύκολα το προσφερόμενο χάντικαπ των 8.5 πόντων. Θα αναζητήσουμε μικρότερο νούμερο στο Live ανάλογα με την εικόνα του αγώνα. Στο Ρεάλ Μαδρίτης – Ερυθρός Αστέρας, η «βασίλισσα» που είναι σε κακό «φεγγάρι» υποδέχεται τον πολύ σκληρό Αστέρα, ο οποίος διατηρήθηκε νικώντας άνετα στην έδρα του Γαλατασαράι και Μπάμπεργκ. Η Ρεάλ ή που θα «ξεσπάσει» και θα νικήσει άνετα τον Αστέρα ή που θα συνεχίσει τις κακές εμφανίσεις και θα κινδυνεύσει με ήττα. Για να διαπιστωθεί αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας, επομένως η σοφότερη επιλογή είναι η αναζήτηση ευκαιριών στο Live.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Παρασκευής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku