Το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης είναι η Ισπανία (2,75), η οποία υπερασπίζεται φέτος τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, με τα αδέρφια Γκασόλ και τους Φερνάντεθ και Ρούμπιο να είναι ετοιμοπόλεμοι, με την Σερβία (5,00), όμως να παραμονεύει στην γωνία, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεκδικητές, κάτι που φαίνεται και από την σταθερή και ανοδική απόδοση της, κάτι που οφείλεται στον Μπογκντάνοβιτς, αλλά και τον “γίγαντα” του ΝΒΑ, Μαριάνοβιτς.

Την πρώτη δυνατή τριάδα κλείνει η Γαλλία (6,00), η οποία δικαιολογημένα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί, καθώς ο Βενσάν Κολέ θα έχει στην διάθεση του τον Νάντο Ντε Κολό, αλλά και την “τετράδα” των ΝΒΑers, Σεραφέν, Λόβερν, Φουνιέ και Ντιό. Η Ελλάδα (10,00) αν και δεν είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί, συνεχίζει να είναι μία υπολογίσιμη δύναμη, παρά την απουσία του Γιάννη Αντεντοκούμπο και τα πολλά σκαμπανεβάσματα που είχε στην απόδοση της τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Λιθουανία (11,00), η οποία στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ είχε εντυπωσιάσει τους πάντες, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον τελικό όπου είχε αντιμετωπίσει την Ισπανία, ενώ οι Βαλαντσιούνας και Κουζμίνσκας, αναμένεται να είναι αυτοί που θα βάλουν δύσκολα στους αντίπαλους.

Το basketblog θα σας πρότεινε να κρατήσετε μερικά χρήματα και να τα ποντάρετε στην πάντα αξιόπιστη Λιθουανία (11,00), αλλά και στην Λετονία (60,00), καθώς το υλικό που διαθέτει με τον άσο του ΝΒΑ Πορζίνγκις τους πάντα επικίνδυνους Μπέρτανς, αλλά τους «δικούς» μας από το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, Γιάνις Μπλουμς και νυν παίκτη του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς την κάνει αυτομάτως επικίνδυνη και όχι τόσο αμελητέα ποσότητα. Σίγουρα το 60,00 είναι… πονηρό και αξίζει τα λεφτά του!

Για περισσότερα πονταρίσματα πατήστε εδώ