Ξεκινά σήμερα, Τρίτη (14/03) η ημιτελική σειρά του Eurocup με δύο παιχνίδια. Στις 19:00 η Λοκομοτίβ Κουμπάν υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ στις 21:30 η Βαλένθια φιλοξενεί την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Η βασική πρόταση για σήμερα προκύπτει από τον αγώνα της Βαλένθια με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Στον προηγούμενο γύρο, η Βαλένθια αρχικά δυσκολεύτηκε εντός έδρας με την Κίμκι, αλλά κέρδισε (88-82), στον δεύτερο αγώνα υπέστη συντριβή (98-74), στη συνέχεια, όμως, νίκησε άνετα (92-76), εξασφαλίζοντας την παρουσία της στους «4» της διοργάνωσης. Η Χάποελ, από την πλευρά της, «σκούπισε» την Γκραν Κανάρια, καθώς μετά το εύκολο 87-67 του πρώτου αγώνα, κατόρθωσε να επιβληθεί και στο Λας Πάλμας με 79-85.

Στη συγκεκριμένη σειρά, η ισπανική ομάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας, ενώ θεωρείται το φαβορί όχι μόνο για να προκριθεί έναντι της Χάποελ, αλλά και για να κατακτήσει το τρόπαιο. Το «ζευγάρι» έχει… ιστορία στη φετινή σεζόν, καθώς οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον όμιλο D της πρώτης φάσης, με κάθε μία να κερδίζει στην έδρα της άλλης (77-81 στη Βαλένθια η Χάποελ, 84-86 στην Ιερουσαλήμ η Βαλένθια). Εκείνη η ήττα ήταν η μοναδική του συγκροτήματος του Πέδρο Μαρτίνες στο Eurocup μέχρι το πρόσφατο 98-74 από την Κίμκι. Βέβαια, τότε το κλίμα στους Ισραηλινούς ήταν τελείως διαφορετικό, διότι έπαιρναν ώθηση από τον ενθουσιασμό τη δημιουργίας ενός καλού ρόστερ και της έλευσης του πρώτη αστέρα του NBA, Αμάρε Στανταμάιρ.

Προσαρμόζεται στη Χάποελ η Βαλένθια

Στοιχηματικά, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς δε θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με νικητή, αλλά θα προτιμήσουμε το Under 155.5 πόντους, κυρίως λόγω της Βαλένθια. Οπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, η ισπανική ομάδα είναι ένας μπασκετικός «χαμαιλέοντας» που προσαρμόζεται στο παιχνίδι του κάθε αντιπάλου. Η Κίμκι έκανε το λάθος να τρέχει και να εκτελεί με γρήγορες επιθέσεις και… έπαθε αυτά που έπαθε, με τον ίδιο τρόπο έπαιξε και η Φουενλαμπράδα στο πρόσφατο ματς της ACB και ηττήθηκε 101-86, ενώ προηγουμένως η Μπασκόνια έπαιξε τρομερή άμυνα και νίκησε τη Βαλένθια με 71-63 και η ούτως ή άλλως αργή Μπανταλόνα ηττήθηκε 77-72.
Η Χάποελ, από την πλευρά της, διακρίθηκε για τις αμυντικές της επιδόσεις στις δύο αναμετρήσεις με την Γκραν Κανάρια, ενώ ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύει και στο πρωτάθλημα του Ισραήλ το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, νίκησε 68-82 τη Μακάμπι Ρισόν, νίκησε 74-63 τη Μακάμπι, ηττήθηκε 62-55 από την Χάποελ Εϊλάτ και στις δύο ήττες, από Χάιφα και Χάποελ Τελ Αβίβ, τα σκορ ήταν 83-70 και 86-69, αντίστοιχα. Θα προσαρμοστεί και πάλι η Βαλένθια για να νικήσει άνετα, καλή επιλογή το Under 155.5.

Από το έτερο παιχνίδι της ημέρας, το Λοκομοτίβ Κουμπάν – Ουνικάχα Μάλαγα, προκύπτει μία συνδυαστική πρόταση. Στα παιχνίδια του συγκεκριμένου «ζευγαριού» δεν περιμένει κανείς θεαματικό μπάσκετ. Η Κουμπάν παίζει μία από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης, ενώ πολύ δυνατή αμυντικά είναι και η Μάλαγα. Φαβορί η γηπεδούχος και η νίκη της συνδυάζεται με το Under 149.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Τρίτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku