Το εναρκτήριο παιχνίδι της σειράς των τελικών του Eurocup κυριαρχεί στο κουπόνι μπάσκετ της Τρίτης (28/03). Βαλένθια και Ουνικάχα Μάλαγα αναμετρώνται για το τρόπαιο, το οποίο δίνει και μία θέση στην Euroleague της επόμενης σεζόν, με τον τελικό νικητή να κρίνεται στις δύο νίκες.

Η Βαλένθια έχει το πλεονέκτημα έδρας, με τη σειρά να ξεκινά από εκεί σήμερα, να μεταφέρεται την Παρασκευή στη Μάλαγα και αν χρειαστεί θα διεξαχθεί και τρίτο παιχνίδι, τη επόμενη Τετάρτη και πάλι στη Βαλένθια. Στα ημιτελικά της διοργάνωσης, οι σημερινοί γηπεδούχοι απέκλεισαν την Χάποελ Ιερουσαλήμ με συνολικό σκορ 2-1 (νίκη 83-68 εντός, ήττα 79-66 εκτός, νίκη 90-75 εντός), ενώ οι φιλοξενούμενοι “σκούπισαν” την Λοκομοτίβ Κουμπάν με δύο νίκες, 57-73 εκτός έδρας και 74-63 εντός.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και το Σάββατο (25/03) για το ισπανικό πρωτάθλημα, με το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνες να επικρατεί 81-77. Με το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε στην κορυφή της ACB, ενώ η Ουνικάχα βρίσκεται στην 7η θέση. Παράλληλα, η Βαλένθια έκανε το 4/4 στις φετινές της αναμετρήσεις με τη Μάλαγα, καθώς στον πρώτο γύρο της ACB είχε νικήσει 83-91 και στα δύο παιχνίδια του ΤΟΡ-16 του Eurocup, νίκησε πρώτα 71-78 στη Μάλαγα και έπειτα 86-62 στην έδρα της. Είναι, επομένως, προφανές ποιος είναι το φαβορί του τελικού και αυτό δεν είναι άλλο από τη Βαλένθια. Βέβαια, η Ουνικάχα δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον τελικό αποκλείοντας Μπάγερν και Κουμπάν με μειονέκτημα έδρας.

Στο αμέσως προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι, εκείνο του Σαββάτου για την ACB, οι δύο αντίπαλοι επί 30 λεπτά έπαιξαν άναρχο μπάσκετ, με τους δύο προπονητές να μην θέλουν να ανοίξουν τα “χαρτιά” τους. Βέβαια, στην τελευταία περίοδο, όταν η κατάσταση ήταν πιο κρίσιμη, δόθηκε από αμφότερες ιδιαίτερη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Σήμερα, όμως, το παιχνίδι αναμένεται ιδιαίτερα “σφιχτό” από την αρχή μέχρι τη λήξη του. Η Μάλαγα έφτασε έως εδώ με την άμυνά της και η Βαλένθια προσαρμόζεται απόλυτα στο παιχνίδι της εκάστοτε αντιπάλου της. Όλα τα δεδομένα ωθούν στην επιλογή του Under 153.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Τρίτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku