Γράφει ο Guru της Πάτρας
29/03/2012 (15:22)

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι σειρές στην φάση των “8” είναι στους 5 αγώνες και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Πόλης παίρνουν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις 3 νίκες. Η σειρά των αγώνων είναι 2-2-1 ξεκινώντας από αυτόν που έχει πλεονέκτημα έδρας.

ΜΑΚΑΜΠΙ
Καντού    75-60
Ζαλγκίρις    70-66
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   67-70
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    73-93
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    94-92 (παρ)
Παναθηναϊκός    65-62

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Φενέρ    72-62
Μιλάνο    58-67
ΟΥΝΙΞ    68-63
Μακάμπι    93-73
Μακάμπι    92-94 (παρ)
ΜΑΚΑΜΠΙ    62-65

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα λοιπόν για ΠΑΟ και Μακάμπι. Η ελληνική ομάδα έχασε το πλεονέκτημα έδρας και μαζί και την ευκαιρία να την ξαναπάρει στο πρώτο ματς στο Ισραήλ και πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Η Μακάμπι με νίκη σήμερα πάει Πόλη και ο ΠΑΟ καναπέ… Πάντως ο ΠΑΟ έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει στο γενικά απόρθητο Γιαντ Ελιάου που είναι μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές έχουν παράπονα από την διαιτησία στο ματς αυτό που όμως έχαναν και με 13π στο πρώτο μέρος με κάκιστη εμφάνιση, αλλά στην συνέχεια το έφεραν στον πόντο και ήταν και άτυχοι στο τέλος. Ο ΠΑΟ δέχθηκε μόλις 24π στο δεύτερο ημίχρονο και ανάλογη εικόνα θέλει και σήμερα. Αλλά και καλύτερες επιλογές στην επίθεση καθώς με 60π εκτός δεν μπορείς να κερδίσεις τέτοια ματς ούτε και με το να παίρνει τα κρίσιμα σουτ ο Καλάθης όπως στην τελευταία φάση.

Ο ΠΑΟ θέλει σκορ καθώς έιχε μόλις 3τρ προχτές και θέλει να ρολάρει επιθετικά αλλά και να κόψει την φόρα του Οχαγιόν που του κάνει μεγάλη ζημιά στο πόιντ και σοβαρεύει την Μακάμπι με αυτόν αντί του Μάλετ στην οργάνωση. Η Μακάμπι θα έχει και άγχος σαφώς σήμερα καθώς είναι φαβορί αλλά δεν τρομάζει.

Όμως ο ΠΑΟ που έχει την εμπειρία και την βαριά φανέλα, δεν ξέρουμε τι πρόσωπο θα δείξει. Δεν αρκεί σε τέτοιο επίπεδο και φάσεις μόνο η εμπειρία και η καλή άμυνα. Και φυσικά θα έχει ακόμα πιο μεγάλο άγχος και ο ΠΑΟ σήμερα.

Περίεργο ματς. Ο ΠΑΟ είναι ικανός να σπάσει την έδρα και να την ξαναπάρει αλλά το ματς θα είναι αγχωτικό και θρίλερ. Πάντως είναι περίεργο παιχνίδι στοιχηματικά και δεν αξίζει να μπλέξουμε και ας είναι σε καλή τιμη ο ΠΑΟ στην William Hill

Την περασμένη φορά επιλέξαμε ένα μεγαλοπρεπές άντερ αφού ήταν αδύνατο το ματς να έχει το ρυθμό των ματς του ΟΑΚΑ. Αλλά με 146π τώρα λογικά πάλι στους 70π πάμε αλλά εύκολα χαλάει αυτό το νούμερο ειδικά αν ο ΠΑΟ βγάλει κάποια σουτ και έτσι απολαμβάνουμε σήμερα και  ΔΕΝ ποντάρουμε! Για όσους παίξουν πάντως το άντερ και το διπλο του ΠΑΟ έχουν το μικρό προβάδισμα