Τρίτη (10/01) σήμερα και οι ομάδες σε Champions League και Eurocup ρίχνονται ξανά στη μάχη για μία ευρωπαϊκή διάκριση. Το κουπόνι είναι αρκετά ενδιαφέρον, περιέχοντας πολλά παιχνίδια, ωστόσο εμείς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με δυο από αυτά. Συγκεκριμένα με τις αναμετρήσεις Φουενλαμπράδα – Γκραν Κανάρια και Ντομζάλε – Ιρόνι Ναχαρίγια. Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Θα το παλέψει η Φουενλαμπράδα

Πρώτος μας σταθμός για σήμερα είναι η Ισπανία και η διοργάνωση του Eurocup. Οι  Φουενλαμπράδα και Γκραν Κανάρια διασταυρώνουν απόψε στις 21:30 τα «ξίφη» τους, για τη 2η αγωνιστική του Top-16. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους για το Top-16 με την εκτός έδρας ήττα από τη Μούρθια με 87-75, όπως και στη φάση των ομίλων παρουσίασαν τρωτές αδυναμίες μακριά από το «σπίτι» τους, ωστόσο μέσα σε αυτό είχαν το απόλυτο 4/4 δείχνοντας αρκετά ισχυροί. Φιλοξενώντας σήμερα την Γκραν Κανάρια έχουν ως μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους δώσει βαθμούς και ψυχολογική ώθηση, καθώς ένα νέο στραβοπάτημα, πιθανόν και να αποβεί μοιραίο για το μέλλον της ομάδας στη διοργάνωση.

Η Γκραν Κανάρια από την πλευρά της ξεκίνησε και αυτή τις υποχρεώσεις της στο Top-16 με την εντός έδρας ήττα με 71-86 από την Κουμπάν, πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της στην Ευρώπη και πλέον καλείται να πατήσει «γκάζι» ώστε να ρεφάρει τους βαθμούς και να βάλει πλώρη για την πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι είναι σαφώς ανώτερη και πιο ποιοτική ομάδα, είχαν ρεκόρ 3-1 μακριά από το «σπίτι» τους στην πρώτη φάση των ομίλων παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα, ωστόσο το επίπεδο πλέον ανεβαίνει, κάθε εβδομάδα θα έχει αρκετά δύσκολο έργο και θα πρέπει να αποδεικνύει το φαβοριτισμό που έχει ακόμη και για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο σημερινό ισπανικό εμφύλιο βλέπουμε να «πέφτουν» κορμιά, οι μάχες αναμένονται αρκετά δυνατές και με πολύ πάθος και το ματς δεν αποκλείεται να κυλήσει ως ντέρμπι από την αρχή μέχρι και το τέλος του. Οι 6.5 πόντοι που δίνονται ως χάντικαπ στους γηπεδούχους μοιάζουν πολλοί, έτσι επιλογή μας είναι ο άσσος.

Αναμένεται κακό μπάσκετ στη Σλοβενία

Δεύτερος και τελευταίος μας σταθμός για σήμερα είναι η Σλοβενία και η κόντρα ανάμεσα σε Ντομζάλε και Ιρόνι Ναχαρίγια (21:00). Αμφότερες οι ομάδες έχουν αποκλειστεί από τον όμιλο Α καθώς έχουν ρεκόρ 2-9 και 3-8 αντίστοιχα, ενώ τα παιχνίδια τους είναι από τα χειρότερα ποιοτικά, όχι μόνο στο Champions League, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδίως στα ματς της Ντομζάλε έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτα χαμηλά σκορ, όπως τα 54-62 και 59-63 με τη Μονακό, τα 56-61 και 72-62 κόντρα στη Φρανκφούρτη, τα 54-62 και 72-54 με αντίπαλο τον Άρη και το 53-60 κόντρα στην Μπάνβιτ. Εντός έδρας παίζουν ακόμη πιο σκληρή άμυνα καθώς δέχονται μόλις 61 πόντους μ.ο και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε σήμερα, δεδομένης και της έλλειψης κινήτρου. Το όριο των 138,5 πόντων μπορεί να φαντάζει αρκετά χαμηλό, ωστόσο οι αριθμοί των δυο ομάδων κινούνται αρκετά χαμηλότερα. Επιλογή μας εδώ το Under.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Τρίτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku