Τετάρτη (08/03) σήμερα και το μπασκετικό κουπόνι είναι αρκετά πλούσιο, με ενδιαφέροντα παιχνίδια για το Eurocup και το Champions League. Εμείς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με δυο από αυτές τις αναμετρήσεις και συγκεκριμένα με τις Αβελίνο – Βενέτσια και Βαλένθια – Κίμκι. Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Κοντράρει την Αβελίνο η Βενέτσια

Το χειρότερο ευρωπαϊκό παιχνίδι της φετινής σεζόν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη ανάμεσα στις δυο ομάδες, καθώς η Βενέτσια επικράτησε με 53-49 της Αβελίνο, σε ένα ματς όπου η σκοπιμότητα και το κακό μπάσκετ περίσσευαν. Οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και πιθανόν αυτό να επηρέασε αρκετά, ωστόσο δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι και σήμερα, μιας και το κίνητρο είναι ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που πιθανόν να κριθεί ακόμη και η πρόκριση. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με 75-82 από τη Βαρέζε, ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την καταπληκτική εμφάνιση και τη συντριβή επί της Πέζαρο με 85-61. Μπορεί η Βενέτσια να μην παίζει το καλύτερο δυνατό μπάσκετ τον τελευταίο 1,5 μήνα αλλά και η Αβελίνο στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια που έδωσε ηττήθηκε από Σάσσαρι, Βαρέζε, Μπρέσια και την αποψινή αντίπαλό της. Ο ακραίος «φαβοριτισμός» της Αβελίνο, με χάντικαπ 8 πόντων, δεν δικαιολογείται επομένως η προφανής επιλογή είναι η Βενέτσια +8.

Αναμένεται σκορ και θέαμα στη Βαλένθια

Περνάμε στον αγώνα Βαλένθια – Κίμκι. Από την περασμένη Παρασκευή έχουν να συναντηθούν οι δυο ομάδες, όταν η Κίμκι υποδέχτηκε τη Βαλένθια για το δεύτερο ματς της σειράς, τη συνέτριψε με το «βαρύ» 98-74 και ισοφάρισε σε 1-1. Ο χαμένος τελικός Κυπέλλου φαίνεται να έχει επηρεάσει τους Ισπανούς, καθώς ηττήθηκαν και την Κυριακή από την Μπασκόνια για την ACB Liga με 71-63. Η Κίμκι από την πλευρά της μπορεί να μην εντυπωσίασε με την παρουσία της στο ματς της VTB League κερδίζοντας με 80-72 τη Μινσκ, ωστόσο διατήρησε την καλή ψυχολογία της και δείχνει έτοιμη να κάνει την υπέρβαση και να πανηγυρίσει την πρόκριση στην Ισπανία.

Η Βαλένθια, παραδοσιακά είναι ο μπασκετικός «χαμελαίοντας». Προσαρμόζεται στο παιχνίδι της εκάστοτε αντιπάλου της και αυτή η ιδιότητά της αποδείχθηκε περίτρανα στα δύο πρώτα ματς του ζεύγους που έκανε περισσότερες επιθέσεις από την ούτως ή άλλως επιθετική Κίμκι, 76 σουτ στο πρώτο έναντι 64 της Κίμκι και 70 σουτ στο δεύτερο έναντι 63 της Κίμκι. Η αποψινή σκοπιμότητα ίσως να περιορίσει τις επιθέσεις των δύο ομάδων αλλά εφόσον η Κίμκι δεν μπορεί να αλλάξει, δε θα το κάνει ούτε η Βαλένθια. Άλλωστε είναι πιθανό μια ομάδα να μείνει πίσω στο σκορ και να εντείνει τις προσπάθειες για ανατροπή, με αύξηση του ρυθμού και να γίνει «ροντέο» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Επιλογή το Over 165.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Τετάρτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku