Τετάρτη (18/01) σήμερα και το κουπόνι μπάσκετ μας προσφέρει επιλογές από Eurocup και FIBA Champions League. Καταλήγουμε σε τριάδα προτάσεων, με την πιο δυνατή να έρχεται από την αναμέτρηση της Μακάμπι Ρισόν με τη Λε Μαν.

Ικανοί οι Ισραηλινοί

Ξεκινάμε, λοιπόν, με την αναμέτρηση του Ισραήλ ανάμεσα στη Μακάμπι Ρισόν και τη Λε Μαν. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα (με ανατροπή) από τη Σαράτοφ με 81-71, που διαμόρφωσε το ρεκόρ τους στον όμιλο Β στο 5-7. Η Λε Μαν διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου Β, με ρεκόρ 9-3, μετά τη νίκη 65-61 επί της Πινάρ. Η Μακάμπι Ρισόν (μην ξεχνάμε ότι αποτελεί την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ισραήλ) έχει μπροστά της δύο αγώνες για να επιτύχει μια πρόκριση που πριν από μερικές εβδομάδες φαινόταν απίθανη, αλλά πλέον υπό προϋποθέσεις προλαβαίνει ακόμα και την τέταρτη θέση. Θέλει νίκη σήμερα απέναντι στη Λε Μαν και το ενδεχόμενο να νικήσει θα ενισχυθεί αν νωρίτερα η Άβτοντορ έχει νικήσει στην έδρα της την Βενέτσια, κάτι που θα οριστικοποιήσει την πρωτιά της Λε Μαν. Η Λε Μαν λοιπόν θα είναι οριστικά πρώτη του ομίλου αν ηττηθεί νωρίτερα η Βενέτσια και σε διαφορετική περίπτωση απλά χρειάζεται μία νίκη τουλάχιστον στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, ή απόψε στο Ισραήλ ή την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της με την Άβτοντορ. Καλή επιλογή η Μακάμπι Ρισόν +3.5.

Αδιάφορο ματς με υψηλό σκορ

Παραμένουμε στο FIBA Champions League για την αναμέτρηση της Βαρέζε με την Ουσάκ. Πρόκειται για ένα ματς χωρίς κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν απολέσει οποιαδήποτε βαθμολογική πιθανότητα πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Βαρέζε νίκησε 61-74 στην έδρα της Ρόζα Ράντομ, φτάνοντας έτσι στο ρεκόρ 3-9, και μετά δεν είχε αγώνα για την ιταλική λίγκα (ήταν προγραμματισμένο το all-star game, το οποίο τελικά ακυρώθηκε λίγες ημέρες πριν). Η Ουσάκ συνετρίβη με 106-77 από την Όλντενμπουργκ, συνεχίζει με ρεκόρ 4-8 στον όμιλο C και προέρχεται κι αυτή από απραξία το περασμένο σαββατοκύριακο, λόγω του εγχώριου all-star game. Τελευταία η Ουσάκ έχει «ανεβάσει» ρυθμό στο παιχνίδι της και έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλα σκορ, 106-77 με Όλντενμπουργκ, 96-76 με Ρόζα Ράντομ, 97-86 με Βέντσπιλς, 78-77 με ΠΑΟΚ, 103-88 με Νεπτούνας, επομένως η μοναδική σοφή επιλογή είναι το Over 158.5.

Παίρνει τη νίκη η Μάλαγα

Ολοκληρώνουμε με Eurocup, όπου θα μας απασχολήσει ο ισπανικός “εμφύλιος” της Ουνικάχα Μάλαγα με τη Βαλένθια. Η Μάλαγα έκανε το 2-0 στον όμιλο Η του ΤΟΡ-16 με το 73-59 επί της Τσεντεβίτα και έπειτα νίκησε 88-76 τη Μούρθια για την ισπανική λίγκα. Η Βαλένθια έκανε επίσης το 2-0 στον όμιλο Η, με το 85-80 επί της Άλμπα, και την περασμένη Κυριακή νίκησε 93-85 την Εστουντιάντες για την ισπανική λίγκα. Ουσιαστικά οι δύο ομάδες αποτελούν τα μεγάλα φαβορί του ομίλου για πρόκριση στα προημιτελικά. Πριν περίπου ένα μήνα οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ίδιο γήπεδο για την ACB και η Βαλένθια επικράτησε με 83-91 εκμεταλλευόμενη την καλύτερή της φόρμα εκείνη την εποχή και την τεράστια αστοχία της Μάλαγα στις βολές (12/24). Σήμερα η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεστραμμένη, με τη Μάλαγα να βρίσκεται σε καλύτερο μομέντουμ. Με όπλο τη δυνατή άμυνα πέτυχε τις νίκες επί των Άλμπα, Ομπραντόιρο, Τσεντεβίτα και Μούρθια. Η Βαλένθια έχει σερί πέντε νικών αλλά δεν εντυπωσιάζει με το παιχνίδι της κι έχει “καθαρίσει” αυτά τα ματς κυρίως λόγω της υψηλής της ποιότητας. Η Μάλαγα έχει την ευκαιρία να νικήσει την αντίπαλό της απόψε και στην πορεία του ΤΟΡ-16 τελικά να περάσουν μαζί οι δύο ισπανικές ομάδες. Επιλογή η νίκη της Μάλαγα.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Τετάρτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Dooku