Αυτό το EuroBasket μάλλον θα μείνει… αξέχαστο στον Ergin Ataman. Και δεν θα είναι για καλό λόγο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας βρήκε νέο λόγο να… γκρινιάξει για τη διοργάνωση, καθώς η ομάδα του έφτασε με καθυστέρηση το απόγευμα στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα να χάσει την προγραμματισμένη προπόνηση των 18:00, μία ημέρα πριν από την αναμέτρηση με τη Γαλλία (10/9, 13:00) για τη φάση των “16”.

«Πετάξαμε από τη Γεωργία για πέντε ώρες και περάσαμε άλλες δύο, περιμένοντας τις αποσκευές, διότι φτάσαμε από ζώνη εκτός Σένγκεν. Φτάσαμε στις 18:00 και χάσαμε την προπόνηση. Αύριο πρέπει να παίξουμε στις 13:00 και να είμαστε εδώ στις 10:30. Τι είδους EuroBasket είναι αυτό; Δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι για αυτό», δήλωσε ο Ataman.

Θυμίζουμε ότι μία ημέρα νωρίτερα ο Τούρκος προπονητής είχε επιτεθεί ξανά ευθέως στην FIBA για τον προγραμματισμό του αγώνα στις 13:00. «Είναι μεγάλη ασέβεια απέναντί μας που η ώρα του αγώνα με τη Γαλλία στο Βερολίνο θα είναι στις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας). Ήρθαμε ως δεύτεροι στον όμιλό μας εδώ. Στόχος είναι να αποτραπεί στο κοινό της Τουρκίας να γεμίσει το γήπεδο», δήλωσε τότε ο Ataman!