Το ΝΒΑ ξεκινάει σε περίπου έναν μήνα κι οι GM των 30 ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου όπως και κάθε χρόνο κλήθηκαν να απαντήσουν σε αρκετές ερωτήσεις με μία από αυτές να είναι ποιος είναι το φαβορί για να κατακτήσει το “δαχτυλίδι”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των GM πρώτο φαβορί για τον τίτλο είναι οι Bucks ελέω Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τα ελάφια να συγκεντρώνουν το 43% των ψήφων. Οι πρωταθλητές Warriors αναδείχθηκαν δεύτεροι στην εν λόγω ψηφοφορία με 25%, ενώ πιο πίσω ακολούθησαν οι Clippers και Celtics με 21% και 11% αντίστοιχα.

Αναφορικά με τον κορυφαίο παίκτη της Regular Season, οι GM θεωρούν ότι αυτός θα είναι ο Luca Doncic (48%), την στιγμή που ο δεύτερος επικρατέστερος γι’ αυτό το βραβείο είναι ο Γιάννης με 34%. Ο “Greek Freak” ήταν επίσης ο πρώτος παίκτης που θα επέλεγαν οι GM του NBA με ποσοστό 55%, ενώ αναδείχθηκε και καλύτερος αμυντικός με 48%.

Αναφορικά με την καλύτερη πεντάδα αυτή ξεκινά με τον Steph Curry στον άσο (72%), με τον σταρ των “πολεμιστών” να είναι μάλιστα ο παίκτης που αναγκάζει τους αντιπάλους παίκτες να κάνουν τις περισσότερες προσαρμογές στην άμυνα (52%).

Η εν λόγω πεντάδα περιλαμβάνει στο “2” τον τον Booker (42%), με τον Kevin Durant (45%) να αποτελεί τον SF αυτής της ιδεατής σύνθεσης. Από την καλύτερη πεντάδα δεν μπορούσε να λείπει ο Γιάννης, την στιγμή που ο Jokic αναδείχθηκε ως ο καλύτερος σέντερ με το συντριπτικό 79%.

Τέλος κορυφαίος προπονητής της απερχόμενης αγωνιστικής περιόδου ήταν ο Eric Spoelstra των Heat με 52%, ενώ τις καλύτερες κινήσεις στην offseason υλοποίησαν οι Cavaliers (41%).

Αναλυτικά και τα στατιστικά στις υπόλοιπες ψηφοφορίες.